Blog

Kako onemogućiti My Photo Stream na iPhoneu, Macu i Apple TV-u

Teško da ima dana kada ne snimam snimke pomoću svog pucača u pokretu - iPhonea. A kadrovi koji me jako fasciniraju dobivaju poseban prostor u mojoj sve većoj knjižnici. Štoviše, koristim i "My Photo Stream". za nesmetanu sinkronizaciju svih mojih fotografija na iCloud uređajima. Dakle, kad god poželim ponovno proživjeti nezaboravne trenutke, mogu koristiti bilo koji od sinkroniziranih uređaja da munjevito vratim sat.

Međutim, posljednjih nekoliko dana postajao sam sve zabrinutiji zbog privatnosti mojih slika i zato sam odlučio onemogućiti My Photo Stream kako bih prestao sinkronizirati slike na iCloud uređajima radi malo veće kontrole nad njima. Ali trenutak, kad sam otišao isključiti prekidač, palo mi je na pamet nekoliko pitanja. Što će se dogoditi sa fotografijama koje sam sinkronizirao pomoću programa My Photo Stream? I, hoće li se sve moje slike izbrisati sa svih uređaja, ako je onemogućim?

Iako sam prilično svjestan ove značajke, ta su pitanja naletjela na svjesni um. I mislio sam da bi mnogi ljudi koji ga koriste, ali nisu svjesni eventualnosti, željeli odgovoriti.

Vaše slike My Photo Stream ostaju na iCloud poslužitelju 30 dana. Nakon toga automatski se brišu iz iClouda. Apple vam nudi mogućnost spremanja slika.

Da biste to učinili, pokrenite Aplikacija Fotografije na vašem iOS uređaju → AlbumiMoj Photo Stream.

Sada dodirnite Izaberiodaberite slike želite spremiti, a zatim pritisnite Gumb za dijeljenje. Napokon odaberite Spremi slike.

Bilješka: Jedna važna stvar koju vrijedi napomenuti jest da ako imate omogućena iCloud fototeka, vaši najnoviji snimci prikazat će se u odjeljku Fotografije. Osim, "Moj foto stream" neće se pojaviti u odjeljku Albumi.

Kako isključiti My Photo Stream na iPhoneu, Macu i Apple TV-u

Apple ne računa slike Photo Stream u vašu pohranu iCloud. Međutim, imate ograničenje za sinkronizaciju samo do 1.000 slika. Još jedna stvar, smijete sinkronizirati samo jednostavne slike - čak ni Live Photos.

Kada ga isključite ili se odjavite iz iClouda, cijele se fotografije brišu iz My Photo Streama na tom uređaju. Međutim, i dalje će biti dostupni na drugim uređajima do 30 dana od datuma prijenosa.

Kako isključiti My Photo Stream na iPhoneu

U iOS-u 12 Apple je predstavio novi način dijeljenja fotografija. Da biste saznali više o tome, slijedite ovaj cjeloviti vodič.

Korak 1. Pokrenite Aplikacija Postavke na vašem iOS uređaju.

Korak 2. Sada dodirnite Fotografije.

Korak # 3. Sljedeći, isključiti prekidač pored Prenesi u My Photo Stream.

Postupak je jednako jednostavan i na macOS-u. Nastavi čitati…

Kako isključiti My Photo Stream na Macu

Korak 1. Otvoren Postavke sustava na vašem Macu i kliknite na iCloud.

Korak 2. Sada kliknite na Opcije pored Fotografije.

Korak # 3. Konačno, poništite okvir uz My Photo Stream a zatim kliknite Gotovo.

Želite li ga onemogućiti i na svom Apple TV-u? Dopustite mi da vam pokažem kako se to radi brzo!

Kako isključiti My Photo Stream na Apple TV 4. generacije i Apple TV 4K

Korak 1. Pokrenite Aplikacija Postavke na vašem Apple TV-u.

Korak 2. Sada kliknite na RačuniiCloud.

Korak # 3. Sljedeći, isključite My Photo Stream.

Bilješka: Na vašem Apple TV-u (3. i 2. generacija otvorite Postavke → iCloud → Postavke iCloud fotografija → Isključite My Photo Stream.

To je poprilično to!

Preko vas:

Dobro je što imate sve mogućnosti da preuzmete potpunu kontrolu nad svojim sinkroniziranim snimkama. Stoga, ako ikada poželite izaći iz toga, nećete izgubiti slike. Imate li pitanja? Podijelite ga u komentarima ispod.

Možda biste htjeli pročitati i ove postove:

  • Kako urediti žive fotografije na iPhoneu
  • Najbolje aplikacije za uređivanje videozapisa za iPhone i iPad
  • Kako pretvoriti HEIC slike u JPG format na iPhoneu i iPadu