Blog

Kako pronaći izgubljeni Apple Watch pomoću "Pronađi moj iPhone"

Nitko ne želi izgubiti svoj dragocjeni uređaj kao što je Apple Watch, zar ne? Međutim, u životu se dogode neočekivane stvari, i zato se uvijek isplati biti posebno oprezan.

Već smo napravili početnički vodič o tome kako postaviti Find My iPhone naprednu sigurnosnu značajku dizajniranu za zaštitu i praćenje iDevices. A ovaj praktični vodič govori o procesu lociranja izgubljenog Apple Watcha pomoću "Find My iPhone".

Pa, što ako ste se našli na pogrešnoj strani toka i tražite učinkovit način za praćenje Apple Watcha? Ne brinite, Appleova zapažena sigurnosna značajka može vam omogućiti ne samo da vidite trenutno mjesto sata već i da ga unesete u izgubljeni način. Osim toga, ako uređaj pronađete u blizini, na njemu možete čak pustiti i glasan zvuk. Pogledajte detalje.

Kako koristiti "Pronađi moj iPhone" da biste pronašli svoj izgubljeni ili ukradeni Apple Watch

Kad je omogućeno Pronađi moj sat, vaš je sat zaštićen zaključavanjem aktivacije. Stoga morate unijeti lozinku za Apple ID da biste izbrisali sat ili ga uparili s drugim iPhoneom. Da biste koristili ovu sigurnosnu značajku, vaš pametni sat mora imati pokrenut watchOS 2 ili noviji.

Imati na umu; dva su glavna zahtjeva za funkciju Find My Watch - GPS i internetska povezanost. Apple Watch Series 3 s LTE i GPS podrškom osmišljen je tako da u potpunosti iskoristi Appleovu značajku praćenja uređaja. Da budemo precizniji, možete pratiti svoj sat čak i ako je daleko od vašeg iPhonea. Da biste dobili LTE u ispravnom stanju na kompatibilnom satu, obratite se mobilnom operateru.

Bilješka: Nažalost, to nije slučaj sa Apple Watch Series 3 bez LTE i Series 2. Budući da ovi pametni satovi imaju GPS, uzimaju pomoć a pouzdana Wi-Fi veza kako bi prikazao svoje mjesto na mapi.

Kako Apple Watch Series 1 nema čak ni GPS, koristi Bluetooth vezu i Wi-Fi vašeg iPhonea da bi prikazao svoje mjesto na karti. A ako je izvan mjesta vašeg uparenog iPhonea, nećete ga moći pratiti. Dakle, možemo reći da najstarijoj verziji sata nedostaje tehnologija koja bi savršeno radila sa značajkom Find My iPhone.

Aplikacija Find My iPhone i icloud.com mogu vam omogućiti da pronađete svoj nosivi uređaj.

Na vašem iOS uređaju:

Korak 1. Pokreni Pronađi moju iPhone aplikaciju na vašem iOS uređaju.

Korak 2. Sada, prijavite se svojim Apple ID-om i lozinkom, ako već niste.

Zatim dodirnite svoj Apple Watch.

Bilješka: Također možete prijeći na svoj Aplikacija za gledanje na vašem iPhoneu → Kartica Moj satIkona Apple Watch → dodirnite "Ja" tipka → Pronađite moj Apple Watch.

Na računalu:

Korak 1. Otvorite bilo koji web preglednik na računalu i prijeđite na iCloud.com zatim prijavite se svojim Apple ID-om.

Korak 2. Sada kliknite Pronađite iPhone.

Korak # 3. Zatim kliknite Svi uređaji i odaberite svoj Apple Watch.

Sad bi trebao pogledajte mjesto vašeg sata na karti. Ako je u blizini, pustiti zvuk na tome. A nakon što ste pronašli sat, dodirnite Odbaci da biste zaustavili reprodukciju zvuka.

Imajte na umu da ako sat nije povezan s Wi-Fi mrežom, mobitelom ili je uparen s iPhoneom, neće se pojaviti na karti.

Bilješka: Ako je vaš uređaj izvan mreže, potvrdite okvir za Obavijesti me kada se utvrdi da će dobiti upozorenje čim se uređaj poveže s Internetom.

Kako staviti svoj Apple Watch u izgubljeni način

Što ako vaš izgubljeni Apple Watch nije na mreži ili se ne pojavi na mapi? Možete spriječiti bilo koga da koristi vaš pametni sat, možete ući izgubljeni mod na Straži. Osim toga, postoji i mogućnost slanja poruke s vašim telefonskim brojem. Stoga, ako netko pronađe nestali sat, može vas kontaktirati.

Korak 1. Otvorite Find My iPhone → Prijavite se na svoj račun → dodirnite Apple Watch a zatim tapnite Izgubljeni način rada.

Korak 2. Na iPhoneu morate potvrditi da želite zaključati sat i dodirnuti Uključite izgubljeni način.

Korak # 3. Sada, Unesi broj telefona gdje vas mogu kontaktirati, a zatim dodirnite Sljedeći.

Korak # 4. Sljedeće upišite a prilagođena poruka koje želite prikazati na zaslonu sata. Zatim dodirnite Gotovo.

Sada će Find My iPhone poslati e-poruku s potvrdom da ste svoj Apple Watch stavili u izgubljeni način.

Također možete upotrijebiti iCloud.com da biste sat prebacili u izgubljeni način. Idite na icloud.com → Prijavite se na svoj račun → Pronađite iPhoneSvi uređajiApple Watch → kliknite na Izgubljeni način rada.

Zatim unesite telefonski broj koji želite prikazati na satu → kliknite na Sljedeći.

Sada, unesite kratku poruku da se prikaže zajedno s vašim telefonskim brojem. A zatim kliknite na Gotovo.

Kako isključiti ili otkazati izgubljeni način rada na Apple Watchu

Nakon što pronađete svoj Apple Watch koji nedostaje, na njemu možete jednostavno onemogućiti izgubljeni način rada. Da biste to učinili, dodirnite Otključaj na satu, a zatim unesite šifru.

Osim toga, imate mogućnost isključite Lost Mode i s uparenog iPhonea i iCloud.com.

Korak 1. Otvori Pronađi moju iPhone aplikaciju i dodirnite svoje nestale Apple Watch.

Korak 2. Sada dodirnite Izgubljeni način rada.

Korak # 3. Zatim dodirnite Isključite izgubljeni način rada i potvrdi.

Na vašem računalu

Korak 1. Otvorite bilo koji web preglednik i prijavite se na iCloud.com svojim Apple ID-om → Pronađite iPhone → Svi uređaji → Odaberite Apple Watch.

Korak 2. Zatim kliknite Izgubljeni način rada.

Korak # 3. Sljedeće kliknite na Isključite izgubljeni način radai potvrdi.

Za svaki slučaj, niste u mogućnosti pratiti svoj sat ili se osjećate pomalo zabrinuti za sigurnost svojih podataka, možete odabrati da u potpunosti izbrišete njegove podatke s usluge Find My iPhone. Imajte na umu da će izbrisati sav sadržaj i postavke kada se pametni sat poveže s Internetom. Osim toga, to više ne možete pratiti.

Savjet: Za dodatnu sigurnost također možete promijeniti lozinku za Apple ID kako biste spriječili bilo tko da pristupi vašim iCloud informacijama ili drugim važnim uslugama.

Kako izbrisati Apple Watch iz programa Find My iPhone

Korak 1. Otvoren Pronađi moj iPhone na vašem iPhoneu → Apple Watch.

Korak 2. Sada dodirnite Izbrišite Watch i potvrdite.

Bilješka: Također možete prijeći na iCloud.com → Pronađi iPhone → Svi uređaji → Apple Watch → kliknite na Izbrišite Apple Watch i potvrdite.

To je poprilično to!

Preko vas:

Tako možete vratiti svoj nestali nosivi uređaj natrag. Nadam se da ovaj vodič može dobro doći. Podijelite svoje povratne informacije dolje

Možda biste željeli pogledati i ovaj vodič:

  • Kako ubrzati svoj Apple Watch
  • Kako koristiti Internet na Apple Watchu Pokretanje watchOS 5
  • Apple Watch prespor? Savjeti za ubrzavanje Apple Watcha
  • Apple Watch ne ažurira vremensku aplikaciju
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found