Blog

Kako koristiti značajku Google Maps Live View na iPhoneu

Bilo da je dan ili noć, blizu ili daleko, unutargradski ili međugradski, poznati ili nerazmrsani teren, Google Maps bez napora može pomoći kroz točke A do B. Međutim, ponekad se spotakne zbog nepravilne mreže, problema s GPS vezom, ali i zbog iskrivljenog osjećaja usmjerenosti korisnika.

Kao inicijativu za daljnje poboljšanje iskustva s Google kartama, Google je u aplikaciju Google Maps dodao značajku AR uputa za hodanje. Nazvano Live View - značajka koristi kameru vašeg telefona za prepoznavanje vašeg okruženja i prikazuje virtualne markere i strelice usmjeravajući vas prema vašem odredištu.

Do sada je beta verzija prikaza uživo bila dostupna samo na Googleovim Pixel telefonima; Google sada proširuje beta verziju na Android i iOS uređaje. Ipak, u vrlo primarnoj fazi / fazi Google je objavio ažuriranje samo za odabrana mjesta i korisnike.

Dakle, mogu proći dani ili tjedni dok ne dobijete ažuriranje AR View na svom iPhoneu; međutim, trenutno možete naučiti kako koristiti AR pješačke upute na Google kartama na iPhoneu.

Prije nego nastavimo s ažuriranjem, imajte na umu nekoliko stvari:

  • Za sada Google Live View funkcionira samo s uputama za hodanje
  • Live View radit će samo na mjestima na kojima je dostupan Google Street View
  • Radi s vašom kamerom, tako da ćete Google Mapama morati dati pristup svojoj kameri
  • Kamera mora prepoznati vašu okolinu, tako da značajka zasad neće raditi u uvjetima slabog osvjetljenja
  • Držeći telefon ispred sebe tijekom hodanja može dovesti do nesreća, koristite tu značajku odgovorno

Kako koristiti značajku Google Map Live View na iPhoneu

Bilješka: Prije početka provjerite imate li najnoviju verziju Google Mapsa.

Korak 1. Otvoren Aplikacija Google na vašem iPhoneu

Korak 2. Upišite svoj odredište u traka za pretraživanje, odaberite ispravnu opciju.

Korak # 3. Dodirnite Upute biti usmjeren na kartu.

Korak # 4. Dodirnite Hodanje ako je značajka dostupna na vašem iPhoneu, primijetit ćete Pokreni karticu AR pored kartice Start.

Korak # 5. Dodirnite Pokreni karticu AR, podignite telefon i okrećite kameru brišući pokret za skeniranje okoline; ovo može potrajati nekoliko sekundi.

Korak # 6. Kada završite, karta će se spustiti na dnu prozora i vidjet ćete pogled ulice s kamere. Pogled će također imati strelice, virtualnu oznaku i zvučne obavijesti koje vas vode prema vašem smjeru.

To je sve narode!

Ne zaboravite obratiti pažnju na svoju okolinu dok šetate. Google će vas također podsjetiti na isto i tražiti da odložite telefon. Jednom kad odložite telefon, mape se automatski prebacuju u uobičajeni način rada, a čim ponovno podignete iPhone, odmah će se vratiti na prikaz uživo.

Video: Kako koristiti AR View na Google kartama na iPhoneu

Odjava ...

Iako Google Maps povjeravam kao dostojnog suputnika na putovanjima i često ga koristim, postoje trenuci u kojima se borim da pronađem točan izlaz ili točku okreta. U takvim sam se spojevima nadao nadogradnji koja će riješiti takav problem.

Čini se da je Google odgovorio na molitve / zahtjeve korisnika Google Maps putem proširene stvarnosti. Ako vam je koncept nejasan, zamislite Pokemon Go, igru ​​slojevite Pokemon slike i virtualnu ikonu nad stvarnim svijetom.

Slično tome, Google Maps postavlja slike preko stvarnog svijeta kako bi vam pomogao pronaći prave upute. Zapravo, u trenucima kada ne znate točnu zgradu po dolasku na odredište, Live View vam jednostavno može ukazati na zgradu.

Povezane objave:

  • Preuzmite izvanmrežne Google karte na iPhone ili Android
  • Kako pregledati i urediti vremensku traku Google Mapsa na iPhoneu
  • Povećajte glasnoću navigacije na Google kartama na iPhoneu
  • Kako koristiti anonimni način rada na Google kartama za iPhone

Baš zanimljivo! Jedva čekam istražiti značajku dalje. A ti? Kakva su vaša razmišljanja o ovom novom dodatku? Podijelite svoje stavove i kritike s nama u okviru za komentare.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found