Blog

Primopredaja ne radi između Apple Watcha i iPhonea

Handoff je vrlo korisna značajka predstavljena sa iOS-om 8. Značajka vam omogućuje da nastavite svoj rad na različitim iDevices. Jednostavnim riječima, možete započeti s upisivanjem e-pošte na Apple Watch i dovršiti je na iPhoneu. Značajka primopredaje izuzetno je korisna za nesmetan rad na različitim Appleovim uređajima.

Značajka primopredaje također je dostupna na Apple Watchu i prilično je jednostavna za postavljanje i upotrebu. Neki korisnici na Appleovim forumima ne mogu koristiti značajku Handoff između svog iPhonea i Apple Watcha. Ako ste jedan od onih iznerviranih korisnika, u nastavku smo dali vrlo korisno rješenje za ovaj problem.

Ispod su mogući popravci koji kao da rade s mnogim korisnicima. Pokušajte jedan po jedan i provjerite je li vaš problem riješen.

Primopredaja ne radi između Apple Watcha i iPhonea

#1. Provjerite je li Bluetooth uključen NA, na iPhoneu i Apple Watchu.

#2. Provjerite jesu li iPhone i Apple Watch upareni.

#3. Provjerite je li Handoff omogućen na iPhoneu i Apple Watchu.

iPhone: Ići Postavke → Općenito → Prijelaz i predložene aplikacije → Uključi primopredaju.

Apple Watch: na iPhoneu dodirnite Sat → Moj sat → Općenito → Omogući primopredaju.

#4. Prije nego što se iznervirate, provjerite podržava li aplikacija koju pokušavate primopredaju.

#5. Jedan od korisnika na Appleovim forumima predložio je odjavu s iClouda na iPhoneu i ponovnu prijavu. Nema logike iza ovog trika, ali mnogi su drugi korisnici komentirali da im je ovo pošlo za rukom. Zašto ne probati?

#6. Pokušajte ponovo pokrenuti Apple Watch i iPhone.

#7. Prebaci ISKLJUČENO primopredaju na oba uređaja i nakon nekoliko sekundi vratite je natrag NA.

To su svi mogući popravci koji bi trebali riješiti problem. S gornjeg je popisa broj 5 najvažniji jer je većina korisnika uspjela riješiti problem primopredaje slijedeći to.