Blog

Kako dodati ocjene zvijezdama pjesmama u Apple Music na iPhoneu

Mnogi su korisnici iz nekog razloga već počeli prelaziti sa Spotifya na Apple Music. Bitka između Spotifya i Apple Musica uvijek traje kako bi se privuklo više pretplatnika na njegovu platformu za streaming glazbe. Međutim, mnogi radije otkazuju pretplatu. Ali, ako i dalje volite aplikaciju Apple Music i želite dati određenu pjesmu zvjezdicom, vrlo je jednostavno!

Danas ću vam objasniti kako ocjenjivati ​​pjesme zvjezdicama u aplikaciji Music na iPhoneu, iPadu, Apple Watchu i Macu. Ovo će vam pokazati pjesme koje su vam se svidjele u vašoj aplikaciji Music na temelju vaših ocjena.

Kako ocjenjivati ​​pjesme sa zvjezdicama u aplikaciji Music na iPhoneu, iPadu i Apple Watchu

Kad pjesmu ocijenite zvjezdicama, možete brzo razvrstati popis pjesama koje ste ocijenili iz biblioteke. Izvrsno je za organiziranje i izradu popisa vaših najdražih pjesama. Započnimo.

Brzi pristup:

  • Kako omogućiti ocjene zvjezdicama za Apple Music na iPhoneu i iPadu
  • Kako ‘voljeti’ pjesmu ili ‘predložiti manje ovako’ u aplikaciji iPhone Music
  • Kako ocijeniti pjesmu zvjezdicama u Apple Music na Apple Watchu
  • Kako ocijeniti pjesmu u aplikaciji New Music na Macu
  • Kako dodijeliti ocjene pjesmi u iTunesu na računalu

Kako omogućiti ocjene zvjezdicama za Apple Music na iPhoneu i iPadu

Korak 1.igra the pjesma u vašem iPhoneu Glazbena aplikacija.

Korak 2. Sada pokrenite Siri i pitajte ga 'Ocijenite ovu pjesmu s pet zvjezdica‘Ili broj zvijezda koje želite.

Možete pozvati Siri dok se pjesma reproducira ili možete dodirnuti gumb pauze, a zatim zamoliti Siri da ocijeni pjesmu.

Gotovo! Ali, nema načina da vidite pjesme koje ste ocijenili. Pokušao sam ga pronaći u aplikaciji Music, aplikaciji iTunes Store, pa čak i zamolio Siri ‘Pokaži mi sve pjesme koje sam ocijenio’. Možda će Apple koristiti ove ocjene u pozadini i u skladu s tim prilagoditi vaše glazbene preporuke.

Ali jedna stvar koju možete učiniti za kuriranje svog glazbenog iskustva je njegovo označavanje Ljubav (). Za razliku od gornje metode, gdje je vaša glazba bila zaustavljena dok ste pozivali Siri, donja tehnika je bolja i vidljivija.

Kako ‘zavoljeti’ pjesmu ili ‘predložiti manje ovako’ u aplikaciji iPhone Music

Korak 1. Pokreni Glazbena aplikacija na iPhoneu → Pusti pjesmu → Idite na Sada igra zaslon.

Korak 2. Dodirnite tri vodoravne točke ikona.

Korak # 3. Dodirnite Ljubav (♡).

Vidjet ćete poruku na zaslonu koja kaže: "Preporučit ćemo još ovakvih u Za tebe. " Ako vam se pjesma ne sviđa, možete dodirnuti “Predloži manje ovako.”Sad će Apple preporučiti manje glazbe poput ove Za tebe odjeljak.

Kako ocijeniti pjesmu zvjezdicama u Apple Music na Apple Watchu

Korak 1. Obavezno provjerite svoje Apple Watch je povezan s Bluetooth slušalicama i pjesma se reproducira.Korak 2. pritisni Digitalna kruna na Apple Watchu ili upotrijebite Hey Siri da pozovete Siri i kažete "Ocijenite ovu pjesmu s 5 zvjezdica.

Da biste voljeli pjesmu na Apple Watchu, idite na Zaslon se reproducira aplikacije Glazba za gledanje i dodirnite ikonu s tri točke u donjem desnom kutu. Sada dodirnite ♡ Ljubav (ili Predloži manje).

Kako ocijeniti pjesmu u aplikaciji New Music na Macu

Korak 1. Pokreni glazba, muzikaapp na tvoj Mac trčanje macOS Catalina.

Korak 2. U Pjesmetab, vidjet ćete stupac s imenom Ocjena. Zadržite pokazivač miša na nazivu pjesme i vidjet ćete pet neprovjerenih zvijezda pod Ocjena.

Bilješka: Ako iz bilo kojeg razloga ne vidite stupac Ocjena, postavite pokazivač miša na gornji redak koji ima opcije kao što su Ime, Vrijeme, Izvođač itd., A zatim kliknite desnim klikom. Na popisu koji se otvori kliknite na Ocjena. Nakon ovoga, vidjet ćete da je dodan novi stupac pod nazivom Ocjena.

Korak # 3. Uzmi svoj Pokazivač miša na Zvijezde i Kliknite na Ocijenite ga prema vašem ukusu.Alternativno, kada ste na kartici Izvođači, Dodirnite albume itd., i tamo možete ocjenjivati ​​tako da pokazivač miša pritisnete na naslovnica pjesme ili albuma a zatim klikom na tri točkice ikona. Sada zadržite pokazivač miša Ocjena i odaberite zvijezde.

Drugi, ‘Sirious’ način je da na svom Macu koristite Siri kad svira glazba (ili je pauzirana, ali glazbena aplikacija je otvorena) i zamolite je da ‘Ocijenite ovu pjesmu s pet zvjezdica’.

Na Macu, možete razvrstati svoje pjesme po ocjenama. Ovo je zapravo nevjerojatno. Da biste to učinili, kliknite na Ocjena a zatim na mala ikona nalik strelici pored njega. Nakon sortiranja također možete lako napraviti popis pjesama svih najbolje ocijenjenih pjesama tako što ćete ih odabrati i kliknuti ‘Dodaj na popis za reprodukciju’.

Kako ocijeniti pjesmu u iTunesu na računalu

Korak 1. Pokreni iTunes na računalu sa sustavom Windows i idite na Kartica Pjesme.

Korak 2. Vidiš li Stupac ocjena zajedno s uobičajenim stupcima kao što su Ime, Vrijeme, Izvođač, Album, Žanr, ♡, Predstave itd.? Ako je odgovor da, zadržite pokazivač miša pokazivač miša na pjesmi a zatim ga odnesite u stupac s ocjenama i kliknite na broj zvijezda.

Ako ne vidite stupac Ocjena, postavite pokazivač miša bilo gdje u gornji redak koji ima opcije kao što su Ime, Vrijeme, Izvođač itd., A zatim kliknite desnim klikom. Otvorit će se dugačak popis. Kliknite na Ocjena. Nakon ovoga, vidjet ćete da je dodan novi stupac pod nazivom Ocjena.

Ne bih želio završiti ovaj post bez razgovora Aplikacija Apple Music na Android. Budući da tamo nema Sirija (i da Google Asistent ne može ocjenjivati ​​pjesme Apple Musica), imate samo dvije mogućnosti - ♥ Ljubav i Ne sviđa mi se.

Sumirati…

Dakle, na ovaj način možete ocjenjivati ​​pjesme na Apple glazbi na raznim uređajima. Sad razumijem da je ocjena na iOS-u i watchOS-u uzaludna. Međutim, na Macu i iTunesu od ključne je važnosti za organiziranje pjesama. Koristim ovo od 2014. godine na svom MacBooku.

Glazbena aplikacija na Macu i iTunesu također imaju Ljubav i Ne sviđa mi se opcije koje funkcioniraju poput iPhone-ovog "Ljubav", odnosno "Sugeriraj manje ovako". Oni grade preporuke prema vašem glazbenom ukusu.

Ako su vam se svidjele pjesme s ocjenom na iOS uređajima (sigurno jesam) i želite ih vratiti, možete pokušati dati povratne informacije Appleu. Mogli bi ga vratiti!

Povezani postovi na Apple Music-u za prilagodbu slušanja vaše glazbe:

  • Kako postaviti Apple Music Song kao alarm na iPhoneu
  • Ponovite pjesme ili popise pjesama u Apple Music u iOS 13
  • Kako ukloniti psovke iz Apple Music na iPhoneu, iPadu i iTunesu

Dakle, to je sve o ocjenjivanju pjesme na Apple Musicu.