Blog

Kako promijeniti boju docka u macOS-u

Promjena boje Mac docka jedan je od mojih najdražih načina da prijenosniku dodam lijep osobni pečat. Iako uključuje malo zaobilaženja, krajnji rezultat zlata vrijedi!

Pa kako učiniti da Dock izgleda šareno na vašem MacOS-u? Pa, prvo morate onemogućiti zaštitu integriteta sustava (SIP) na uređaju da biste nastavili s postupkom. Zatim ćete morati kopirati određene datoteke i upotrijebiti aplikaciju za uređivanje fotografija da biste prilagodili njihovu boju. I da, i Terminal dolazi na scenu. Jeste li spremni snimiti ga na svom uređaju? Dopustite mi da vas vodim kroz postupak!

Kako promijeniti boju docka na Macu

Bilješka: Kao što je gore spomenuto, osigurajte da je SIP isključen jer nećete moći nastaviti ako je i dalje omogućen.

Korak 1. Pokrenite Finder na Macu i prijeđite na / System / Library / CoreServices

(Da biste to učinili, kliknite izbornik Idi → Idi u mapu → enter / System / Library / CoreServices a zatim pritisnite Go.)

Korak 2. Zatim desnom tipkom miša kliknite Dock.app i odaberite Prikaži sadržaj paketa.

Korak # 3. Sljedeće, krenite prema Mapa sadržaja.

Korak # 4. Otvoren Resursi mapu.

Korak # 5. Sljedeće morate kopirati i zalijepiti dolje navedene datoteke na radnu površinu ili u mapu - što god vam najbolje odgovara!

Bilješka: Preporučio bih vam da kreirate mapu pod nazivom Backup. Zatim trebate zalijepiti četiri datoteke u tu mapu. To je osigurati sigurnosne kopije datoteka. Osim toga, možete ih koristiti u slučaju da se dogode neke nevolje. Oni se također mogu pojaviti na slici ako ikada poželite poništiti promjene.

Korak # 6. Dalje, morate upotrijebiti svoju omiljenu aplikaciju za uređivanje fotografija da biste promijenili boju kopiranih datoteka. Koristit ću svoj najdraži Photoshop.

Jednostavno možete odabrati alat za kantu za boje i pritisnuti prozirni okvir da biste mu dodali boju. Obavezno koristite istu boju za sve datoteke.

Korak # 7. Sljedeće, morate zalijepite i zamijenite uređene datoteke u mapu resursa. Možda ćete morati unijeti lozinku za provjeru autentičnosti.

Korak # 8. Napokon, pokrenite Terminal i unesite naredbu ispod kako biste ponovo učitali Dock.

sudo killall Dock

Voila! Pogledajte, boja vašeg macOS Docka. Ne izgleda li privlačno?

Recite svoje

Volio bih da macOS dolazi s ugrađenom opcijom za prilagodbu Docka pomoću raznih boja. Što misliš? Podijelite svoje misli dolje u komentarima.

Čitaj više: Kako preuzeti Twitter videozapise s iPhonea, Androida i računala