Blog

Kako omogućiti potvrdu u dva koraka na Amazonu za iPhone i računalo

Jedan od najboljih načina na koji možete zaštititi svoj račun je dodavanje dodatnog sloja zaštite na njega kako biste spriječili hakiranje ili kršenje privatnosti. Znate li da možete omogućiti potvrdu u dva koraka i za svoj Amazon račun?

Iako je vrlo jednostavno postaviti dvofaktorsku provjeru autentičnosti za Amazon, malo ljudi zna njezin postupak. Ne postoji opcija da se to obavi putem njegove mobilne aplikacije (barem zasad). Stoga morate prijeći na web mjesto Amazona, a zatim odatle omogućiti potvrdu u dva koraka. Provjerimo kako to funkcionira!

Kako postaviti potvrdu u dva koraka za Amazon na iPhoneu i računalu

Korak 1. Idite na www.amazon.com sa svog iPhonea ili računala i prijavite se na svoj račun. Zatim kliknite Račun i popisi - koji se nalazi točno ispod vašeg imena.

Korak 2. Sada kliknite na Vaš Račun.

Korak # 3. Dalje, pod Postavke računa, kliknite na Postavke prijave i sigurnosti.

Korak # 4. Kliknite na Uredi koja je uzNapredne sigurnosne postavke odjeljak.

Korak # 5. Kliknite na Započnite.

Dalje, morate unijeti svojbroj telefona (Od vas će se možda zatražiti da unesete lozinku za račun) i kliknitePošaljite kod.

Korak # 6. Sada, a kontrolni kod bit će poslana na vaš uređaj. Unesite ga, a zatim kliknite Potvrdi kôd i nastavite.

Dalje, imate mogućnost odabrati a sigurnosna metoda . Dva su načina na koja možete odabrati način izrade sigurnosne kopije - unošenjem drugog telefonskog broja ili upotrebom aplikacije Authenticator.

Korak # 7. Napokon, ako se češće prijavljujete na svoj račun na ovom uređaju, imate mogućnost preskočiti unos kontrolnog koda na ovom uređaju → Da biste to učinili, jednostavno označite okvir pored Ne trebaju kodovi na ovom uređaju → Konačno, kliknite na Shvaćam. Upaliti Potvrda u dva koraka. (od vas će se možda tražiti da unesete lozinku za svoj račun.)

Kako omogućiti potvrdu u dva koraka pomoću aplikacije Authenticator za Amazon

Imate mogućnost generiranja kontrolnog koda putem aplikacije za provjeru autentičnosti ako ne želite primiti kontrolni kôd na svoj telefonski broj. Bilo bi vrlo korisno u situaciji kada nemate pristup svom telefonskom broju.

Korak 1. Idite na amazon.com → Računi i popisi → Vaša RačunPostavke prijave i sigurnosti.

Korak 2. Kliknite Uredi pored Napredne sigurnosne postavke → Započni. Zatim kliknite gumb kruga poredAplikacija Autentifikator. (U nekim ćete slučajevima možda morati kliknuti na Add New Authenticator)

Korak # 3. Dalje, trebate skeniratiQR kod sa tvojimAplikacija Autentifikator. U ovom testu koristit ću Google Authenticator za iOS. Samo pokrenite ovu aplikaciju, omogućite joj pristup kameri vašeg uređaja i skenirajte kôd kao i obično. Zatim unesite kod koji je generirala aplikacija i kliknite na potvrdi i nastavi.

Dalje, slijedite korake iz br. 6 iz gore spomenutih koraka metode (odaberite način sigurnosne kopije.)

Kako onemogućiti potvrdu u dva koraka za Amazon

Korak 1. Idite na amazon.com → Računi i popisi → Vaš račun → Prijava i sigurnosne postavke.

Korak 2. Kliknite Uredi pored Advance Security Settings.

Korak # 3. Sada kliknite na Onemogući.

Korak # 4. Unesite kod koji ste dobili na telefon.

Korak # 5. Ponovno kliknite na Onemogući.

To je to!

Donja linija

Kao korisnik, uvijek želim biti na sigurnijoj strani toka. Zbog toga radije dodam dodatni sloj zaštite na svoj račun. A ti?

Možda ćete htjeti sustići i ove povezane postove:

  • Kako omogućiti potvrdu u dva koraka za Google račune
  • Kako omogućiti dvofaktorsku autentifikaciju za Apple ID
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found