Blog

Kako snimati i emitirati podcastove na iPadu

Podcastovi su izvrstan način za dosezanje publike putem onoga što je u osnovi radijska emisija, koja se postavlja na mrežu tako da je slušatelji mogu slobodno emitirati ili preuzeti. Ne treba se vući po koferima punim opreme za snimanje, jer svatko tko ima iPad ima osnove onoga što im je potrebno da bi postao producent podcasta.

Pa, kako snimati i emitirati podcastove na svom iPadu? Postalo je puno lakše zahvaljujući nekim vrhunskim aplikacijama za snimanje. Dopustite mi da vam pomognem da započnete!

Savjeti za jednostavno snimanje i emitiranje podcastova na iPadu

Odabir i postavljanje mikrofona je presudno

Jedan od prvih koraka koji biste trebali poduzeti za snimanje vašeg podcasta je spajanje kabla za grom i adapter na USB priključak i priključivanje kvalitetnog USB mikrofona. Na odgovarajući mikrofon možete potrošiti nekoliko stotina dolara, ali čak i neki od jeftinijih mikrofona mogu pružiti prihvatljivu kvalitetu zvuka.

Neki od USB mikrofona imaju i XLR konektor koji vam omogućuje izravno povezivanje s njima na odvojene miksere. Proizvođači podcasta preferiraju postolje s guščjim vratom jer omogućava postavljanje mikrofona na najbolju poziciju kako bi zabilježio glas sudionika.

Općenito je mikrofon postavljen pod kutom od oko 45 stupnjeva u odnosu na lice zvučnika što će spriječiti da oštriji zvukovi poput Ps i B iskoče u dijafragmi mikrofona.

Aplikacija omogućuje prethodno učitavanje desetaka pjesama

Bossjock je aplikacija koja vam omogućava da na dohvat ruke imate sve što je potrebno za snimanje vašeg podcasta na iPadu. Ono što vam aplikacija predstavlja nije previše različito od onoga što bi radio producent koristio za proizvodnju talk showa.

Aplikacija vam omogućuje da u iPad unaprijed učitate do 35 zvučnih zapisa koje možete pokrenuti iz niza okvira na zaslonu dok snimate ili uređujete svoj podcast. To mogu biti kratki mali specijalni efekti koje možete koristiti za naglašavanje, kao i cjelovite uvodne i outro pjesme za svaki aspekt vašeg podcasta.

Postavljanje ovih zvukova u aplikaciju Bossjock jednostavnost je sama po sebi jer možete "učitati košaricu" iz glazbene biblioteke, bilo koje snimke koje već imate na iPadu ili čak Dropboxu i iTunesu. Imajte na umu da će Bossjock prepoznati bilo koju snimku na kojoj je postavljen DRM i odbiti je učitati.

Kutije u boji sive kad se koriste

Kad započnete snimanje, zapravo možete obojati različite okvire kako biste omogućili grupiranje okvira ili jednostavno brzo prepoznavanje onoga što je dok ste u muci snimanja ili uređivanja. Jednom kada upotrijebite numeru označenu bojom, ona će postati siva što će vas upozoriti da ste ovu pjesmu već koristili u ovom podcastu i možda je više ne želite koristiti.

Patka ima ikonu patke

Na dnu zaslona nalazi se ikona mikrofona koja vam omogućuje uključivanje i isključivanje mikrofona, a također omogućuje i nestajanje. Sada kad u potpunosti razumijete osnovno sučelje za snimanje, možete prijeći na opcije miksa gdje možete miješati razinu, razinu mikrofona i razinu košarice. To vam omogućuje podešavanje različitih ulaza tako da se sav zvuk uravnoteži.

Aplikacija vam omogućuje da sakrivate pozadinske pjesme (s odgovarajućom ikonom patke), tako da će se, dok govorite, pozadinska glazba smanjiti na unaprijed zadanu razinu, a kad napravite kratku pauzu, glazba se sama vraća.

Neke su besplatne pjesme beskonačne

Omogućen je ciklus koji vam omogućuje neprestano reproduciranje unaprijed određene glazbene pjesme tijekom cijelog vašeg podcasta, što je božji dar producentima dužih snimaka koji ne trebaju locirati trajanja od sat vremena ili više.

Mnogo je besplatnih pjesama dostupnih putem različitih internetskih pružatelja usluga, koji su savršeni za takvu vrstu petlje, a neki od njih su „beskonačni“.

To su pjesme koje su posebno dizajnirane za petlju, tako da umjesto početka, sredine i kraja kao što su gotovo sve melodije, početak i kraj postavljeni na takav način da se u scenariju petlje stapaju jedni s drugima čineći da zvuči kao da glazba u biti traje zauvijek.

Grafički prikaz vašeg zvučnog zapisa

Aplikacija Bossjock jr omogućuje vam postavljanje i izlaženje točaka na grafičkom prikazu vaše pjesme tako da možete lako odabrati točno ono što želite koristiti u načinu glazbe ili zvukova tijekom cijelog vašeg podcasta.

Također je vrlo zgodan za uklanjanje pogrešaka, tihih dijelova, kašljanja ili bilo čega drugog što želite. Također možete lako otvoriti iOS tipkovnicu i označiti ili nasloviti bilo koju pjesmu ili odjeljak koji želite.

Obrada dinamike kompresije i ograničavanja primjenjuje se aplikacijom Bossjock i na mikrofon i na miks. Aplikacija također može kodirati sve primarne formate podcasta: mp3, m4, aiff i wav.

Bogatstvo mogućnosti za proizvođača podcasta

Pronašao sam iTalk Recorder do oznake. To je zato što snimanje čini sasvim jednostavnim. Uz uredno sučelje i mogućnost jasnog snimanja glasa, iTalk vrijedi pogledati.

Jedna od cjelovitijih iPad aplikacija za snimanje podcasta je izuzetno moćan Garage Band, koji ne samo da je izvrstan za podcasting, već na njega možete lako snimiti cijeli glazbeni album.

Kao što možete zamisliti, postoji bezbroj opcija i u aplikacijama i u hardveru kao dodatak vašoj proizvodnji podcasta za iPad, ali čak i s osnovama, možete se natjecati s najboljim producentima!

Sretno!

Nadamo se da će se gore raspravljeni savjeti pokazati kao korisni u pomaganju da postanete uspješan producent podcasta. Bilo bi sjajno kad biste svoje komentare spustili dolje u komentare.

Ne propustite ove postove:

  • Najbolje alternative za podkastove za iPhone
  • Aplikacije za snimanje poziva za iPhone
  • Najbolje aplikacije za bilježenje za iPhone
  • Najbolje prezentacijske aplikacije za iPad

Uživali ste čitajući ovaj članak?