Blog

Zaslon iPhonea ne okreće se? Evo Kako to popraviti

Zakretanje zaslona jedna je od najboljih značajki prikaza na vašem iPhoneu ili iPadu. Kad je uključen, možete jednostavno okretati zaslon uređaja i gledati videozapis ili sliku u preciznom smjeru. Ne trebate svaki put prilagoditi orijentaciju zaslona jer se sam zaslon prilagođava portretnoj ili pejzažnoj orijentaciji kada pravilno držite uređaj.

Ali ponekad se ova orijentacija naruši bez ikakvog razloga, i to vam narušava vrijeme međanja dok gledate svoje omiljene videozapise i fotografije svojih najmilijih. Dakle, kad utvrdite da se zaslon vašeg iPhonea ne rotira, možete isprobati ova moguća rješenja da biste riješili taj problem.

Kad se zaslon iPhonea ne zakrene, nećete moći pravilno trošiti vizualni sadržaj. U ovoj situaciji možete riješiti problem ili promijeniti vertikalne videozapise pomoću iMovie. Alternativno, možete rotirati videozapis na svom iOS uređaju pomoću sjajne nove značajke predstavljene u iOS-u 13. Međutim, trebao bi postojati trajni popravak ovog problema jer se iPhone zaslon neće okretati.

Kako riješiti problem zaslona iPhonea koji se ne okreće

Jedna od prvih stvari koju biste trebali provjeriti je zaključavanje uspravne orijentacije na uređaju. Za to slijedite dolje navedene korake.

Rješenje # 1. Isključite zaključavanje portreta

Korak 1. Probudite zaslon iPhonea i prijeđite prstom prema gore da biste otvorili Control Center. Ako imate iPhone X, XR, XS ili XS Max, možete srušiti Control Center iz gornjeg desnog kuta zaslona.

Korak 2. Sada pogledajte tu portretnu bravu za orijentaciju (ikona brave i strelice).

Ako vidite ovu zaključanu crvenu boju, dodirnite ugasi to.

Kontrolnom centru možete pristupiti na zaključanom zaslonu iPhonea samo ako ste uključili Control Center u Touch ID i Passcode.

PostavkeDodirnite ID i lozinkuUnesite kod → uključiti Kontrolni centar ispod DOZVOLITE PRISTUP KAD ZAKLJUČAN.

Rješenje # 2. Ponovo pokrenite iPhone / iPad

Ponovno pokretanje iOS uređaja može riješiti puno manjih softverskih problema, a jedan od njih je zaslon koji se ne rotira. Budući da je Apple napustio svoj proslavljeni gumb Home na iPhoneu X i novijim uređajima, ponovno pokretanje uređaja koristi drugu metodu.

Rješenje # 3. Podržava li aplikacija orijentaciju zaslona?

Neke aplikacije podržavaju samo portretni ili pejzažni način. To vam sigurno sprječava gledanje sadržaja u različitoj orijentaciji zaslona. Možete otvoriti i isprobati drugu aplikaciju kao što je Safari ili Notes.

Važna stvar koju morate imati na umu je da se početni zaslon na iPhoneu ili iPadu nikad ne okreće. To radi samo na uređajima veličine plus. iPhone 6 Plus, 6s Plus, 7 Plus i 8 Plus.

Rješenje # 4. Provjerite Zumiranje zaslona

Kao što je gore spomenuto, iPhonei veće veličine mogu rotirati izgled početnog zaslona. Ako imate taj iPhone plus i još uvijek se početni zaslon neće rotirati, možete provjeriti Zumiranje zaslona u Postavkama.

Postavke → Zaslon i svjetlina → Prikaz (pod DISPLAY ZOOM).

Ako je Display Zoom postavljeno Zoomed, okrenite ga na Standard a zatim provjerite rotaciju zaslona na uređaju.

Rješenje br. 5. Upotrijebite bočni prekidač na iPadu

Ako imate iPad s bočnim prekidačem, možete postaviti taj prekidač da radi kao zaključavanje rotacije ili prekidač za isključivanje zvuka. Za ovu svrhu:

PostavkeOpćenitoUpotrijebite bočni prekidač Do. Ovdje odaberite opciju koju želite.

Ima li problema s akcelerometrom?

Akcelerometar kontrolira okretanje zaslona vašeg iPhonea ili iPada. Riječ je o hardveru koji također mjeri brzinu kretanja bilo kojeg predmeta. U slučaju da je akcelerometar vašeg iOS uređaja slomljen, ne može pratiti bilo kakvo kretanje. Budući da se radi o hardverskom problemu, morate popraviti sastanak u Apple Storeu da biste ga riješili. Hardversku podršku možete dobiti od Applea.

Što je više?

Sumirati…

Korištenje iOS uređaja u pejzažnom i portretnom načinu zabava je. Kad ova orijentacija zaslona ne uspije, na nekoliko ćete se trenutaka iziritirati. Međutim, s pravim znanjem u pravom smjeru dat ćete vam savršeno rješenje. Nakon što riješite problem, možete uživati ​​u svojim videozapisima rotiranjem zaslona onako kako želite.

Možda biste htjeli zaviriti u:

  • Zrcalite iPhone ili iPad zaslon na Mac i Windows PC
  • 3 savjeta kako iPhone zaslon učiniti tamnijim
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found