Blog

Appleova strategija određivanja cijena: Najbolje stvari su uvijek najjeftinije

Apple svake godine izdaje svoje iPhone i druge uređaje, a svake godine korisnici i stručnjaci počinju razgovarati o cijenama Appleovih proizvoda. Ovaj uvodnik, međutim, nije u skladu s onim komentarima, nezadovoljstvima i zahvalnostima koji dolaze iz svih krajeva. Moj primarni cilj je razgovarati o Appleovoj strategiji cijena, koja uvijek postaje točka razgovora nakon objavljivanja proizvoda.

Uobičajen je glas žaljenja mnogih korisnika koji smatraju da Apple uređaji premašuju njihov proračun. Za njih su ponekad Apple uređaji kiselo grožđe. I upravo iz tog razloga zlostavljaju i troliraju Apple, malo obraćajući pažnju na to da promoviraju marku Apple.

Unatoč lavini kritika na račun Applea zbog držanja viših cijena, marka ostaje nonšalantna zbog ovog ocrnjivanja i nastavlja iznenađivati ​​svoje korisnike izvanrednim uređajima.

Appleova strategija određivanja cijena

Moja je svrha ovdje analizirati Appleovu cjenovnu strategiju s posebnim osvrtom na iPhone. Međutim, uopće nisam spreman diskriminirati druge Appleove proizvode u korist iPhonea. Iako pošteni dio ovog članka konzumiraju iPhone, pobrinut ću se da se drugi proizvodi ne stavljaju na stražnje mjesto.

# 1. Apple izrađuje snažan hardver

Od prvog iPhonea objavljenog 2007. do najnovijeg iPhonea Xs Max, Apple je uveo mnoga hardverska unapređenja. Neke od prekretnica koje je Apple postigao su iPhone 6 Plus (prvi veliki zaslon dijagonale 5,5 inča), iPhone 6s (3D Touch), iPhone 7 Plus (dvostruka kamera), iPhone X (OLED zaslon, bežično punjenje) i iPhone Xs Max ( 6,5-inčni OLED zaslon).

Osim gore navedenih poboljšanja, Apple je napravio i druga poboljšanja u kameri, zaslonu, zvuku, pohrani i drugima.

Možete provjeriti slajd u nastavku koji prikazuje kako su se Appleovi iPhone razvili u vezi s hardverskim poboljšanjima.

# 2. Snažan procesor svake godine

Kapacitet svakog pametnog telefona mjeri njegov procesor. Koliko je robustan moj iPhone? Ako ovo pitanje postavite sebi, odgovor pronađite u iPhoneovom procesoru. Apple svake godine troši puno vremena, energije i novca na poboljšanje procesora svojih iPhonea. Toliko da su svi do danas dizajnirani procesori bili jednu ili dvije godine ispred procesora koje su napravili Appleovi konkurenti.

Postupno napredovanje čipseta u iPhoneima (od APL0098 (412 MHz) do A12 Bionic) prirodan je rast jer su i drugi proizvođači telefona postigli napredak na ovom području. Međutim, Apple je svoje konkurente uvijek ostavljao snažnim procesorima i čipsetima.

# 3. Sigurnost - to si TI prvo

Apple želi zaštititi privatnost i sigurnost podataka korisnika. Tvrtka se čvrsto drži svojih politika i oni nikada ne krše obećanja dana kupcima. Za ovo snažno poštivanje pravila, Apple je morao zatvoriti vlasti SAD-a i Indije.

U dva poznata pravna prepucavanja, Apple je ostao uporan da tvrtka neće praviti nikakve kompromise s korisničkim podacima i sigurnošću. U SAD-u je Apple imao spor o šifriranju s FBI-jem, a u Indiji je Apple osporio pravilo TRAI-a o aplikaciji DND na sudu.

Korisnici iPhonea znaju da Appleov snažni sigurnosni sustav štiti njihove telefonske podatke. Bez obzira pristupaju li svojim povjerljivim podacima na iPhoneu ili Macu, Apple obećava sigurnost na svakoj razini nudeći lozinke, Touch ID, Face ID, provjeru u dva koraka itd. Imajte na umu da se ti sigurnosni zidovi ne mogu probiti ili zaobići.

Čak i kada se uređaj ukrade ili izgubi, Apple osigurava da se vaši podaci zaključaju ili izbrišu prije nego što padnu u ruke krivaca.

# 4. Vertikalna integracija: kombinirani softver, hardver i usluge

Appleov monopol nad softverom i potpuna kontrola nad proizvodnjom uređaja stvorili su gotovo savršen komad. Ova vertikalna integracija također uključuje Appleove usluge kao što su iCloud i iTunes.

Ako pitate bilo kojeg trgovinskog analitičara, on / ona će Apple vidjeti kao četiri raznolike i napredne tvrtke sve zbijene u jednu. Apple proizvodi hardver, dizajnira softver i optimizira ga za svoj hardver, pokreće web usluge (iTunes i iCloud) i kontrolira prodaju u vlastitim maloprodajnim trgovinama.

Dakle, Apple ima sva četiri entiteta koji rade u harmoniji. S druge strane, većina tehnoloških tvrtki proizvodi hardver (Dell, Toshiba, Samsung itd.), Instalira tuđi softver (Windows i Android) i usluge trećih strana (Google) te proizvode prodaje preko tuđe trgovine.

Vertikalna integracija stvara jedinstveno korisničko iskustvo za vlasnike koji koriste Appleove proizvode. Održavanje ovog ekosustava zahtijeva puno radne snage i održavanje vrhunske tehnologije, koja opet mora biti sigurna kao Fort Knox.

# 5. Diferencijacija: percepcija kupaca o cijenama iPhonea

Sve gore navedene četiri točke pomažu Appleu da se izdvoji od ostalih, tj. Od konkurenata. Potrošači mogu uočiti tu razliku koju je Apple stvorio.

David Bui, izvršni direktor i osnivač Saleschase.com ovdje je iznio valjanu točku kako je rekao, “Najmoćnije oružje u Appleovoj strategiji cijena je diferencijacija. Diferencijacija je ono što omogućuje Appleu da cijeni svoje proizvode po visokoj cijeni i primorava kupce da uspoređuju Apple proizvode s drugim Appleovim proizvodima, umjesto s proizvodima nižih cijena drugih poznatih prodavača. Appleovi proizvodi izgledaju, osjećaju se i čine se vrlo različitim od proizvoda konkurenata. "

Apple se projicirao kao jači konkurent u usporedbi s drugim tehnološkim tvrtkama. Kao da ovo nije dovoljno, Appleove reklamne kampanje („Mislite drugačije“, „Evo ludima“ i „Ako nemate iPhone, nemate iPhone“) natjerale su potrošače da vjeruju da cijene koje oni plaćanje iPhonea i ostalih Appleovih proizvoda opravdano je.

Apple uvijek naglašava diferencijaciju - od razvoja proizvoda do nadogradnje softvera do marketinga svega. Potrošači, koji s ponosom posjeduju Appleove proizvode, uvjereni su da koriste premium robu i stoga su spremni platiti premijsku cijenu. Na kraju, smatraju da su kupili nešto najbolje i vjeruju da su najbolje stvari uvijek najjeftinije.

# 6. Visoka cijena ostalih Appleovih proizvoda

Apple daje široku paletu proizvoda svojim potrošačima, koji su odani marki Apple. Tvrtka zna da njezini vjerni potrošači nikada neće izaći iz svog ekosustava, koji je nastao iz ideje davanja komplementarnih proizvoda i usluga.

Kada potrošači kupuju Appleove proizvode, znaju da ulaze u Appleov ekosustav. Dalje, odlučili su se držati ove vertikalne integracije i kupiti druge komplementarne Appleove usluge i proizvode koji potrošače održavaju povezanima s cijelom homogenom kolonijom Applea.

iPhone je tržišni lider u SAD-u i nekim zemljama prvoga svijeta, a kada potrošači kupuju iPhone, Apple zna da bi željeli kupiti druge komplementarne proizvode / usluge.

Da bi se podudarao s izvrsnošću iPhonea, Apple mora održavati svoj portfelj proizvoda i usluga ažuriranim. Ova rigorozna vježba zahtijeva ulaganje, što Apple čini, a zatim ubire blagodati.

To je sve!

Vaše prihvaćanje ...

Netko može tvrditi da je Apple stegnut kada je u pitanju trošenje proračuna na oglašavanje svojih proizvoda. Budući da se većina njegovih proizvoda promovira putem sajmova i odnosa s medijima, potrošači mogu očekivati ​​da će Apple smanjiti cijene svojih proizvoda.

No, kao što je spomenuto, Apple troši puno svojih sredstava na razvoj proizvoda. Za razliku od ostalih Android pametnih telefona izrađenih od plastičnih komponenata, Apple koristi vrhunske materijale poput stakla i aluminija.

Kombinacija snažnog hardvera i softvera, zajedno s ostalim komplementarnim uslugama, iPhone uređaje čini skupim. Međutim, korisnici Applea spremni su platiti premijsku cijenu, jer znaju da se prema njima odnosi zavidan luksuz.

Povezane objave

  • Zašto se više nikad neću prebaciti na Windows? Ispovijesti nekih korisnika Maca
  • Appleov plasman proizvoda: od filmova do TV emisija i web serija
  • Zašto Appleov App Store naplaćuje 30% naknade i kako je to opravdano?
  • 4 razloga zašto je Safari bolji od bilo kojeg drugog preglednika

Kakvo je vaše mišljenje o Appleovoj strategiji cijena? Bi li Apple trebao smanjiti cijene za iPhone i druge proizvode? Podijelite svoje povratne informacije s nama u komentaru u nastavku.