Blog

Kako postaviti potvrdu u dva koraka za Google na iPhoneu

Googleova potvrda u dva koraka štiti vaš Gmail račun od mrežnih hakiranja. Jednom kada ga postavite na iPhone ili iPad, ne morate ga potvrđivati ​​kad god se na njemu prijavite na svoj račun. Međutim, ako se pokušate prijaviti na svoj račun na drugim uređajima, morat ćete proći test potvrde u dva koraka da biste mogli pristupiti svom računu.

Ključno je pružiti konačnu sigurnost svom računu nakon neprestanog internetskog hakiranja ili cyber kriminala. Google Authenticator omogućuje vam jednostavnu postavku potvrde u dva koraka. Ako ne volite primati kodove kao tekstualne poruke i želite koristiti potvrdu na mnogim uređajima, možete je besplatno preuzeti s App Storea. Ali što ako ne volite preuzimati ovu aplikaciju, kako biste to učinili bez napora?

Radujem se postavljanju Googleove potvrde u dva koraka na vašem uređaju (iPhone, iPad putem weba? Dopustite mi da vas vodim kroz postupak.

Kako postaviti autentifikaciju u dva koraka za Google na iOS uređajima

Korak 1. Ići Korak 2. Dodirnite Započnite iz gornjeg desnog kuta.

Korak # 3. Prijavite se na svoj Google račun.

Korak # 4. Google vam nudi mogućnost odabira opcije putem koje želite primati kodove. Tekstualna poruka (SMS) i glasovni poziv.Tekstualna poruka je bolja opcija. Prikazat će se broj koji ste dodali svojim Gmail računom. Ako ne želite da Google pošalje potvrdu na ovaj broj mobitela, to možete promijeniti. Dodirnite Pošaljite verifikacijski kod.

Korak # 5. Dobit ćete Kontrolni kod na vašem iPhoneu koji ste broj dodali da bi vam poslali kôd. Unesite kontrolni kôd na uređaj na kojem želite postaviti provjeru u dva koraka, a zatim dodirnite Potvrdite.Korak # 6. Sada ćete morati vjerovati ovom uređaju. To znači da kad god se prijavite na svoj Google račun na ovom uređaju, Google neće tražiti potvrdu. Ipak, jednom u svakih 30 dana, ovaj pouzdani uređaj zatražit će kontrolni kôd. Dodirnite Sljedeći.

Korak # 7. Dodirnite Potvrdite od dna.

To je to! Uspješno ste postavili potvrdu u dva koraka na svom iPhoneu.

U slučaju da se predomislite i želite ukloniti ovu provjeru u dva koraka, dođite do postavki svog Gmail računa i riješite se.

Sada imate mogućnost stvoriti lozinke za određene aplikacije kako biste pružili veću sigurnost svom računu. Ako ste zainteresirani, krenite dalje s daljnjim koracima:

Stvorite lozinke za pristup aplikaciji kako biste pružili veću sigurnost Google računu

Sljedeće ćete trebati ponovo povezati svoje aplikacije i uređaje. Ako pristupite svom Google računu putem aplikacija poput pošte, kalendara itd., Morat ćete ponovo povezati svoje aplikacije s Google računom kako biste pružili veću sigurnost svom računu. Dodirnite Ponovo poveži moje aplikacije.

Trebat ćete stvoriti lozinke za određene aplikacije. Odaberite aplikaciju koju želite zaštititi, odaberite uređaj, a zatim Generiraj lozinke. Google će sam stvoriti lozinke za određene aplikacije. Ne trebate pamtiti lozinku jer će Google to učiniti u vaše ime. Ako pokušate otvoriti aplikaciju zaštićenu lozinkom pri korištenju vašeg Gmail računa na drugim uređajima, Google će zatražiti potvrdu.

Ako želite ukloniti lozinku u bilo kojem trenutku, idite na Postavke računa i učinite to lako.

Pročitajte više o Gmailu Ne radi na iPhoneu ili iPadu? Evo pravog popravka!