Blog

Kako postaviti i konfigurirati VPN usluge na iPhoneu i iPadu

Korištenje VPN-a na iPhoneu i iPadu bolji je način da osigurate sigurnost svojih uređaja. Možete bez napora koristiti aplikacije preuzete iz App Storea za povezivanje s VPN-om. Tehnički div sa sjedištem u Cupertinu također vam omogućuje ručno dodavanje VPN konfiguracije na iPhone i iPad. Apple uređaji imaju izvrsnu VPN podršku.

Ali što je VPN i zašto biste ga trebali koristiti?

VPN je kratica za virtualnu privatnu mrežu. Omogućuje vam stvaranje sigurne veze s drugom mrežom. Također vam pruža internetsku privatnost i anonimnost. VPN to čini stvaranjem privatne mreže iz javne internetske veze.

Jednostavno rečeno, VPN čini vašu vezu sigurnom dok surfate na javnom Wi-Fi mreži. Anonimnost koju pruža skriva vaše pregledavanje weba od državnih i drugih agencija. VPN vam također omogućuje deblokadu geo-ograničenog sadržaja poput videozapisa, TV emisija, aplikacija, web stranica, podcastova itd. Omogućit će vam pregled sadržaja koji još nije dostupan u vašoj zemlji.

Vodič za postavljanje i konfiguriranje VPN usluga na iPhoneu i iPadu

  • Kako dodati i konfigurirati VPN pristup na iPhoneu i iPadu
  • Kako ručno dodati i konfigurirati VPN na iPhoneu i iPadu
  • Povežite se i isključite s VPN-a

Kako dodati i konfigurirati VPN pristup na iPhoneu i iPadu

Korak 1. Preuzmite a VPN aplikacija po vašem izboru. Puno je toga u App Storeu. Također imamo popis najboljih VPN aplikacija za iPhone. Koristim bolji VPN.

 Korak 2. Pokrenite VPN aplikacija. Većina VPN aplikacija treba da se prijavite ili prijavite prije nego što ih budete mogli koristiti. Ako vaša aplikacija to zatraži, dodirnite prijavu i dovršite postupak. U ovom demo koristim Bolji VPN to ne zahtijeva obveznu prijavu ili prijavu.

Korak # 3. DodirnitePrihvatiti. Zatvorite skočni prozor koji traži da kupite pretplatu.

 Korak # 4. Dodirnite krug to pokazuje "ISKLJUČENO. " Dodirnite Prihvati i nastavi ako se pita.

 Korak # 5. Nakon jedne ili dvije sekunde vidjet ćete skočni prozor za iOS koji traži vaše dopuštenje dodaj VPN konfiguracije. DodirniteDopustite.

 Korak # 6. Unesite svojiPhone lozinka. Na iPhoneima s Touch ID-om možete koristiti i provjeru autentičnosti otiska prsta.

Nakon lozinke (ili Touch ID-a) vratit ćete se u VPN aplikaciju. Sad ćete vidjeti “POVEZIVANJE ..." i onda "POVEZANI." Ti si sada spojen na VPN!

Prema zadanim postavkama, vaše se pregledavanje usmjerava putem VPN poslužitelja na optimalno mjesto. Ako želite, također možete dodirnuti bilo koju zemlju sa donjeg popisa. Ovo će usmjeriti vašu vezu putem poslužitelja u toj zemlji. Web lokacije i aplikacije koje sada upotrebljavate mislit će da ih upotrebljavate iz odabrane države.

Da biste prekinuli vezu, pokrenite Bolja VPN aplikacija i dodirnite krug to trenutno govori POVEZANI. Da biste se sljedeći put povezali, ponovno pokrenite aplikaciju i dodirnite isto prsten. Također možete otvoriti Aplikacija Postavke svog iPhonea i dodirnite VPN prebacivanje. (Iz mog osobnog iskustva, ovo je ponekad hit ili promašaj. Umjesto toga upotrijebite aplikaciju.)

Kako ručno dodati i konfigurirati VPN na iPhoneu i iPadu

Gornja metoda bila je jednostavna i jednostavna. Međutim, VPN klijent možete dodati i konfigurirati i ručno. Za to će vam trebati podaci o postavljanju, poput poslužitelja, udaljenog ID-a, korisničkog imena i lozinke. To možete dobiti od administratora sustava, tehničke podrške vaše tvrtke ili zatražiti davatelja usluga VPN-a. (Ako ste ove datoteke certifikata dobili putem e-pošte, dodirom ih možete uvesti iz pošte ili Safarija.)

Pod pretpostavkom da imate potrebne informacije, nastavimo.

Korak 1. PokreniPostavke na vašem iPhoneu.

Korak 2. DodirniteOpćenitoVPNDodajte VPN konfiguraciju.

 Korak # 3. DodirniteTip i odaberite svoju vrstu VPN-aIKEv2IPsecL2TP. Nakon odabira dodirnite leđa.

 Korak # 4. Unesite detalje poput Opis, poslužitelj, udaljeni ID i lokalni ID (nije obavezno).

Korak # 5. Sada unesite podatke za prijavu za autentifikaciju poput Korisničko ime (ili potvrda) i zaporka.

Korak # 6. Dodirnite biloPriručnik iliAuto ako koristite proxy. Zatim dodirniteGotovo.

Korak # 7. Napokon, uključite prekidač statusa pod, ispod VPN konfiguracija.

Povežite se i isključite s VPN-a

Izravno je. Nakon što postavite konfiguraciju VPN-a, uključivanje i isključivanje VPN-a predstavlja kolač.

Metoda # 1. Ako koristite VPN aplikacija, možete jednostavno pokrenuti aplikaciju i dodirnuti Spajanje / odspajanje

Metoda # 2. Pokrenite Aplikacija Postavke i prebacite VPN prebacite na on / off (Ispod mobilnih podataka).

Metoda # 3. Pokrenite Aplikacija Postavke i idite u OpćenitoVPN i dodirnite uključiti / isključiti. Ako imate više od jednog VPN konfiguracijskog profila, morat ćete dodirnuti onaj koji želite koristiti.

Završavati…

Iako ne koristim VPN aplikaciju cijelo vrijeme, kad god smatram da je neophodno zaštititi svoje privatne podatke, obavezno je koristim. Srećom, postoji mnoštvo VPN aplikacija za iPhone koje zadatak pretraživanja weba čine tako jednostavnim. Dogovoreno, ništa ne može biti 100% sigurno. Međutim, što ste zaštićeniji od neželjene pošte, to je bolje.

Možda biste voljeli čitati ...

  • Aplikacija Ivacy VPN: zaštitite svoju digitalnu prisutnost
  • Aloha web preglednik za iPhone i iPad
  • Najbolje sigurnosne aplikacije za zaštitu iPhonea i iPada