Blog

iOS 14: Kako koristiti iCloud privjesak na iPhoneu ili iPadu

Nemoguće je zapamtiti korisničko ime i lozinku za sve web stranice i aplikacije koje koristimo. Svakako, možete koristiti jednog od upravitelja zaporki koji je dostupan za iOS, ali zašto se oslanjati na uslugu treće strane kada imate ugrađeni alat - iCloud Keychain. Evo kako postaviti i koristiti iCloud privjesak na iPhoneu i iPadu sa sustavom iOS 14 ili 13.

 • Što je Apple iCloud privjesak?
 • Kako UKLJUČITI privjesak iCloud na iPhoneu ili iPadu
 • Kako isključiti iCloud privjesak na iPhoneu ili iPadu
 • Kako pregledati spremljene lozinke za iCloud privjesak
 • Kako dodati kreditne kartice i osobne podatke u privjesak iCloud

Što je Apple iCloud privjesak?

Privjesak iCloud na iPhoneu, iPadu, iPod touchu i Macu šifrira i pohranjuje vaše korisničko ime, lozinku, Wi-Fi lozinku, podatke o kreditnoj kartici i ostale sigurne podatke. Nakon toga omogućuje vam brzo popunjavanje e-adrese za prijavu i lozinke kada pokušate koristiti uslugu. Privjesak iCloud također vam omogućuje prikaz spremljenih lozinki i održava sve ažurirane na svim vašim Apple uređajima. Da vidimo kako.

Kako uključiti iCloud privjesak na iPhoneu

 1. Otvori Postavke aplikacija na iPhoneu ili iPadu
 2. Dodirnite svoj Apple ID kartica od vrha
 3. Dodirnite iCloud.
 4. Pomaknite se malo i dodirnite Privjesak za ključeve.
 5. Upaliti iCloud privjesak.
 6. Na upit unesite lozinku za Apple ID
 7. Sada je posljednji sigurnosni korak:
 • Ako ste u prošlosti postavili privjesak iCloud, od vas će se zatražiti da unesete svoj iCloud sigurnosni kod. Ako to niste učinili, morat ćete stvoriti sigurnu lozinku. Obavezno se sjetite
 • Ako imate više Appleovih uređaja potpisanih ovim Apple ID-om, također možete lako provjeriti pomoću toga. Jednostavno slijedite upute na zaslonu

Od sada, kad se registrirate ili promijenite lozinku u Safariju i većini aplikacija, vidjet ćete upit za spremanje lozinke. Privjesak iCloud također predlaže snažnu lozinku koju možete koristiti.

Apple ne može čitati podatke pohranjene u iCloud Keychain. Osigurano je 256-bitnom AES enkripcijom tijekom pohrane, kao i prijenosa.

Kako isključiti iCloud privjesak na iPhoneu ili iPadu

Slijedite gornje korake i isključite prekidač. Možda će vas pitati želite li zadržati ili izbrisati lozinke. Ako odlučite zadržati ove podatke na uređaju, oni se neće lokalno izbrisati. No, prirodno se neće ažurirati kada napravite promjene (dodate ili ažurirate lozinke itd.) Na drugim Apple uređajima.

Ako odlučite izbrisati podatke, oni će se ukloniti s ovog iPhonea ili iPada. Ali bit će dostupan na ostalim vašim Apple uređajima. Međutim, ako ne odlučite zadržati podatke o iCloud privjesku na barem jednom Apple uređaju, oni će se izbrisati čak i s iCloud poslužitelja.

Kako pregledati spremljene lozinke za iCloud privjesak

Jednom kada postavite iCloud Privjesak na iPhoneu, lako ćete pristupiti spremljenim detaljima. To možete učiniti ručno u aplikaciji Postavke ili zatražiti od Siri da prikaže vaše lozinke. Odatle možete unijeti vjerodajnice ili ih čak kopirati ili podijeliti putem AirDropa. Da biste saznali više, slijedite naš detaljni vodič o pronalaženju spremljenih lozinki na iPhoneu.

Kako dodati kreditne kartice i osobne podatke u privjesak iCloud

Privjesak iCloud također olakšava unos vaših osobnih podataka i podataka o platnoj kartici na web stranice i u aplikacije. Za to ih trebate dodati i omogućiti u Postavkama.

 1. Otvori Postavke aplikaciju na iPhoneu ili iPadu
 2. Pomaknite se prema dolje i dodirnite Safari.
 3. Dodirnite Automatsko popunjavanje.
 4. Za osobne podatke: Omogućite prekidač za Koristite kontakt podatke. Zatim dodirnite Moje informacije i odaberite svoju kontakt karticu.
 5. Za kreditne kartice: Omogućite prekidač za Kreditne kartice. Zatim dodirnite Spremljene kreditne kartice. Provjerite autentičnost ako se zatraži
 6. Dodirnite Dodajte kreditnu karticu.
 7. Dodirnite Koristite kameru ili unesite detalje ručno.
 8. Na kraju dodirnite Gotovo.

Da biste zaustavili automatsko popunjavanje vaše osobne podatke ili podatke o kreditnoj kartici, u koracima 4 i 5 isključuje prekidač za ‘Upotrijebi kontakt podatke’ i 'Kreditne kartice,' odnosno.

Za uklanjanje spremljene kartice, slijedite gornje korake, dodirnite "Spremljene kreditne kartice" i ovjeriti. Na kraju, prijeđite prstom zdesna ulijevo na kartici i dodirnite 'Izbrisati.' Možete i dodirnuti 'Uredi,' odaberite jednu ili više kartica i dodirnite 'Izbrisati' s gornje lijeve strane.

To je sve narode!

Ovo je način postavljanja i korištenja prekrasnog iCloud privjeska na vašem iOS uređaju. Da biste održali sigurnost svojih uređaja i podataka, morate redovito ažurirati iPhone i iPad te upotrebljavati dvofaktorsku provjeru autentičnosti (ne samo za Apple ID već i druge usluge poput Facebooka, Twittera, Banke itd.)

Možda biste voljeli pogledati:

 • Kako izbrisati popis za čitanje Safarija na iPhoneu, iPadu i Macu
 • Kako omogućiti privatno pregledavanje u Safariju
 • Najbolji antimikrobni slučajevi za iPhone

Imam pitanje? Molimo pitajte u odjeljku za komentare u nastavku.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found