Blog

Kako spremiti snimke zaslona Mac u međuspremnik u macOS-u

"Univerzalni međuspremnik" čini kopiranje i lijepljenje vrlo jednostavnim na macOS i iOS. Postoji mnogo načina na koje ova značajka kontinuiteta može poboljšati vaše iskustvo. Klasičan slučaj, snimke zaslona možete spremiti izravno u međuspremnik na Macu kako bi bili dostupni na svim vašim uređajima.

Recimo; napravili ste snimak zaslona na Macu i želite ga uvesti u aplikaciju Notes na iPhoneu. Umjesto da koristite AirDrop ili druga sredstva, uzmite ih u međuspremnik. Tada će vaša slika biti brzo zalijepljena. Nije li malo izravnije? Saznajte kako to funkcionira!

Kako spremiti snimke zaslona Mac izravno u međuspremnik u macOS-u

  • Kad napravite snimke zaslona na Macu, one se spremaju kao slike u formatu PNG datoteke na radnoj površini
  • No, kad pritisnete modifikacijsku tipku (Shift, Control, Option (Alt) i Command tipke) prilikom snimanja snimke zaslona, ​​ona će poslati sliku u međuspremnik sustava
  • Univerzalni međuspremnik dostupan je u iOS 10 ili novijoj verziji i macOS Sierra ili novijoj verziji. Dakle, provjerite jesu li vaši uređaji u potpunosti kompatibilni

Prvo idite na zaslon koji želite snimiti.

Dalje, trebate pritisnuti tipkuKontrolirati () tipka na tipkovnici. Sad, trebaš pričekati Shift () + Naredba ()+4 prečac za slanje slike dijela zaslona u međuspremnik.

Jednostavno držite tipkuKontrolirati ()+Shift () + Naredba ()+3 snimiti snimku zaslona cijelog zaslona.

To je to!

Uspješno ste snimku zaslona prenijeli u Univerzalni međuspremnik. Sada otvorite bilo koju aplikaciju na Mac ili iOS uređaju (povezanu s istim iCloud računom), a zatim je zalijepite kao i obično.

Završavati…

Ideja o kopiranju bilo čega na iPhoneu i lijepljenju u dokument na Macu ili obrnuto zaista je vrlo praktična i produktivna. Uvijek sam ga smatrao urednim i zato bih vam preporučio da ga iskoristite kako biste poboljšali svoje iskustvo.

Možda ćete htjeti nadoknaditi i ove postove:

  • Savjeti za stručnu upotrebu aplikacije Apple Notes na Macu
  • Kako se koristi kamera za kontinuitet na Mac, iPhone i iPad
  • Univerzalni međuspremnik ne radi između Mac i iPhone / iPad? Savjeti za popravak
  • Najbolje aplikacije za bilješke za Mac: Brže snimajte bilješke i organizirajte ih

Što mislite o ovoj značajci kontinuiteta? Podijelite s nama svoje vrijedne povratne informacije.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found