Blog

iPhone gumb za uključivanje ne radi? Evo zašto i pravi popravak!

Gumb za napajanje iPhonea koristi se za uključivanje i isključivanje uređaja, zaključavanje zaslona, ​​hard reset, stavljanje u oporavak i još mnogo toga. U slučaju da vam ovaj ključni prekidač prestane raditi, postoje neka rješenja koja možete isprobati prije nego što ga odnesete na popravak. Započnimo s učenjem više o razlozima koji su iza toga i vidjet ćemo kako riješiti problem "iPhone gumb za uključivanje ne radi".

Mogući razlozi zašto gumb za uključivanje iPhonea ne radi

  • Kućište iPhonea stvara smetnje gumbu za napajanje.
  • Značajna količina prljavštine nakupila se oko gumba.
  • Uređaj je pretrpio pad na boku, što je rezultiralo fizičkim oštećenjima.
  • Softverska greška zbog koje gumb za uključivanje / isključivanje ne reagira.

Ako je vaš gumb za napajanje potpuno oštećen, jedina opcija je odnijeti ga na popravak. Ali ako je zapeo, spor ili polufunkcionalan, evo kako ga popraviti.

 1. Ponovo pokrenite iPhone pomoću AssistiveTouch
 2. Pokušajte prilagoditi brzinu klika bočnog gumba
 3. Posjetite Apple Store radi opcija popravka

1. Ponovo pokrenite iPhone pomoću AssistiveTouch

Budući da gumb za napajanje nije funkcionalan, morat ćemo upotrijebiti Assistive Touch ili aplikaciju Postavke da bismo isključili iPhone (i zatim ga ponovno uključili).

Da biste isključili iOS uređaj, otvorite Postavke aplikaciju i dodirnite Općenito. Pomaknite se prema dolje i dodirnite Ugasiti. Povucite klizač za isključivanje udesno.

Pričekajte minutu-dvije. Pokušajte upotrijebiti gumb za uključivanje / isključivanje za uključivanje iPhonea. Radi li to?

U slučaju da tipka za napajanje nije radila, priključite iPhone u punjač ili računalo da biste ga uključili i slijedite dolje navedene prijedloge.

2. Pokušajte prilagoditi brzinu klika bočnog gumba

Radi li bočni gumb na iPhoneu X i novijim modelima s Face ID-om, ali ne tako zgodno koliko želite? Možete prilagoditi brzinu dvostrukog i trostrukog klika kako biste vidjeli što vam više odgovara.

 1. Otvori Postavke aplikaciju i dodirnite Pristupačnost.
 2. Pomaknite se prema dolje i dodirnite Bočno dugme.
 3. Odaberite jednu od tri mogućnosti - ‘Zadano,’ ‘Usporiti,’ ‘Najsporije.’

3. Posjetite Apple Store radi opcija popravka

Napokon, ako ništa ne pomaže, to znači da je vrijeme da svoj uređaj odnesete na fizički pregled i popravak. Možete započeti tako što ćete kontaktirati Appleovu podršku i zakazati sastanak u najbližoj Apple Store ili ovlaštenom Appleovom servisnom centru.

Bilješka: Obavezno napravite sigurnosnu kopiju iPhonea kao u Apple Storeu, oni će najvjerojatnije izbrisati sve.

Koristite AssistiveTouch: privremeno rješenje

Ovo nije rješenje za popravljanje neaktivnog gumba za uključivanje, već zaobilazno rješenje koje vam omogućuje upotrebu uređaja i praktično izvršavanje gotovo svih radnji čak i ako je gore spomenuti fizički gumb slomljen.

AssistiveTouch možete omogućiti s Postavke aplikacija → PristupačnostDodirPomoćni dodir. Imamo detaljan vodič koji vam pokazuje kako urediti radnje i maksimalno ih iskoristiti.

Odjava

Ovo su neke korisne stvari koje treba učiniti kada vaš gumb za uključivanje iPhonea prestane raditi. Nadam se da vam je ovaj kratki vodič pomogao i pružio jasnu sliku za rješavanje ovog problema.

Imamo i vodič koji vam govori što učiniti ako iPhone početni gumb ne radi. U istom duhu, ako Touch ID ne radi kako bi trebao, slijedite naš detaljni vodič.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found