Blog

Kako pravilno postaviti iMessage na više uređaja

Postavljanje i aktiviranje iMessagea na iPhoneu i iPadu jednostavan je zadatak. Pravi je izazov postaviti iMessage na više uređaja. Šanse su da ćete u jednom trenutku naletjeti na kakav kaos i fijasko. Vidim da se to događa prilično često.

Postoje određene sitne sitnice o kojima treba voditi računa prilikom postavljanja iMessagea na iPhone, iPad, Mac i iPod Touch. Prekid ili propuštanje bilo kojeg koraka tijekom postupka postavljanja na bilo kojem od uređaja rezultirat će neradnim iMessageom. Tu će vam ovaj vodič pomoći, samo slijedite upute korak po korak i na kraju ćete uspješno postaviti iMessage na više uređaja.

Kako postaviti iMessage za više uređaja - ispravno

iMessage sinkronizira poruke na sve vaše uređaje koji su međusobno povezani s istim iMessage brojem i računom e-pošte. To znači da svi vaši iPhone, iPad i Mac mogu slati i primati iMessages u stvarnom vremenu.

Ovo je bio dio Appleova plana da integrira uslugu u sve uređaje koje biste koristili. Dakle, kada dobijete iMessage dok koristite Mac, ne morate ustati kako biste odabrali iPhone da biste ga pročitali. Dostavlja se na vaš Mac.

Ali to djeluje samo kad stvari pravilno postavite. Ako ne, neke bi se poruke mogle dostaviti na iPhone, neke na iPad, neke na Mac, a neke izgubljene u vjetru.

Korak 1. Ako ste već postavili iMessage, ISKLJUČITE ga na svim uređajima. Pričekajte neko vrijeme prije nego što prijeđete na korak # 2.

Korak 2. Sada aktivirajte iMessage na iPhoneu. Samo iPhone. Konfigurirajte opcije ako morate. No provjerite jesu li broj i ID e-pošte točni i označeni kvačicom. U odjeljku Započni razgovore provjerite ID e-pošte koji ste koristili za iMessage.

Korak # 3. Sada biste trebali pričekati neko vrijeme i možda ćete zatražiti od prijatelja da vam pošalje iMessage samo kako bi se uvjerili da stvari rade do ovog trenutka.

Korak # 4. Kad stvari postanu normalne, postavite iMessage na Macu. Time postavljate iPhone kao "glavni uređaj", dok ostali uređaji rade kao pretplatnici.

Korak # 5. Na Macu pobrinite se da razgovori započinju s ID-a e-pošte.

Korak # 6. Ponovite postupak na drugim iOS uređajima jedan po jedan i provjerite šalje li iMessage ispravno na sve uređaje odmah nakon postavljanja.

Dakle, to je to.

Završavati

Pristup iMessageu na različitim uređajima u stvarnom vremenu sjajna je značajka tvrtke Apple, jer sve svoje uređaje čvrsto integrira u ekosustave. Još jedna takva korisna značajka je handsoff, koja vam omogućuje da započnete rad na jednom uređaju, a dovršite na drugom.

Možda biste se željeli pozvati i na:

  • Kako koristiti iMessage grupe na iPhoneu i iPadu: Vodič za početnike
  • iMessage čeka aktivaciju: Kako riješiti problem na iPhoneu ili iPadu
  • Kako spremiti iPhone tekstualne poruke ili iMessages na Mac / Windows PC
  • Kako onemogućiti obavijesti iMessages od nepoznatih pošiljatelja na iPhoneu

To je sve!

Svidjeli su vam se ovi savjeti? Podijelite s nama povratne informacije u komentaru u nastavku.