Blog

Kako onemogućiti praćenje podataka na AT&T, Verizon, Sprint i T-Mobile

Očito se AT&T sada pridružuje klubu ljudi koji će "prodati" vaše podatke, uključujući povijest preglednika, lokaciju itd. Oglašivačima kako bi vam oglašavači predstavili konkretnije, personalizirane oglase. Očito je da se to vama i meni ne sviđa, ali u njihovoj potrazi za kravom što je više moguće, oni će sada početi zarađivati ​​od vaših podataka na vašem iPhoneu. Naravno, možete se od toga odjaviti i preporučuje se da to učinite.

Kako isključiti praćenje podataka na AT&T, Verizon, Sprint i T-Mobile

Tvrtke stalno koriste vaše podatke. Facebook je nedavno putem skenera prošao zbog nejasnih uvjeta pravila koji zapravo sadrže način na koji se vaši podaci 'prodaju' oglašivačima. To čini i Google. Inače, pružatelji mrežnih usluga to rade već dugo, prema AT&T-u koji sada razmišlja da učini isto.

Marketinška kopija ide ovako: vaši se podaci prodaju oglašivačima kako bi se oglasi mogli personalizirati i preciznije udovoljiti vašim potrebama. Najteži dio ovoga je što se povijest preglednika vašeg iPhone / iPad uređaja, lokacija iPhone / iPad itd. Prate, pohranjuju i - anonimiraju i prikupljaju - a zatim prodaju. TechCrunch, koji je izvijestio o ovoj promjeni pravila u AT&T, kaže da anonimizacija podataka jednostavno ne funkcionira onako kako bi trebala.

Nova politika kaže:

Novi programi koje uvodimo koristit će skupne i anonimne podatke za stvaranje marketinških i analitičkih izvještaja i omogućit će nam pružanje relevantnijeg oglašavanja našim kupcima. Stvarajući ove programe, željeli smo biti sigurni da se uklapaju u naše obveze o privatnosti. Zbog toga smo stvorili i potrošačke kontrole koje će vam omogućiti da ne želite uključiti svoje anonimne podatke u ova izvješća i da ne želite primati relevantnije oglašavanje ako to ne želite.

To je prekrasan trik jer je prema zadanim postavkama prikupljanje podataka omogućeno i onemogućeno je samo kada ne želite da AT&T prati podatke.

Ako ste korisnik iPhonea (ili iPad korisnika) i pretplatnik AT&T, možda biste to htjeli onemogućiti.

Kako to onemogućiti i isključiti praćenje za AT&T

  • Idite na Att.com
  • Prijavite se na svoj račun
  • Isključivanje i odjava s računa. To je to

Za Verizon

  • Možete se odjaviti pozivom 1-800-333-9956
  • Ili se prijavite na My Verizon
  • Kliknite karticu ‘Račun’
  • Idite na Profil računa, pomaknite se do Upozorenja i postavke
  • Sada kliknite Upravljanje postavkama privatnosti i onemogućite ga

Sprint

Odustajete od usluga putem ove veze.

T-Mobile

Postavke kolačića morat ćete onemogućiti putem agencije NAI kroz koju prolazi T-Mobile. Poveznica je ovdje.

To je sve, prijatelju!

Slobodno podijelite svoje misli i povratne informacije s nama u odjeljku za komentare.