Blog

Izbrišite fotografije iz iCloud Backup-a na iPhoneu

O tome je već puno napisano zaštitu vaših iCloud fotografija od pada u krive ruke. Kako se pojavljuju više detalja o nedavnoj nesreći sa slavnim osobama, shvatamo da fotografije u sigurnosnim kopijama iCloud-a nisu sigurne.

Očito je da želimo da se na našim fotografijama napravi sigurnosna kopija kako bi se dohvatile u slučaju da stvari krenu po zlu ili kada vratite iPhone. No, čini se kako bi iTunes sigurnosna kopija trebala biti sigurnija s obzirom na probleme s iCloudom. S obzirom na to, evo kako izbrisati fotografije iz sigurnosne kopije iCloud.

Izbrišite fotografije iz iCloud Backup-a na iPhoneu / iPadu

Korak 1. Na iPhoneu otvorite Postavke.

Korak 2. Dodirnite iCloud.

Korak # 3. Sada se pomaknite prema dolje i dodirnite Pohrana i sigurnosna kopija.

Korak # 4. Dodirnite Upravljanje pohranom.

Korak # 5. Pod, ispod Sigurnosne kopije, dodirnite sigurnosnu kopiju svog iPhonea (obično se to zove vaš iPhone.)

Korak # 6. Sada isključite prekidač za Fotoaparat.

Korak # 7. Vratite se natrag u Storage & Backup i dodirnite Napravite sigurnosnu kopiju odmah.

Posljednji je korak nekako važan, jer upravo to uklanja fotografije iz sigurnosne kopije i iste ažurira. Sada ne možemo biti sigurni koliko je to učinkovito u uklanjanju fotografija jer je uz sigurnosne kopije softver postavljen tako da kratko zadržava neke tragove prije nego što se trajno izbrišu.

Brisanje drugih / starijih sigurnosnih kopija

Šanse su da imate stare sigurnosne kopije. Možda imate i sigurnosne kopije s iPada ili drugih iDevices koji koriste isti iCloud ID. U tom ćete slučaju primijetiti sigurnosnu kopiju navedenu u Oznaka sigurnosnih kopija.

Jednostavno morate slijediti iste korake da biste i fotografije izbrisali iz tih sigurnosnih kopija. Opet, imajte na umu da bi moglo proći neko vrijeme prije nego što se fotografije trajno izbrišu iz ovih sigurnosnih kopija.

Nedostatak

Jedan od velikih nedostataka brisanja fotografija iz sigurnosnih kopija iClouda je taj što kada pokušate vratiti iz sigurnosne kopije iCloud, nećete imati nijednu od svojih fotografija. Zapravo više neće biti moguće kopirati vaše fotografije iz oblaka, osim ako niste omogućili Photostream.

Zbog toga, na žalost mojih čitatelja, stalno govorim o tome da iTunes uvijek ima sigurnosnu kopiju. Kad su omogućene automatske sigurnosne kopije, iTunes će sigurnosno kopirati vaš iPhone svaki put kad ga sinkronizirate s iTunesom.

To je sve!

Želite li sustizati takve teme?

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found