Blog

Kako iPhone staviti u način oporavka (svi modeli)

Appleovi uređaji prilično su pouzdani, ali kao i svaka tehnologija, ponekad se sruše ili ne reagiraju. Ako hard reset ne pomogne riješiti problem, morat ćete stavite svoj iPhone u način oporavka da ga obnovi. To se razlikuje od DFU načina, koji je krajnje krajnje sredstvo za ponovno pokretanje telefona. U načinu oporavka iTunes vraća vaš uređaj na izvorne tvorničke postavke, ali s najnovijim iOS-om i firmwareom. Provjerimo postupak koji se odnosi na različite modele uređaja.

  • Kako iPhone 12 mini, 12, 11, X ili iPhone SE 2020, 8 staviti u način oporavka
  • Kako ući u način oporavka na iPhoneu 7 ili iPhone 7
  • Kako iPhone 6s ili starije verzije i iPad staviti u način oporavka
  • Kako ući u način oporavka na iPad Pro s Face ID-om

Kako iPhone 12 mini, 12, 11, X ili iPhone SE 2020, 8 staviti u način oporavka

Korak 1. Spojite svoj iPhone na računalo kablom Lightning to USB.

Bilješka: Ako vaš Mac pokreće macOS Catalina ili Big Sur, upotrijebite Finder. A ako ste na starijoj verziji MacOS-a ili Windows PC-a, tada upotrijebite iTunes.

Korak 2. Pritisnite i zatim otpustiteGumb za pojačavanje zvuka s lijeve strane uređaja.

Korak # 3. Zatim pritisnite i otpustiteTipka za smanjenje glasnoće.

Korak # 4. Sada pritisnite i držiteBočni gumb (gumb napajanja) oko deset sekundi. Vidjet ćete potpuno crni zaslon. Tada ćete vidjeti Appleov logotip (zaslon za podizanje sustava). NE PUSTITE GUMB.

Korak # 5. Nakon nekoliko sekundi vidjet ćete gromovni kabel sa strelicom usmjerenom prema Macu. SADA PUSTITE GUMB. Također ćete vidjeti skočni prozor u Finderu ili iTunesu.

Korak # 6. Finder ili skočni prozor iTunes kaže,‘Postoji problem s iPhoneom koji zahtijeva njegovo ažuriranje ili vraćanje.’

  • Kliknite naAžuriraj da riješi problem. Ovo će zadržati sve vaše postavke i iPhone podatke
  • Ako ažuriranje ne može riješiti vaš problem, ponovite postupak i sada kliknite Vrati. Vraćanjem će se izbrisati sve postavke i sadržaj. Ako imate sigurnosnu kopiju u iCloudu ili računalu, kasnije možete vratiti sve iz sigurnosne kopije (dok se iPhone postavlja)

Bilješka: U slučaju da u koraku 5 ne vidite skočni prozor u Finderu ili iTunesu, ali na iPhoneu vidite kabel groma i MacBook logotip, otpustite gumb. Zatim ručno kliknite svoj iPhone u odjeljku Lokacije s lijeve bočne trake programa Finder na Macu ili iPhoneu u iTunesu.

Da biste izašli iz načina oporavka, samo pritisnite bočni gumb na vašem iPhoneu i otpustite ga kad kabel za grom i MacBook logotip nestanu sa zaslona. Vaš iPhone će se normalno uključiti.

Kako ući u način oporavka na iPhoneu 7 ili iPhone 7

Korak 1. Spojite uređaj s računalom i otvorite iTunes / Finder. Zatim se pobrinite da se ikona uređaja pojavi u gornjem lijevom izborniku.

Korak 2. Pritisnite i držite bočni gumb. Zatim, povucite za isključivanje.

Korak # 3. Sada pritisnite i držite bočni gumb dok se ne prikaže zaslon za povezivanje s iTunesom na ekranu.

Da biste napustili način oporavka, odvojite uređaj od računala. Zatim pritisnite i držite bočni gumb i gumb za stišavanje dok se ne pojavi Appleov logotip.

Kako staviti iPhone 6s ili stariji i iPad u Način oporavka

Korak 1. Isključite svoj iOS uređaj. Pritisnite i držite tipku za uključivanje / isključivanje 3 sekunde.

Korak 2. Sada prijeđite klizačem za isključivanje klizača udesno.

Korak # 3. Pritisnite i držite tipku Početna na uređaju.

Korak # 4. Sada morate svoj iPhone priključiti na Mac ili Windows PC. Provjerite je li iTunes pokrenut na vašem računalu.

Korak # 5. Zatim trebate otpustiti gumb Početna kada se pojavi zaslon Poveži se s iTunesom.

iTunes će prikazati upozorenje da je iPhone otkrio u načinu oporavka i naložiti vam da vratite uređaj.

Da biste izašli iz načina oporavka na iPadu ili iPhone 6s / SE i ranije, pritisnite i držite Dom i Vlast gumb otprilike 15 sekundi dok se zaslon ne isprazni. Zatim otpustite gumb Početna, ali držite pritisnutim gumb napajanja dok se uređaj ne pokrene.

Kako ući u način oporavka na iPad Pro s Face ID-om

Korak 1. Pritisnite i držite tipkuSpavanje / buđenje (gore) gumb ipojačavanje ili smanjivanje glasnoće tipke dok ne vidite klizač za isključivanje.

Korak 2. Pritisniteklizač za isključivanje da isključite iPad Pro.

Korak # 3. Povežite svoj uređaj s računalom, a istovremeno držite tipkuSpavanje / buđenje (gore) dugme. Držite pritisnutu tipku dok se ne prikaže zaslon načina oporavka.

Da biste izašli iz načina oporavka na iPad Pro bez gumba Početna odvojite uređaj od računala. Zatim pritisnite i otpustite gumb za pojačavanje glasnoće, a zatim gumb za smanjivanje glasnoće. Na kraju, držite pritisnutu tipku za uključivanje / isključivanje dok na zaslonu ne vidite Appleov logotip.

Sumirati

Dakle, na taj način možete iskoristiti način oporavka na svim modelima iPhonea i iPada. Pravi je spas kad vaš uređaj naiđe na neke nepopustljive probleme. Javite nam u komentarima ispod ako imate dodatnih pitanja o načinu oporavka.

Možda biste htjeli zaviriti u:

  • Kako prisilno napustiti aplikacije na iPhoneu i iPadu
  • Kako sakriti aplikacije na iPhoneu i iPadu
  • Savjeti za povećanje brzine mobilnih podataka na iPhoneu
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found