Blog

Kako postaviti i aktivirati Hey Siri na Apple Watchu

S vremenom je Siri postala puno pametnija i dostupna je na drugim Appleovim uređajima, osim na iPhoneu i iPadu. Siri na Apple Watchu elegantan je dodatak, a sada ga možete prizvati samo govoreći: Hej Siri. Inteligentni osobni asistent sada komunicira prirodnije nego ikad prije. Slijedite ovaj brzi vodič za postavljanje i aktiviranje Hey Siri na Apple Watchu.

Brzi pristup:

  • Kako postaviti Hey Siri na Apple Watch
  • Kako aktivirati Siri na Apple Watchu

Kako postaviti Hey Siri na Apple Watch

Korak 1. PritisniteDigitalna kruna na Apple Watchu i otvorite Postavke.

Korak 2. Pomaknite se prema dolje i dodirnite Siri.

Korak # 3. Uključite prekidač za Slušajte "Hey Siri"

Dok ste ovdje, provjerite je li uključeno Podignite da govorite i Pritisnite Digital Crown su UKLJUČENE. Više o ovome na kraju.

U slučaju da ne želite koristiti Hey Siri na pametnom satu, možete isključiti prekidač slijedeći gore spomenute metode.

Kako aktivirati Siri na Apple Watchu

Da biste aktivirali Siri na Apple Watchu, podignite zapešće ili dodirnite zaslon i recite: "Hej Siri" nakon čega slijedi ono što trebate pitati.

Bilješka: Za upotrebu ‘Hej Siri’ na iPhoneu, nije važno je li u vašoj ruci ili ravno na stolu. Ali da bi "Hej Siri" radio na Apple Watchu, trebate podići zglob ili dodirnite zaslon da biste ga probudili. Mislim da je ovo promišljeno uključivanje.

Prizovite Siri koristeći Digital Crown na Apple Watchu

Ne želite koristiti svoj glas za odgajanje Siri? Nema problema. Siri možete aktivirati i pomoću Digital Crown. Da biste to učinili, držite digitalnu krunicu. Kada vidite indikator slušanja, postavite upit.

Pro savjet: Kad na ekranu vidite indikator slušanja Siri, možete otpustiti svoj pritisak sa Digitalna kruna. Jednom kada Siri pomisli da ste dovršili rečenicu, dat će svoj odgovor. Ali što ako polako govorite? Pa, ako i dalje držite Digital Crown (ili tipku dok koristite Siri na iPhoneu), možete potrajati koliko želite da završite rečenicu. Siri će i dalje slušati.

Upotrijebite Siri bez izgovaranja "Hej Siri" ili pritiskanja bilo kojeg gumba

Raise to Speak možete uključiti na Apple Watch Series 3 i novijim s watchOS 5 i novijim verzijama. Nakon toga, nema potrebe reći „Hej Siri“ ili pritisnuti bilo koji gumb da privučeš Sirijinu pozornost. Možete podići zglob i približiti ga ustima i razgovarati sa Siri bez upotrebe naredbe ‘Hej Siri’. Ovo djeluje prilično dobro.

Sad se možete pitati zašto bih trebao uključiti Raise to Speak? Pa, ako imate HomePod ili drugi Hey Siri uređaj, i oni bi se mogli aktivirati kada pokušavate razgovarati samo sa svojim Apple Watchom koristeći Hey Siri. Dakle, Raise to Talk na satu eliminira potrebu za korištenjem ove vruće riječi.

Upotrijebite Siri dodavanjem na sat

Ako odlučite koristiti zaštitni mehanizam Siri, imate mogućnost dodati Siri komplikaciju. Nakon toga možete koristiti Siri dodirom na zaslon sata.

Odjava ...

Na ovaj način možete uključiti Hey Siri na Apple Watchu i koristiti ga. Prikladno je imati glasovnog asistenta na zapešću za brze naredbe. Što misliš o tome? Podijelite svoje misli u komentarima u nastavku.

Možda biste voljeli pogledati ...

  • Kako postaviti i koristiti brzi tranzit s Apple Payom na iPhoneu i Apple Watchu
  • Najbolje banke moći za Apple Watch