Blog

Kako pregledati sve tipkovne prečace za bilo koju Mac aplikaciju s CheatSheetom

Za bilo kojeg migratora s operativnog sustava Windows na Mac, tipkovnica baca dovoljno bijesa da ga pošalje natrag u Windows. Umjesto da se vratite na Windows, možete se pridržavati ovog novog operativnog sustava instaliranjem CheatSheet-a na svoj Mac. Evo kako možete vidjeti sve tipkovne prečace za bilo koju Mac aplikaciju.

CheatSheet je Mac aplikacija koja vam pomaže da znate svoje prečace na bilo kojoj aplikaciji. Nakon što preuzmete i instalirate CheatSheet, možete brzo pregledati sve prečace određene aplikacije koju koristite na vašem Macu. Redovitim danom možda upotrebljavate aplikacije kao što su Safari, Notes, Mail, iTunes, Messages i druge. Uz CheatSheet držite pritisnute tipke za prečace do svake aplikacije (⌘) Naredbena tipka na fizičkoj tipkovnici.

Kako pregledati sve tipkovne prečace u aplikacijama Mac

Zašto bih trebao koristiti CheatSheet?

Možete lako zapamtiti popularne tipkovne prečace poput kopiranja, lijepljenja, poništavanja, pronalaska itd. Ali postoje i drugi prečaci koji mogu poboljšati vašu produktivnost. Iako su neki prečaci univerzalne prirode, postoji nekoliko njih koji su specifični za aplikacije. U ovom scenariju korisnik mora zapamtiti prečace specifične za aplikaciju, a to je zastrašujući zadatak za svakog korisnika.

CheatSheet ovdje igra vitalnu ulogu. Kada upotrebljavate aplikaciju, možete brzo pristupiti prečacima za tu aplikaciju držeći tipku (⌘) Naredbena tipka na tipkovnici.

Upotrijebimo sada CheatSheet za pregled tipkovničkih prečaca na Mac aplikacijama.

Korak 1. Kao prvo, morate preuzeti CheatSheet na svoj Mac.

Ovaj softver zahtijeva macOS 10.10 ili noviju verziju. Ovo je besplatni softverski komad koji pruža preslage tipki na iPadu u iOS-u na vaš MacOS.

Korak 2. Zatim otvorite Mapa za preuzimanje na vašem Macu i dvaput kliknite zip CheatSheet datoteku koju ste preuzeli.

Korak # 3. Sada povucite i ispustite CheatSheet.app datoteku u mapu Applications.

Ako ste na računalo postavili pristupnu šifru, morat ćete unijeti kôd ili lozinku kako biste mogli instalirati softver.

Otvoren PostavkeSigurnost i privatnostKartice privatnostiPristupačnost (s lijeve strane navigacije) → Pritisnite zaključati radi promjena.

Jednom kada je CheatSheet instaliran, vrlo je jednostavno koristiti aplikaciju.

Brzo pogledajte sve tipkovne prečace za bilo koju Mac aplikaciju

Zatim držite tipku (⌘) Naredbena tipka na nekoliko sekundi i na vašem će se Mac zaslonu pojaviti list prečaca. Ovaj list sadrži sve prečace za aplikaciju koju ste otvorili.

Morate pritisnuti tipku (⌘) Naredbena tipka sve dok želite vidjeti prečace. Kad otpustite tipku, list će nestati.

Tipkovni prečaci Safarija

Ako želite zadržati list prečaca dulje vrijeme na zaslonu Mac računala, kliknite na Ikona postavki na listu; nalazi se blizu donjeg desnog kuta. Možete pronaći pet mogućnosti: Ispis, Podrška, Provjerite ima li ažuriranja, Odgoditi, i Prestati. Sada možete pustiti (⌘) Naredbena tipka i vidjet ćete da će CheatSheet dugo ostati na ekranu. Da biste napustili CheatSheet, kliknite na Gumb za prekid a list će nestati.

To je sve narode!

Odjava ...

CheatSheet je pametan način korištenja prečaca svih Mac aplikacija. Imajte na umu da softver također podržava aplikacije nezavisnih proizvođača koje upotrebljavate na Macu. CheatSheet povlači prečace s trake izbornika aplikacije, pa programeri CheatSheet ne bi trebali prenijeti te prečace u oblak.

Povezane objave:

  • Najbolje tipkovnice za Mac Pro
  • Najbolje bežične Bluetooth tipkovnice za iMac Pro
  • Kako pomicati pokazivač miša pomoću tipkovnice na Macu
  • Kako upisati simbol stupnja ° na Macu: brze metode

Želite li koristiti CheatSheet na svom Macu? Podijelite svoje povratne informacije s nama u odjeljku za komentare u nastavku.