Blog

Kako promijeniti Safari pretraživač na Macu

Google je već dugo lider kada su u pitanju tražilice. Stoga je to zadana Safari tražilica. Međutim, dobro je poznato da Google prikuplja puno vaših podataka, što mnogim ljudima predstavlja prekršaj. Pa u slučaju da želite promijenite zadanu tražilicu u Safariju na Macu , to je jednako lako izvršiti kao i promjenu web preglednika. Postoje tri alternative Google pretraživanju, a to su Yahoo, Bing i DuckDuckGo. Od njih je DuckDuckGo posebno koristan ako vam je privatnost glavni prioritet i ako želite zaštititi svoje podatke. Pa da vidimo kako možemo promijeniti postavke.

Kako promijeniti zadanu tražilicu u Safariju u macOS-u

  1. Otvorite preglednik Safari na Macu i kliknite na Izbornik ‘Safari’ gore lijevo
  2. Ići Postavke.
  3. U skočnom prozoru kliknite na Kartica za pretraživanje. (Ovdje možete vidjeti padajući izbornik s oznakom Tražilica.)
  4. Odaberite svoj izbor pretraživač s padajućeg izbornika. Vaše su mogućnosti DuckDuckGo, Google, Yahoo, i Bing.
  5. Zatvorite prozor i vaše će se postavke automatski primijeniti. Sada, kad god pretražujete u Safariju, odabrana tražilica koristit će se za prikaz rezultata.

Završavati

Budući da je tako jednostavno promijeniti zadanu tražilicu u Safariju na Macu, zašto ne biste isprobali sve četiri opcije da biste odlučili koja vam je draža. Neki ljudi vole koristiti više tražilica, tako da njihova povijest pretraživanja nije koncentrirana na samo jednom mjestu. Na primjer, Google možete koristiti za posao, Bing za povremena pretraživanja i DuckDuckGo kada želite veću privatnost u pregledavanju.

Možda biste voljeli pročitati i ovo:

  • Kako provjeriti digitalne certifikate u Safariju
  • Isključite Safari privatno pregledavanje na Macu
  • Kako blokirati web stranice u Safariju na Macu
  • Kako isključiti i isključiti zvuk Safari kartica na Macu

Nadamo se da je to bilo korisno. Javite nam koja je vaša preferirana tražilica u komentarima u nastavku.