Blog

Kako promijeniti ikone aplikacija i mapa u macOS-u

macOS nudi puno mogućnosti prilagodbe, a jedna od njih je promjena aplikacija i ikona mapa. Za tim nema očajničke potrebe, ali dobro je držati stvari onako kako mi volimo. Također služi u svrhu zbunjivanja ljudi, u slučaju da imate kolege ili prijatelje koji koriste vaš Mac bez vašeg dopuštenja. Ovdje smo objasnili detaljan vodič o tome kako s lakoćom možete mijenjati ikone aplikacija i mapa na Macu.

Kako promijeniti ikone aplikacija i mapa u macOS-u

Što se tiče ovog vodiča, za primjer ćemo upotrijebiti mapu Desktop, ali ne brinite jer postupak ostaje isti za bilo koju drugu mapu, aplikaciju ili čak oznaku web mjesta.

Korak 1. Prvo što trebate učiniti je odabrati bilo koju sliku po vašem izboru i kopirati je u međuspremnik dvostrukim klikom naslika otvoriti u Pregled. Sada kliknite na UrediOdaberi sve. Zatim pritisnite Command + C za kopiranje slike u međuspremnik.

Korak 2. Da biste pronašli mapu Desktop, provjerite jeste li u Finderu i pritisnite Shift + Command + H. Možete i kliknuti na Ići s gornje trake, a zatim kliknite na Dom.

Korak # 3. Desnom tipkom miša kliknite ikonu / ime mape na radnoj površini i odaberite “Dobiti informacije“.

Korak # 4. Na info ploči mape, kliknite ikonu mape smješteno u gornjem lijevom kutu.

Korak # 5. Sve što sada trebate je pritisnuti sliku koju smo kopirali u prvom koraku Command + V.

Isti postupak možete ponoviti za bilo koju mapu. Da biste vratili izvornu sliku, slijedite korak # 3, korak # 4 i sada pritisnite Command + X za rezanje slike i ona će automatski vratiti izvornu zadanu sliku.

Da biste promijenili ikonu aplikacije na Macu, morat ćete pristupiti mapi Aplikacije tako što ćete je potražiti u Finderu, a zatim odabrati bilo koju aplikaciju za koju želite prilagoditi ikonu. Nakon toga, slijedite od Korak # 3.

Bilješka: Za promjenu ikone ugrađene aplikacije (poput Safarija) morat ćete unijeti lozinku za Mac.

Završavati…

Postoje mnoge web stranice koje vam omogućuju preuzimanje ikona i paketa ikona za Mac; potraga za njima. Ako mijenjate ikonu prečaca do web stranice, dobra ideja je preuzeti logotip web stranice i upotrijebiti ga.

Pogledajte ove postove:

  • Postavite vlastitu sliku kao ikonu Finder Dock na macOS-u
  • 17 Mac postavki koje biste trebali odmah promijeniti!
  • Kako promijeniti boju docka u macOS-u
  • 3 načina provjere veličine mape na Macu

Koja je ekstremna razina prilagodbe koju ste ikad radili na Macu? Podijelite svoje povratne informacije s nama u odjeljku za komentare.

Copyright calisportfest.com 2023