Blog

Promijenite zadanu vrstu smjera u Apple Maps na iPhoneu

Nakon nekoliko akvizicija i velikih preinaka, Apple Maps sada je jedna od najčešće korištenih i najpopularnijih aplikacija za karte na iPhoneu / iPadu. Osim lokacija opće namjene, ljudi uglavnom koriste Apple Maps da bi dobili upute. Apple Maps vam prema zadanim postavkama uvijek prikazuju upute za vožnju. Ali što ako želite izbjeći vožnju i umjesto toga dobiti upute za hodanje? Apple Maps omogućuje vam promjenu željene vrste smjera.

Kako promijeniti zadani tip smjera u Apple Maps na iPhoneu i iPadu

Korak 1. Idite na Postavke app.

Korak 2. Pomaknite se prema dolje i dodirnite Karte.

Korak # 3. Sada, pod Preferirane upute, dodirnite Hodanje.

Korak # 4. Izlaz iz postavki.

Korak # 5. Ako su vam karte otvorene u pozadini, napustite i njih. (Prijeđite prstom od prekidača da biste ga u potpunosti zatvorili.)

Korak # 6. Sada ponovno otvorite Karte i potražite upute između dviju točaka. Umjesto vožnje trebali biste vidjeti upute za hodanje. Sva mjerenja su također sada promijenjena u hodanje.

Vrsta smjera hodanja bit će postavljena na zadane sve dok je ne promijenite u Smjer vožnje.

Apple Maps još nije pokazao nikakvu superiornost u odnosu na Google Maps, ali 3D prelijetanje je značajka koju, čini se, još nitko nije savladao.

Također, s iOS 8, Apple je također uveo javni prijevoz za većinu većih gradova. Međutim, pristup podacima u zemljama drugog i trećeg svijeta daleko je od dovoljnog. (Google je u toj niši već više od 6 godina i to ga postavlja na vrh igre.)

Apple Maps također ima novu značajku Flyover City Tour koja je uvedena u iOS 8. Korisnici koji koriste iOS 8 beta mogu ovdje provjeriti kako pristupiti novoj značajci obilaženja grada.

To je sve za sada!