Blog

Netflixovi savjeti i trikovi za iPhone, iPad i Mac

Netflix je nesumnjivo jedna od najboljih streaming usluga u kojoj možete uživati ​​bilo gdje i bilo kada. Nedavno smo pisali o aplikacijama za Netflix koje će dodati iskra vašem doživljaju gledanja. Uz to, na Netflixu imamo i neprestano ažurirani popis filmova kako bismo sve dobili na jednoj stranici.

U svakom slučaju, nije tajna da se svi borimo kako bismo pronašli sadržaj koji nam se sviđa na Netflixu i to samo zato što Netflix ima toliko toga za ponuditi. Kako biste smanjili surfanje i iskoristili svoje maksimalno vrijeme za gledanje emisija koje volite, u nastavku se nalaze nekoliko korisnih Netflixovih savjeta i trikova koji će zasigurno poboljšati vaše iskustvo gledanja.

Netflixovi savjeti i trikovi za iPhone, iPad i Mac

# 1. Značajka Sviđa mi se i Ne sviđa mi se

Netflix je promijenio svoj sustav ocjenjivanja 2017. godine, a možda je i to bio dobar potez. Korisnici sada mogu ocjenjivati ​​sadržaj palcima gore / dolje. Pazite da palcem podignete ili dolje ako vam se sviđa ili ne sviđa neka emisija ili film.

To će omogućiti Netflix algoritam da u skladu s tim sortira vaš feed. Vjerovali ili ne, ovi palci gore-dolje vam su važni. Nakon što daju određeni broj povratnih informacija, algoritmi Netflix započinju svoj posao i prikazuju vam emisije i filmove relevantne za sadržaj koji vam se svidio.

Općenito je napuštanje aplikacije nakon što završimo s gledanjem, ali sljedeći put svakako pokažite sadržaj koji ste gledali.

# 2. Profiliranje

Samo je nekoliko sretnih duša na zemlji dovoljno privilegirano da imaju osobni Netflix račun. Iako većina nas mora dijeliti s obitelji, problem je u tome što vaša djeca i supruga možda vole drugačiji sadržaj, dok vas možda zanima nešto drugo. To dovodi do potpuno zbrkanih preporuka na vašem feedu.

Jednostavno rješenje ovog problema je stvoriti drugačiji profil za različite ljude. To će sortirati preporuke prema odgovarajućem profilu. Kombinirajte profiliranje s palčevima gore / dolje i vidjet ćete savršene preporuke koje odgovaraju vašim željama.

Da biste stvorili profil: Otvorite Netflix → Kliknite padajući gumb s krajnje desne strane → Kliknite na Upravljanje profilima.

Kliknite na Dodaj profil.

# 3. Ručno izrađivanje popisa

Nitko vas ne razumije bolje od vas samih, čak ni Netflixovi algoritmi. Imajući tu misao na umu, Netflix ima opciju na kojoj možete sastaviti svoj popis i ona će vam pokazati upravo to. Također, sve promjene koje napravite na popisu sinkronizirat će se na svim uređajima, što znači da nećete morati ponovno naporno raditi.

Da biste dodali bilo koji film / TV emisiju na "Moj popis", pronađite film i kliknite Moj popis.

Da biste upravljali svojim popisom, kliknite na Moja lista od gornje navigacije → Lebdjeti iznad pokazivač miša / dodirna pločica → možete preurediti redoslijed ili izbrisati sadržaj s Mog popisa.

# 4. Izbriši povijest gledanja

Kao što je gore spomenuto, većina nas dijeli svoj Netflix s obitelji i prijateljima, a povijest gledanja vidljiva je svima. Ako vam je stalo do vaše privatnosti, možda tražite način da uklonite ovu povijest kako drugi ne bi saznali što gledate.

Da biste to učinili, kliknite na Padajuća strelica → Kliknite na Račun.

Kliknite na Aktivnost gledanja pod, ispod Moj profil.

Kliknite na Sakrij ikonu.

# 5. Zatražite film ili TV emisiju na Netflixu

Za svaki slučaj ako ne uspijete pronaći ono što točno tražite, vrijeme je da zazovete gospodara, samog Netflixa.

Klikni na Padajući gumb zatim kliknite na Centar za pomoć.

Pod, ispod Brze poveznice, Kliknite na Zatražite TV emisije ili filmove.

Možete istodobno uvrstiti tri zahtjeva za naslov.

Naravno, ne postoji jamstvo da će se vaš zahtjev ispuniti, ali barem postoji tračak nade.

# 6. Igrajte Spin Game

Sa svima nama se događa da gubimo vrijeme tražeći emisiju i onda shvatimo da je vrijeme za spavanje i da niste ništa gledali. Na reelgood.com dostupna je besplatna igra Spinning, gdje možete odabrati žanr, IMDB ocjenu itd. I kliknuti gumb za okretanje.

Slučajno će odabrati emisiju / film koji će vam pomoći da odlučite što gledati i uštedjeti vrijeme na pretraživanju. Riječ je o besplatnoj usluzi treće strane koja vam također omogućuje odabir emisija Prime, Hulu, Netflix, HBO itd.

# 7. Tipkovni prečaci Netflix za Mac

Ako je Mac vaš primarni uređaj za gledanje emisija i filmova, svladavanje tipkovnih prečaca je neophodno. Evo nekoliko korisnih za vašu pomoć:

  • Pritisnite "F" za brzi prikaz na cijelom zaslonu, a za izlaz pritisnite "Esc".
  • Upotrijebite "razmaknicu" za jednostavnu reprodukciju / pauzu
  • Da biste film ili emisiju premotali unaprijed, pritisnite "Shift + strelica udesno" i "Shift + strelica ulijevo" da biste premotali unatrag
  • Možete koristiti tipku "M" za brzo isključivanje ili uključivanje
  • Da biste povećali ili smanjili glasnoću, pritisnite Shift + strelica prema gore ili Shift + strelica prema dolje

# 8. Prečaci za iPhone i iPad

Prečaca za iPhone ili iPad nema puno, ali jedan od najprikladnijih je brzo premotavanje prema naprijed i premotavanje pomoću dodirnih zaslona.

Samo dvaput dodirnite desnu stranu zaslona dok gledate na Netflixu za brzo premotavanje unaprijed, a dvostruko tapkanje lijeve strane će se premotati unazad.

# 9. Prilagođavanje titlova

Gledanje emisija ili filmova na jeziku koji nije vaš primarni jezik pravi je težak posao. Postoje dostupni titlovi, ali ponekad se pomiješaju s pozadinskom bojom filma ili emisije koju gledate i možda propustite najvažniji redak.

Postoji mogućnost prilagodbe načina na koji se prikazuju titlovi. Morate se prijaviti na svoj Netflix račun iz bilo kojeg preglednika, prijeći na Račune, a zatim kliknuti na "Izgled titla". Na ovom zaslonu možete prilagoditi fontove, veličinu fonta, boju pozadine i još mnogo toga.

# 10. Isključite automatsku reprodukciju

Ako ne želite da Netflix automatski reproducira sljedeću epizodu na kraju trenutne epizode, to možete učiniti iz preglednika. Jednostavno se prijavite na svoj račun iz web preglednika, u odjeljku Računi kliknite "Postavke reprodukcije".

Možeš potvrdite / poništite opcija automatske reprodukcije za njegovo uključivanje / isključivanje.

Osim toga, na ovoj stranici možete prilagoditi i zadanu kvalitetu. Ako Netflix gledate na podacima, preporučuje se prebacivanje na srednju ili nisku kvalitetu.

# 11. Proširenja za Chrome za Netflix

Proširenje FindFlix

Ovo proširenje za Chrome donosi vam ogromnu biblioteku Netflixa na dohvat ruke. Bez obzira što pregledavate, samo kliknite ikonu proširenja na Chromeu i prikazat će vam se okvir za pretraživanje. Inteligentna tražilica gotovo trenutno pronalazi emisiju ili film. To je izvrstan alat, a povrh svega, potpuno je besplatan.

Instalirajte FindFlix

Proširenje za Netflix Party

Neka ljubav bude u zraku, pogotovo ako ste u vezi na daljinu. Pomoću ovog proširenja možete sinkronizirati reprodukciju videozapisa s prijateljima ili onim posebnim; također dodaje opciju grupnog chata kako bi vam podijelio srce dok gledate. Besplatan je i lagan za preglednik i savršeno odrađuje posao za koji je stvoren.

Instalirajte Netflix Party

Netflix Enhancer

Ne morate otvarati brojne kartice u pregledniku, samo pronađite IMDb ocjene ili informacije o naslovu koji gledate. Ovo jedno proširenje čini upravo to. Prikazuje vam relevantne informacije o naslovu koji gledate, zajedno s IMDb ocjenama i najavama na istim karticama.

Instalirajte Netflix Enhancer

# 12. Značajka preuzimanja

Netflix ima određene emisije i filmove u odjeljcima dostupnim za preuzimanje. Odaberite emisiju ili film koji želite preuzeti i dodirnite Preuzmi.

Za prikaz preuzetih filmova ili TV emisija taknite "Preuzimanja."

Postoje određena ograničenja prilikom preuzimanja. Prvo je ograničenje broja uređaja s kojih možete preuzeti sadržaj, ovisno o planu koji imate. Druga stvar je datum isteka preuzimanja. Također, postoji uvjet da završite gledanje nakon što započnete. Dakle, nije toliko fensi kako zvuči.

# 13. Izbriši preuzimanja

To što imate slobodu za preuzimanje ne znači da neće biti posljedica. Ovisno o kvaliteti, ova preuzimanja zauzimaju puno prostora vašeg iPhonea i iPada. Međutim, postoji način da se to kontrolira.

Svakako preuzmite videozapise u SD kvaliteti, a ne HD, kako biste uštedjeli malo prostora. Da biste izbrisali sve videozapise, dodirnite Više → Postavke aplikacije → Izbriši sva preuzimanja.

Ako želite izbrisati određeni film / emisiju; Dodirnite Preuzimanja kartica → Dodirnite Film / emisija → Dodirnite Uredi → Dodirnite Gumb za brisanje.

Alternativno, možete prijeđite prstom udesno ulijevo i dodirnite Gumb za brisanje.

# 14. Stvorite svoju Flixtape

Posjetom flixtape.netflix.com možete stvoriti vlastiti Flixtape. Flixtape je prilagođeni popis za reprodukciju napravljen od teme, osjećaja ili raspoloženja. Također, možete ga podijeliti sa prijateljima i obitelji. Da biste dodali malo začina, možete prilagoditi i naslovnicu svoje Flixtape. Besplatno je i vrijedi probati.

# 15. Postanite Netflix Beta Tester

Ako ste ludo zaljubljeni u Netflix i htjeli biste prije svih ostalih imati u rukama nove značajke, možete razmisliti o tome da se prijavite za polaznika testa.

Da biste to učinili, samo prijeđite na Računi → Sudjelovanje u testiranju i UKLJUČITE prekidač.

To je sve narode!

Video: Najbolji Netflixovi savjeti, krpelja i hakovi

Odjava

To su neki od mojih savjeta i trikova koje koristim za poboljšanje svog iskustva s Netflixom. Ako znate bilo koji trik koji nije na popisu, upotrijebite odjeljak za komentare u nastavku, a mi ćemo ažurirati post.

Možda biste se voljeli pozvati i na:

  • Najbolje Netflix aplikacije za iPhone i iPad kako bi u igru ​​unijeli više zabave
  • Otključajte skrivene značajke Netflixa i postanite streaming zvijezda
  • Kako omogućiti titlove u Netflixu na iPhoneu, iPadu, Apple TV-u, Macu ili Windows računalu

Copyright calisportfest.com 2021