Blog

Kako otvoriti mape u novom sustavu Windows umjesto kartica u sustavu Mac OS X Finder

Na Macu, kada desnom tipkom miša kliknete mapu, zadana je opcija "Otvori kao nova kartica". Ako više volite otvaranje mapa umjesto novog prozora, morat ćete učiniti nešto drugo.

Postoje dva načina da se riješi ova situacija. Možete koristiti tipke i klikove miša za otvaranje novih prozora za svaku mapu ili jednostavno promijeniti svoje postavke, tako da se opcija izvršava prema zadanim postavkama.

Kako otvoriti mape u novom sustavu Windows umjesto kartica u sustavu Mac OS X Finder

U ovom smo članku predstavili dvije različite opcije dostupne za otvaranje mapa kao novih prozora. Možete odabrati onu koja vam odgovara:

1. metoda: Korištenjem tipke Option i desnog klika

Korak 1. Otvorite prozor u kojem je pohranjena potrebna mapa.

Korak 2. Sada pritisnite tipku s opcijama i kliknite mapu desnom tipkom miša.

Korak # 3. Pojavit će se mali zaslon. Primijetite kako se opcija "Otvori u novoj kartici" mijenja u "Otvori u novom prozoru".

Korak # 4. Kliknite na nju i dobit ćete novi prozor za svoju mapu.

2. metoda: Postavite ‘Novi Windows’ kao zadanu opciju

Korak 1. Kliknite opciju "Finder" na radnoj površini Mac računala.

Korak 2. Odaberite "Postavke".

Korak # 3. Poništite potvrdni okvir ispred "Otvori mape na karticama umjesto novih prozora."

Korak # 4. Nakon što onemogućite opciju, sljedeći put kada želite otvoriti mapu - samo pritisnite tipku "Command" i dvaput kliknite mapu kao i obično.

Korak # 5. Mapa će se otvoriti u novom prozoru. Uvijek možete ponoviti gornji postupak i potvrditi okvir da se umjesto prozora vrše kartice.

Želite li sustići još takvih članaka? Slobodno podijelite svoje misli i povratne informacije s nama u odjeljku za komentare.