Blog

Kako poništiti i ponoviti tipkanje na iPhoneu i iPadu

Nedostaju nam opcije Poništavanje i Ponavljanje dok bilježimo ili izrađujemo nešto važno na iPhoneu. Iako je starija verzija iOS-a nekada imala samo jedan prečac za Poništi i Ponovi, najnoviji iOS 13 imao je više mogućnosti za rješavanje slučajnih pogrešaka u tipkanju. Ovim su prečacima lako pristupiti i mogu vam uštedjeti puno vremena za pisanje. Ovdje smo objasnili više načina za poništavanje i ponavljanje tipkanja na iPhoneu i iPadu.

  • Kako poništiti tipkanje na iPhoneu i iPadu
  • Kako ponoviti tipkanje na iPhoneu i iPadu
  • Kako poništiti ili ponoviti tekst na iPadu putem ugrađene tipkovnice

Kako poništiti tipkanje na iPhoneu i iPadu

1. Kroz pokret pokretom prsta

Bez obzira pišete li bilješke ili pišete li e-poštu, pogrešku u kucanju možete poništiti povlačenjem tri prsta ulijevo. Ovaj prečac radi u svim ugrađenim aplikacijama i aplikacijama trećih strana na iPhoneu i iPadu.

2. Kroz tapkanje gesta

Jednostavno dvaput dodirnite zaslon uređaja s tri prsta i vratit će se na prethodnu tekstualnu verziju.

3. Protresite uređaj za poništavanje

Da biste se otresli pogrešaka pri tipkanju, samo jednom protresite uređaj i na ekranu će se pojaviti skočni prozor s upitom Poništite zadatak. Skočni prozor također predlaže da odbacite poruku, u slučaju da ste slučajno mahnuli iPhoneom. Shake to Undo nije podržan u svim aplikacijama.

Kako ponoviti tipkanje na iPhoneu i iPadu

1. Kroz pokret pokretom prsta

Dok ste u Undo (Undo), povučete tri prsta ulijevo, Redo se može izvesti povlačenjem tri prsta u suprotnom smjeru. Ovi prečaci pokreta Poništi i Ponovi uvedeni su s iOS-om 13, ali ostaju najneiskorištenije značajke.

2. Protresite uređaj da se ponovi

Odmah nakon izvršavanja poništavanja ponovo protresite uređaj da biste dobili mogućnosti za vraćanje radnje. Kad protresete uređaj, na zaslonu će se pojaviti poruka u kojoj se traži da ponovite zadatak koji ste upravo obavili. Dodirnite Ponovi ili odbaci poruku ako ste pogrešno mahnuli uređajem.

Kako poništiti ili ponoviti tekst na iPadu putem ugrađene tipkovnice

iPadOS 13 predstavio je značajku Poništi i Ponovi u ugrađenoj tipkovnici. Da biste pristupili, otvorite aplikaciju koju koristite za pisanje.

  1. Otvori Bilješke aplikaciju na iPadu.
  2. Stvoriti nova nota.
  3. Upišite redak ili dva u tekstualno polje.
  4. Kada se iPad tipkovnica pojavi na zaslonu, dodirnite ikonu Poništi iz gornjeg lijevog kuta na tipkovnici.
  5. Dodirnite ikonu Poništi da biste popravili pogrešku.

Ovome se također može pristupiti dodirivanjem numeričke tipke koja će na istoj tipkovnici prikazati zasebnu tipku za poništavanje.

Odjava ...

Pa koji ćete prečac odabrati kad naiđete na pogrešku i upišete nešto važno na svoj iOS uređaj? Shake to Undo i Redo mi i dalje djeluje jer ga već dugo koristim. Ali mislite li da bi Apple trebao pružiti više prečaca gestama za rješavanje uobičajenih pogrešaka u tipkanju? Dajmo riječ o tome u odjeljku za komentare u nastavku!

Volite istraživati ​​više prečaca na iPhoneu i iPadu? Imamo ovaj vodič spreman za vas!

Htjeli biste sustići ove jednako zanimljive priče:

Kako isključiti podrhtavanje za poništavanje na iPhoneu

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found