Blog

Kako zaustaviti iskakanje daljinske tipkovnice Apple TV na iPhoneu

Koristim daljinsku tipkovnicu Apple TV na povezanom iPhoneu za ugodan unos teksta na svoj Apple TV. Ali posljednjih nekoliko dana na svom sam uređaju dobivao nasumična skočna prozora za unos teksta. Iznervirani ponovljenim upozorenjima, odlučio sam tome stati na kraj. Nakon isprobavanja nekoliko neuspješnih trikova, upoznao sam jedno prilično jednostavno rješenje koje mi je omogućilo da zaustavim daljinsku tipkovnicu Apple TV-a da mi iskače na iPhoneu.

Daljinska tipkovnica radi kada su vaš iPhone i Apple TV povezani istim iCloudom i koriste istu Wi-Fi mrežu. Na uređaju ćete dobiti upozorenje za unos teksta kad god odaberete tekstualno polje na televizoru. Ako isti račun iCloud koristite na drugom uređaju, dobit ćete upozorenje za unos teksta i na tom uređaju. Za svaki slučaj ako više ne želite koristiti ovu značajku ili jednostavno želite zadržati te ponovljene obavijesti, pogledajte ovaj jednostavni trik kako biste zaustavili skočne prozore za daljinski unos Apple TV-a na iPhoneu i iPadu.

Kako isključiti daljinsku tipkovnicu Apple TV na iPhoneu i iPadu

Korak 1. Pokreni Postavke aplikaciju na iOS uređaju koji ste uparili s Apple TV-om.

Korak 2. Zatim se morate pomaknuti prema dolje i dodirnuti Obavijesti.

Korak # 3. Sada dodirnite Apple TV tipkovnica.

Korak # 4. Napokon, moraš isključiti prekidač pored Dopusti obavijesti.

To je to!

Od sada nadalje, nećete dobiti skočni prozor za unos teksta na vašem iOS uređaju. Isti trik možete koristiti na uređaju koji ne želite koristiti s Apple TV-om.

Završavati

Nadam se da je problem sada riješen! Imate li povratnih informacija? Recite nam to u komentarima ispod.

Zavirite i u ove povezane postove:

  • Kako kontrolirati Apple TV pomoću iPhonea
  • Najbolji zidni nosači za Apple TV
  • Kako omogućiti tamni način rada na Apple TV-u