Blog

Savjeti za sprečavanje problema s izgaranjem iPhonea X, Xs i Xs Max

iPhone X serija (osim iPhonea XR) dolazi sa zaslonom “Super Retina” koji se napaja tehnologijom organskih svjetlosnih dioda (OLED). Iako je OLED zaslon učinkovitiji i nudi izvrsno iskustvo gledanja, nije savršen. A jedan od nedostataka je problem izgaranja zaslona. Ali ne brinite; postoji nekoliko pouzdanih trikova kako biste izbjegli probleme s izgaranjem na iPhoneu X, Xs i Xs Max.

Prije nego što zaronimo u načine i načine rješavanja problema izgaranja OLED zaslona iz iPhone X serije, shvatimo što je to i zašto se javlja. Nakon što pronađete uzrok problema, rješenje možda neće biti predaleko.

Kako izbjeći probleme s izgaranjem OLED zaslona na iPhoneu X, Xs i Xs Max

Sad kad ste otkrili glavni razlog zašto se pojavljuje problem trajnosti slike, provjerimo neka od učinkovitih rješenja kako to izbjeći!

Postavite kraće vrijeme za automatsko zaključavanje

Uvijek osigurajte kraće vrijeme automatskog zaključavanja na iPhoneu. Pomoći će vam da ovaj problem ne samo držite podalje, već vam dobro dođe i u produljenju vijeka trajanja baterije vašeg iPhonea. Ako vam se učini da je 30 sekundi prekratko, odaberite da zaslon ostane budan do 1 ili 2 minute.

Korak 1. Otvoren Postavkeapp na vašem iPhoneu.

Korak 2. Dodirnite Zaslon i svjetlina.

Korak # 3. Sada odaberite najkraće vrijeme (30 sekundi) za automatsko zaključavanje.

Iskoristite značajku automatskog osvjetljenja

Još jedno rješenje koje biste trebali pokušati spriječiti ovaj problem je korištenje automatske svjetline. Automatski podešava svjetlinu zaslona prema postojećem ambijentu. Osim što poboljšava vaše iskustvo gledanja, može vam pomoći i da produžite trajanje baterije vašeg iPhonea.

Korak 1. Otvoren Postavljanje aplikacije na vašem iPhoneu.

Korak 2. Dodirnite Općenito.

Korak # 3. Dodirnite Pristupačnost.

Korak # 4. Sada trebate dodirnuti Prikaži smještaj.

Korak # 5. Zatim uključite Automatska svjetlina. (Prema zadanim postavkama omogućeno je.) Da biste saznali više o automatskoj svjetlini, prijeđite na ovaj post.

Izbjegavajte prikazivanje statičnih slika

Još jedna važna stvar koju biste trebali učiniti je izbjegavati prikazivanje statičkih slika na maksimalnoj svjetlini dulje vrijeme na vašem iPhoneu.

Ako želite prikazati slike malo duže, smanjite svjetlinu zaslona. Jednostavno prijeđite prstom od gornjeg desnog kuta zaslona da biste pristupili Control Centeru, a zatim pomoću klizača prilagodite svjetlinu.

Koristite značajke svjesne pažnje

Kamera TrueDepth automatski zatamnjuje zaslon kad ne gledate u svoj zaslon. Može igrati vitalnu ulogu ne samo da pomaže bateriji da traje nešto duže, već i sprečava nastanak ovog problema. Otvorite Postavke → Face ID i lozinka → uključite prekidač pored značajki svjesnih pažnje.

Uključite zaslon True Tone

Korištenjem naprednih višekanalnih senzora, zaslon True Tone prilagođava boju i intenzitet vašeg zaslona u skladu s ambijentalnim svjetlom. Kao rezultat, slike na vašem uređaju izgledaju prirodnije.

Ažurirajte iOS na svom iPhoneu

Apple vam uvijek preporučuje da iPhone redovito ažurirate na najnoviju verziju iOS-a kako bi osigurao da nesmetano radi. Dakle, samo u slučaju da se i dalje suočavate s ovim problemom, idite na ažuriranje softvera.

Otvorite aplikaciju Postavke → Općenito → Ažuriranje softvera →, a zatim preuzmite i instalirajte najnoviju verziju iOS-a.

Odjava:

Svakoj dobroj stvari treba više pažnje, a isto se odnosi i na OLED zaslon. Uz malo pažnje, možete mu pomoći da ostane u najvišoj brzini i nastavi poboljšavati vaše iskustvo gledanja.

Apple tvrdi da je njegov Super Retina zaslon daleko najbolji u industriji u smanjenju izgaranja OLED-a. Nakon što sam dugo koristio iPhone X seriju, mogu u velikoj mjeri ustupiti zahtjev tvrtke.

Uhvatite korak i s ovim postovima:

  • Kako popraviti Face ID Neradni problem na iPhoneu
  • Kako iPhone staviti u način oporavka (svi modeli)
  • Ubrzajte iPhone X, Xs, Xs Max i XR
  • Kako postići efekt kontrole dubine iPhonea Xs na iPhoneu X, 8/7 Plus