Blog

Kako koristiti Siri s Google kartama na iPhoneu

Apple Maps postao je puno bolji od onoga što je nekada bio. Bilo da se radi o točnosti ili impresivnim značajkama poput mogućnosti prikaza mjesta parkiranog automobila ili izbjegavanja cestarina i autocesta, konačno je na dobrom putu. Međutim, i dalje koristim Google Maps više od Apple Mapsa, jer je prvi još uvijek pametniji od drugog. Postoji jedna značajka koju bih volio vidjeti u iOS-u 10, a to je mogućnost upotrebe Siri s Google kartama s potpunom slobodom.

Ako Siri možete koristiti za slanje poruke putem WhatsAppa, zašto ga onda ne možete tražiti da vam pokaže smjer bilo kojeg mjesta putem Google Mapsa. Iako nije u punopravnom obliku, postoji jednostavan način upotrebe Siri s Google kartama na iPhoneu. Evo kako to funkcionira!

Kako koristiti Siri s Google kartama za pronalaženje uputa na iPhoneu

Korak 1. Pokreni Postavke aplikacija na vašem iOS uređaju → Dalje, trebate se pomaknuti prema dolje i dodirnuti Privatnost.

Korak 2. Dodirnite Mikrofon.

Korak # 3. Sada se pobrinite da Google Maps ima pristup mikrofon.

Da za vrijeme instalacije niste dopuštali aplikaciji za navigaciju pristup glasovnoj kontroli, ona ovdje ne bi bila navedena.

Otvorite Google Maps na svom uređaju → dodirnite gumb mikrofona koji se nalazi u gornjem desnom kutu pored Pretraživanja Google Mapsa. Sada će aplikacija tražiti da joj dopustite pristup glasovnoj kontroli. Dopustiti.

Korak # 5. Sada dodirnite i držite gumb Početna da biste aktivirali Siri ili jednostavno recite Hej Siri (ako ste je omogućili.) Da biste je aktivirali.

Korak # 6. Zatim zamolite Siri da otvori Google Maps. Sada dodirnite gumb mikrofona i pitajte za upute bilo kojeg mjesta kao i obično.

To je to!

Donja linija

Dogovoreno, ovo nije savršen način korištenja Sirija s Google kartama. Idealan način bio bi zamoliti Siri da pokaže smjer bilo kojeg mjesta putem Google Mapsa i to bi odmah pokazalo. Volio bih da Siri ima ovu funkcionalnost prije nego kasnije. Kakav je vaš stav o tome?

Možda ćete htjeti pročitati i ove postove:

  • Kako podijeliti lokaciju u stvarnom vremenu i napredak putovanja
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found