Blog

Kako brzo pratiti pošiljke na iPhoneu i iPadu

Appleov iOS ima vrlo sjajnu značajku koje mnogi od vas možda nisu svjesni - to je mogućnost trenutnog praćenja pošiljaka. Operativni sustav, koji pokreće Appleove uređaje, ima ugrađenu značajku otkrivanja podataka koja vaš posao može ugodno obaviti.

iPhone / iPad automatski otkriva pošiljke i pakete. Bilo da se radi o e-pošti, bilješci ili poruci, vaš broj za praćenje ili kôd automatski se otkrivaju i pretvaraju u veze na koje je moguće kliknuti. Dalje, dovoljno ste pametni da kliknete na njih da biste odmah pratili paket ili pošiljku.

Pa kako dobiti ovu značajku i raditi na vašem iDeviceu? Ne morate se petljati s postavkama da biste koristili značajku praćenja paketa u iOS-u, sve što morate učiniti je da u sebi imate e-poštu, bilješku ili poruku s brojem za praćenje.

Kako brzo pratiti pošiljke na iPhoneu i iPadu

Na primjer, možete razmotriti obavijest o otpremi s Amazona ili Applea, ili možda eBaya, a zatim proći kroz korake u sažetku:

Korak 1. Otvorite dokument koji sadrži broj za praćenje.

Korak 2. Dodirnite i držite broj za praćenje da biste otvorili izbornik.

Korak # 3. Sada dodirnite "Praćenje pošiljke" da biste pratili pošiljku.

Korak # 4. Vaša će se pošiljka pratiti izravno putem odgovarajuće usluge otpreme.

Čim završite s gore navedenim koracima, vaš će iDevice pokrenuti Safari s odgovarajućom stranicom za praćenje usluga otpreme. Na moje iznenađenje, iOS je dovoljno pametan da razlikuje Fedex, UPS, DHL i vjerojatno druge usluge praćenja.

Imate još jednu mogućnost kopiranja vašeg broja za praćenje, koji možete koristiti kasnije dok ručno pratite pošiljku uz odgovarajuću uslugu. Znam da ovu opciju nećete koristiti - tehnologija nas je ulijenila!

Ova značajka postoji već neko vrijeme i trebala bi raditi na bilo kojem iPhoneu, iPadu ili iPod touchu. Ako ne pronađete ovu značajku, vrijeme je da ažurirate verziju iOS-a - ozbiljno!

Inače, imamo i gomilu doista korisnih aplikacija što se tiče praćenja pošiljaka na iOS-u, ne zaboravite ih provjeriti.

Sviđa li vam se ovaj savjet? Podijelite s nama povratne informacije u komentaru u nastavku.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found