Blog

Kako koristiti povećalo na iPhoneu i iPadu

Uz iPhone i iPad dolazi praktično ugrađeno povećalo koje vam može pomoći da povećate sve što je teško vidjeti. Na primjer, sitni otisci na boci lijeka, ulični znak koji je predaleko u daljini itd. Ova značajka pristupačnosti sadrži niz dodatnih opcija, poput mogućnosti podešavanja kontrasta i svjetline, primjenu filtara , i više. Pa provjerimo kako koristiti povećalo na iPhoneu ili iPadu.

 • Kako uključiti povećalo na iPhoneu ili iPadu
 • Kako brzo pristupiti povećalu
 • Kako koristiti povećalo na iPhoneu ili iPadu

Kako uključiti povećalo na iPhoneu ili iPadu

Prvo trebate omogućiti povećalo na svom uređaju slijedeći korake:

 1. Ići PostavkePristupačnostPovećalo.
 2. Prebaci NA the Povećalo.
 3. Također možete prebacivati NA mogućnost za Automatsko podešavanje ekspozicije kako bi povećalo prilagodilo svjetlinu i kontrast prema uvjetima osvjetljenja okoline za bolji vizualni doživljaj.

Kako brzo pristupiti povećalu

Nakon što omogućite povećalo kako je gore objašnjeno, postoje dva načina da ga pokrenete kada to trebate.

Prvo, ako koristite iPhone X i novije verzije ili iPad s Face ID-om, povećalo možete brzo otvoriti trostruki pritisak na Sidedugme. Da biste zatvorili povećalo, prijeđite prstom od dna zaslona prema gore.

Ako imate iPhone 8 ili stariji i iPad modele s gumbom Početna, triput pritisnite gumb Početna. Da biste zatvorili povećalo, pritisnite gumb Početna.

Kako dodati povećalo u kontrolni centar

Kao drugo, možete koristiti i Kontrolni centar za brzi pristup povećalu. Da biste dodali opciju:

 1. Ići PostavkeKontrolni centarPrilagodite kontrole.
 2. Pomaknite se prema dolje i dodirnite mali zeleni 'plusGumb pored povećala.

Sada možeš dodirnite ikonu povećala u Control Centeru da biste ga pokrenuli kad god zatrebate.

Kako koristiti povećalo na iPhoneu ili iPadu

Jednom kada pokrenete Lupu kako je gore objašnjeno, postoji nekoliko opcija koje možete koristiti:

Da biste prilagodili razinu povećanja, povucite klizač na dnu zaslona do uvećaj i zumvan na objektu.

Uključite svjetiljku za bolju vidljivost tapkajući na munja ikona.

Omogući zaključavanje fokusa dodirivanjem male ikone brave. To će spriječiti kontinuirano ponovno fokusiranje vaše kamere.

Za zamrzavanje, dodirnite kružnidugme na dnu zaslona, ​​a oko njega će se pojaviti žuti prsten. To će vam omogućiti slobodno kretanje telefona, ali i dalje gledati sliku koju ste povećali. Možete povući klizač za povećavanje i smanjivanje zamrznute slike. Da biste se vratili u povećalo uživo, ponovno dodirnite kružni gumb.

Za spremanje slike Freeze Frame u svoju biblioteku fotografija ili da je podijelite s kontaktom, pritisni i drži na ekranu. Zatim odaberite ili Uštedjeti ili Udio mogućnosti.

Za promjenu svjetline i kontrasta u povećalu, dodirnite gumb Filteri u donjem desnom kutu. Izgleda kao tri preklapajuća kruga. Zatim pomoću klizača prilagodite svjetlinu i kontrast kako želite.

Da biste promijenili filtre u povećalu, dodirnite ikonu filtara u donjem desnom kutu. Zatim prijeđite prstom kroz opcije da biste odabrali različite filtre.

Da biste okrenuli boje i filtre u povećalu, dodirnite ikonu Filteri, a zatim dodirnite gumb lijevo zakrivljenim strelicama.

Sumirati

Dakle, jeste li već probali koristiti povećalo na svom iPhoneu ili iPadu? Podijelite svoje iskustvo s nama u komentarima u nastavku. Također možete provjeriti kako koristiti prečace za pristupačnost na svom uređaju.

Možda ćete voljeti pročitati i ovo:

 • Kako koristiti glasovnu kontrolu na iPhoneu
 • Kako onemogućiti "Pritisnite Home za otključavanje" na iPhoneu
 • Kako uključiti najave poziva na iPhoneu