Blog

Kako skenirati dokumente pomoću aplikacije Files u iOS 13 i iPadOS

Skeniranje dokumenata i njihovo spremanje u PDF nije bilo tako jednostavno kada su korisnici imali iOS 10 na iPhoneu i iPadu. Potom je uslijedila značajka skeniranja dokumenata u aplikaciji Notes u sustavu iOS 11 i, iskreno govoreći, sveukupno je to bio dug postupak. I dolazi nadogradnja iOS 13 koja je promijenila način skeniranja dokumenta pomoću aplikacije Files.

Da, dobro ste čuli! Ne morate koristiti aplikaciju Notes za skeniranje dokumenata i spremanje u PDF-obliku na iPhoneu koji radi na iOS-u 13. Umjesto toga, nova značajka koja se nalazi u samoj aplikaciji Files obavlja posao umjesto vas! Dakle, danas ću vam pokazati kako skenirati dokument pomoću aplikacije Files u sustavu iOS 13 na iPhoneu ili iPadu.

Kako izravno skenirati dokumente u aplikaciju Files na iPhoneu ili iPadu

U užurbanom životu često izgubite svoje dokumente, a ponekad čak zaboravite da ih nosite kad vam je najpotrebnije. Da biste osigurali da su svi vaši dokumenti pohranjeni na vašem iPhoneu kao PDF datoteka, slijedite postupak u nastavku. Idemo!

Korak 1.Otvoren Aplikacija Datoteke na iPhoneu i dodirnite pretraživati opcija s dna zaslona ako ste u odjeljku Nedavno.

Korak 2.Sada dodirnite ikonu elipse (•••) u gornjem desnom kutu. U skočnom prozoru dodirnite Skeniranje dokumenata opcija.

Korak # 3.Na gornjoj traci možete pronaći opcija bljeskalice i određeni filtri pored ikone bljeskalice. Možete odabrati onu koja odgovara uvjetima osvjetljenja ili jednostavno pustiti da bude u automatskom načinu, a ostatak prepustiti kameri.

Korak # 4. Stavite potrebne dokumente ispod fotoaparata i snimite ga. Promijenite granicu podešavanjem okvira tako da odgovara dokumentu u savršenom obliku! Kada završite, dodirnite Zadrži skeniranje s dna zaslona i dodirnite Spremi nakon čega slijedi mapa u koju želite spremiti.

Ako želite urediti trenutni snimak zaslona, ​​umjesto da ga izravno spremite, prijeđite na sljedeći korak.

Korak # 5.Dodirnite minijaturasnimke zaslona preuzeto iz dolje lijevo od zaslona.

Korak # 6. Sada ćete pronaći opcije za povlačenje uglova, primjenu određenih filtara i rotiranje dokumenta na dnu zaslona. Primijenite potrebne promjene prema vašim potrebama i dodirnite Gotovo → Dodirnite Gotovo opet. Sada dodirnite Spremi od dna zaslona desno do željene mape.

To je to! Sada ste uspješno skenirali dokument pomoću aplikacije Files zajedno s potrebnim uređivanjima.

Pro savjet: Otvorite mapu u koju ste spremili datoteku, dugo pritisnite na određenu datoteku i dodirnite Info. Vidjet ćete da se datoteka automatski sprema kao PDF bez ikakvog dodatnog postupka. Dugim pritiskom na datoteku također možete koristiti oznake za dodavanje potpisa dokumentu ako je potrebno. Štoviše, datoteku također možete premjestiti ili kopirati u drugu mapu, a datoteku također preimenovati ako je potrebno koristeći istu opciju dugog pritiska.

Sumirati…

Nadam se da će to promijeniti način na koji skenirate dokumente na iPhoneu. Zaboravite bilješke i uzmite u ruke novu aplikaciju Datoteke da biste u djeliću sekunde spremili dokumente u PDF obliku!

Preporučeni postovi koje sada morate pročitati!

  • Kako pristupiti prikazu stupca u aplikaciji iPadOS Files
  • Najbolje aplikacije za upravljanje datotekama za iPhone
  • Najbolje aplikacije za uređivanje PDF-a za iPhone i iPad
  • Kako pristupiti datotekama s iCloud Drivea na iPhoneu i iPadu

Siguran sam da biste željeli skenirati dokumente nadohvat ruke pomoću ove značajke aplikacije Datoteke na iPhoneu. Jeste li već isprobali ovu značajku na svom iPhoneu? Podijelite svoje iskustvo s nama u odjeljku za komentare.