Blog

Čarobnjak za particije MiniTool za Windows

Uređaji za pohranu jedna su od najvažnijih stvari u današnjem svijetu jer pohranjuju sve o nama. Bez obzira radi li se o vanjskom HDD-u, SSD-u / HDD-u na prijenosnom računalu / radnoj površini ili pohrani u oblaku; gubitak podataka gotovo se čini kao gubitak dijela tijela (ne doslovno!) Srećom, dostupni su alati poput MiniTool Partition Wizard koji se bavi nesretnim situacijama poput oporavka podataka i particija.

MiniTool nije novo ime na tržištu. Softver je do danas pomogao milijunima korisnika. U iGeeksBlogu uglavnom radimo na Macu, ali imamo malo kolega koji rade na Windows prijenosnom računalu. Jedan od njih naišao je na problem s HDD-om i morao ga je formatirati. Kao što svi znamo, u takvim slučajevima nemamo priliku uzeti sigurnosnu kopiju.

Srećom, računali smo na MiniTool i uspjeli smo oporaviti većinu podataka i cijelu particiju. To nas je dovelo do detaljnog pregleda softvera i dijeljenja iskustva iz prve ruke s MiniTool-om. Ako ste u sličnoj situaciji, pročitajte ovo i nazovite.

Čarobnjak za particije MiniTool za Windows - pregled

Ako ste pročitali moje prošle recenzije, možda znate da bez obzira na to kakvu aplikaciju ili igru ​​pregledam; prvo što moje oko vidi je UI i UX. Započet ću s istom stvari kao i za MiniTool.

UI i UX

Najbolja stvar u vezi s MiniTool-om koju sam primijetio je da je najvažnija značajka softvera bila upravo na glavnom zaslonu. Bilo mi je prvi put da koristim ovaj alat i dobio sam ono što sam tražio čim se softver pokrenuo.

Gumbi, izbornici i njihovo imenovanje precizni su i objašnjavaju što će učiniti. Koristio sam određene aplikacije i softver koji za jednostavnu funkciju koristi široke tehničke izraze, što prosječnom korisniku otežava. To nije bio slučaj s MiniTool-om. Sljedeće na mom popisu bilo je testiranje većine dostupnih značajki.

Pogon za kloniranje i particija

Jednostavno Google pretraživanje reći će vam da je na raspolaganju mnoštvo alata koji rade za upravljanje particijama. Ali MiniTool ima puno više od toga. Jedna od jedinstvenih značajki je da vam omogućuje kloniranje cijelog HDD / SSD-a ili određene particije.

Ako razmišljate o tome kako to pomaže, zamislite kad promijenite prijenosno računalo / radnu površinu, morat ćete uložiti najmanje pola dana u preuzimanje i instaliranje sav softver. Zatim ručno prenesite sve bitne datoteke u vanjsku pohranu ili u oblak, a zatim ih prenesite na novi uređaj. Čak i ako sve ovo radite pomoću LAN-a velike brzine, to nije tako lako kako zvuči.

Umjesto da uzimate sve te glavobolje, što ako postoji alat koji klonira čitav vaš pogon i možete ga vratiti na drugi uređaj? MiniTool to čini ispravno i također precizno. Jednostavno rečeno, MiniTool nudi alat za migraciju koji pomaže u postavljanju vašeg novog sustava baš kao što već imate na starom.

Oporavak podataka i oporavak particija

Priznat ću da postoji mnogo alata isključivo za oporavak podataka. Ali to ne znači da sve-u-jednom alat poput MiniTool-a ne može ispuniti vaša očekivanja. Kao što je ranije rečeno, morali smo formatirati Windows prijenosno računalo, a MiniTool je uspio pokriti većinu podataka koje smo izgubili.

MiniTool izvodi dubinsko skeniranje tvrdog diska i učinkovito oporavlja datoteke. Izvedba oporavka nije ograničena samo na formatirane podatke. Može oporaviti datoteke izgubljene uslijed napada virusa, nestanka struje, pada sustava i pogrešnog rada sa svih vrsta tvrdih diskova.

Jedan od najboljih dijelova je da također može oporaviti cijelu particiju. Da biste to objasnili, ako ste promijenili particiju nakon formatiranja, možete oporaviti staru strukturu tvrdog diska. Iz mog iskustva, tvrtka je pružila malo više od mojih očekivanja što se tiče oporavka podataka.

Pretvorba particija

Ako imate tvrdi disk veći od 2TB, možda već znate da stvaranje tipa više od četiri primarne particije nije moguće s tipom MBR. Da, uvijek možete stvoriti logičke pogone jer Windows podržava do 128 particija. S MiniTool-om možete pretvoriti postojeću MBR particiju u GPT i izvući maksimum iz tvrdog diska.

Najbolje je što ovaj postupak uspješno pretvara vrstu particije bez gubitka podataka. Dakle, ako planirate nadograditi svoj tvrdi disk s 2 TB + ili želite brojeve particija, MiniTool može biti od velike pomoći.

Pretvori dinamički disk u osnovni

Ovo je uglavnom za korisnike koji radije imaju dvostruki operativni sustav na svom prijenosnom računalu ili radnoj površini. Možda ste se suočili s pogreškom koja kaže da se Windows ne može instalirati na dinamički pogon. Umjesto da obilazite Google i provodite neprospavane noći, bolje isprobajte MiniTool da biste lako i brzo pretvorili dinamički disk u osnovni, a zatim nastavite s instalacijom dualnog OS-a.

WinPE medij za pokretanje

Razlozi za oštećeni Windows mogu biti mnogi. Možda je MBR particija oštećena ili prepisana, a PC / Laptop ne može pronaći instalaciju Windowsa. U tom ćete slučaju na crnom zaslonu možda vidjeti pogrešku koja kaže: Nije pronađen nijedan operativni sustav.

Uglavnom je jedino rješenje takvog problema formatiranje tvrdog diska i ponovna instalacija sustava Windows. Međutim, time ćete izgubiti sve podatke. Srećom, s MiniTool-om možete stvoriti CD / DVD / USB za pokretanje koji će vam omogućiti popravak particije. Ako ne popravi, omogućit će vam kopiranje particije koja ima vaše podatke. Tako barem nećete izgubiti nijednu kritičnu stvar sa svog uređaja.

Presuda:

Čarobnjak za particiju MiniTool sve je u jednom alatu za korisnike sustava Windows koji omogućuje oporavak podataka, particije, a također omogućuje i zaštitu podataka ako je vaš operativni sustav potpuno oštećen. MiniTool dostupan je besplatno s ograničenim značajkama, ali postoji Pro verzija dostupna ako želite dobiti napredne značajke.

Cijena:

  • Besplatno (s ograničenim značajkama)
  • $ 39 Jedno računalo i jednogodišnja besplatna nadogradnja
  • $ 99 Tri računala za doživotnu besplatnu nadogradnju

Provjerite na PartitionWizard.com

To je sve, prijatelju!

Jeste li koristili MiniTool na svom Windows računalu? Kakvo je bilo vaše iskustvo s tim? Podijelite svoje komentare s ostalim korisnicima u komentarima.