Blog

Kako sakriti i prikazati dock u Mac OS X-u

Dock na vašem Macu pohranjuje sve vaše osnovne aplikacije koje svakodnevno upotrebljavate; to je lansirna ploča za brojne programe. Dock vam na neki način omogućuje izvršavanje više radnji sa radne površine.

Popularnost Docka leži u njegovom korisničkom sučelju, koje je intuitivno. Kao i traka izbornika, također možete sakriti i prikazati Dock u vašem Mac OS X. Sustav djeluje slično; kad mišem zadržite blizu donjeg dijela zaslona, ​​Dock će se automatski pojaviti. Lako je sakriti i prikazati Dock - bilo pomoću tipkovnice ili pristupom Postavkama OS X sistemskih postavki.

Kako sakriti i prikazati dock tipkovnicom na Macu

Dock u OS X možete automatski sakriti ili prikazati pritiskom na Command + Option + D. Da biste dobili pristup doku, samo zadržite miš na području doka i on će se ponovno pojaviti.

Ako se ne možete sjetiti ove prečace na tipkovnici, možete sakriti i prikazati Dock iz sistemskih postavki; ovo će imati sličan učinak.

Kako se automatski sakriti i prikazati dock u Mac OS X El Capitan i starijim verzijama

Dock možete sakriti i prikazati u System Preferences (Postavke sustava) na vašem Macu; ovo je jednokratna vježba i ne morate se sjetiti tog prečaca.

Korak 1. Pokrenite System Preferences (Postavke sustava) s Apple izbornika.

Korak 2. Kliknite Dock.

U dijaloškom okviru vidjet ćete mnogo opcija poput Veličina, Povećanje, Položaj zaslona itd.

Korak # 3. Kliknite potvrdni okvir "Automatski sakrij i prikaži dock".

Objavi ovo, možete vidjeti da će se Dock automatski sakriti kada se ne koristi; ako želite koristiti aplikacije pohranjene na Docku, samo zadržite miš preko dna Macova zaslona. Ako upotrebljavate najnoviju verziju OS X, ne morate izvoditi gore navedene radnje jer se Dock automatski sakriva kada upišete naredbu za cijeli zaslon.

Ovu značajku Mac OS X mnogi korisnici ne koriste; trebali bi početi skrivati ​​Dock jer štedi puno prostora, posebno na MacBook Airu i MacBook Pro, koji imaju relativno manji zaslon.

Kako vam se sviđaju ovi savjeti? Podijelite svoje misli s nama u okviru za komentare.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found