Blog

15 savjeta za upotrebu iPhone slušalica za pozive, Siri i još mnogo toga!

Iako su bežični AirPods olujom zavladali arenom, to žičane Apple EarPods ne čini zastarjelima. I dalje su izvrsni za glazbu, pozive itd. Bez obzira imate li onu s 3,5 mm priključkom za slušalice ili Lightning konektorom, znate kako ih iskoristiti poput profesionalaca. U ovom vodiču pokazat ću vam 15 savjeta i trikova kako najbolje iskoristiti iPhone slušalice dok ih koristite za pozive, Siri, glazbu i još mnogo toga.

Načini upotrebe iPhone slušalica poput profesionalaca

Tipke na daljinskom upravljaču EarPods mogu se koristiti za nekoliko radnji. Evo najboljih koji su svrstani u prikladne naslove. Imajte na umu da se većina radnji u nastavku može izvesti i putem bilo koje ugledne, MFi certificirane slušalice s daljinskim upravljačem.

glazba, muzika

1. Reproduciraj ili zaustavi: Pritisnite središnju tipku daljinskog upravljača za slušalice. Ovo će zaustaviti reprodukciju pjesme i obrnuto. Radi s bilo kojom medijskom aplikacijom s audio izlazom kao što su Music, Spotify, Podcasts, Video, YouTube, VLC, Safari itd.

2. Povećavanje i smanjivanje glasnoće: Pritisni (+) i () za obavljanje ovog posla. To funkcionira u cijelom sustavu za bilo koju aplikaciju.

3. Preskočite na sljedeću pjesmu: Brzo dvaput pritisnite središnju tipku za reprodukciju sljedeće pjesme. Aplikacija Podcast omogućuje vam prilagodbu ove radnje. Za to otvorite aplikaciju Postavke → Podcasti → pod EXTERNAL CONTROLS odaberite između Sljedeće / Prethodno ili Preskoči naprijed / natrag. Bilješka: Ako trenutni podcast ima poglavlja, prijeći će na sljedeće poglavlje umjesto "Playing Next".

4. Ponovo pokrenite trenutnu pjesmu od početka ili Vratite se na prethodnu pjesmu: Brzo trostruko pritisnite središnju tipku za reprodukciju trenutne pjesme od početka. Dalje, ako ponovno brzo utrostručite središnji gumb (pretpostavljam u roku od 5 sekundi), prebacit ćete se na pjesmu koja svira prije trenutne.

5. Premotavanje unaprijed: Dvaput pritisnite i držite za brzo premotavanje pjesme, podcasta itd.

6. Premotavanje unatrag: Triput pritisnite i držite za premotavanje medija. To je suprotno od gornjeg savjeta.

Pozivi

7. Podignite dolazni poziv: Pritisnite središnju tipku jednom.

8. Završite poziv u tijeku: Pritisnite središnju tipku jednom za završetak trenutnog poziva u tijeku.

9. Odbijte dolazni poziv: Kad vaš iPhone primi obavijest o pozivu, pritisnite i držite središnju tipku dok ne začujete dva zvučna signala. Poziv će biti odbijen (i poslan na govornu poštu, ako je primjenjivo).

10. Stavite trenutni poziv na čekanje: Pretpostavimo da razgovarate s nekim i primite novi poziv. U ovoj situaciji, ako jednom pritisnete središnju tipku, trenutni će poziv biti na čekanju i odgovorit će se na novi dolazni poziv.

11. Prebacivanje između poziva: Pretpostavimo da imate više poziva odjednom. U takvom scenariju pritisnite središnji gumb daljinskog upravljača da trenutni poziv stavite na čekanje i prebacite se na sljedeći poziv.

12. Završite jedan od više poziva: Pretpostavimo da imate više aktivnih poziva. Ako pritisnete i držite središnju tipku, završit će trenutni poziv i automatski ćete se prebaciti na sljedeći poziv.

Siri

13. Pozovite Siri: Pritisnite i držite središnju tipku da biste pozvali Asistenta.

14. Zatvori Siri: Pojedinačno pritisnite središnju tipku za izlazak iz zaslona Siri.

Fotoaparat

15. Koristite žičane slušalice kao daljinski upravljač kamere: Kada se nalazite u aplikaciji Kamera, pritisnite tipku za pojačavanje (+) ili smanjenje glasnoće (-) na povezanim žičanim iPhone slušalicama. Ovime ćete kliknuti sliku ili započeti video snimanje ili panoramu. Da biste zaustavili snimanje videozapisa, pritisnite gumb (+) ili (-).

Odjava!

Na ovaj način možete koristiti tipke na žičanim slušalicama za obavljanje nekoliko radnji. Sada je vrijedno napomenuti da većinu njih možete učiniti čak i s iPadom ili iPodom touchom. Napokon, možete uživati ​​i u nekim kontrolama poput reprodukcije, pauze itd. Na Macu dok koristite iPhone EarPods u QuickTime Playeru, aplikaciji Music itd.

Objavljeni post ...

  • 15 najboljih AirPod-a i AirPods-a 2 savjeta i trikova
  • Kako uočiti lažne AirPods?
  • iPhone slušalice ili AirPods reproduciraju se samo na jedno uho? Kako to popraviti
  • Kako popraviti iPhone zaglavljen u načinu za slušalice