Blog

15 najboljih AirPods 2 savjeta i trikova kako biste izvukli maksimum iz toga

AirPods su jedinstveni sami po sebi. Ono što čini bežične slušalice boljom pogodnošću jest sposobnost da se udovolje većini aspekata. A sa 144 dolara, niti slušalice nisu preskupe.

Koristeći Bluetooth slušalice više od dvije godine i istražujući svaki mali hack, dugo sam planirao podijeliti s vama neke od najkulitetnijih savjeta i trikova AirPods i AirPods 2. Zaista mi je drago što sam danas napokon prosuo grah o njima.

Bez obzira jeste li upravo kupili Appleove slušalice ili ih još niste iskoristili, ovi hakovi mogu vam uvelike poboljšati iskustvo. I oh, neki od njih mogu vam pomoći i da zaštitite svoje male dragulje!

15 NajboljeAirPods i AirPods 2 Savjeti i trikovi

# 1. Preimenujte svoje AirPods

Jedan od najfinijih načina na koji možete personalizirati slušalice je davanje odgovarajućeg imena. To ne bi samo dodalo neki osobni pečat, već bi unijelo i malo zabavnog elementa.

Svoje sam nazvao "Audiofili", jer mi lijepo zvuče. Svojim AirPodsima možete dati jednako sjajno ime odlaskom u aplikaciju Postavke na uparenom iPhoneu. Zatim dodirnite Bluetooth → dodirnite gumb „i” pored imena vaših slušalica → dodirnite ime → unesite ime → konačno, dodirnite Gotovo za završetak.

# 2. Prilagodite funkciju dvostrukog dodira iz Siri za reprodukciju / pauzu

Kad dvaput dodirnete AirPods, Siri se prema zadanim postavkama aktivira. No, ovisno o tome kako ih želite koristiti, možete prilagoditi funkciju dvostrukog tapkanja. Na primjer, možete fino podesiti postavke za reprodukciju / pauzu dvostrukim tapkanjem lijevog AirPoda. Isto tako, moći ćete ga konfigurirati za preskakanje na prethodnu pjesmu tako da dvaput dodirnete desnu slušalicu.

Da biste to učinili, otvorite aplikaciju Postavke na iPhoneu → Bluetooth → dodirnite gumb „i” pored imena vašeg AirPodsa → u odjeljku Double-Tap AirPod dodirnite Lijevo / Desno i odaberite željenu opciju.

# 3. Izvucite maksimum iz Sirija

Iz onoga što sam iskusio mogu reći da Siri elegantno radi u kontroli glazbe, telefoniranju i nekoliko drugih stvari. Dakle, nikada nemojte propustiti maksimalno iskoristiti osobnog asistenta kako biste brže obavili svoj posao.

Pogledajte neke korisne naredbe dane u nastavku:

  • "Pusti muziku."
  • "Preskoči na sljedeću pjesmu."
  • "Pojačajte / smanjite glasnoću."
  • "Reproduciraj moj omiljeni popis za reprodukciju."
  • "Kako da odavde dođem kući?"
  • "Nazovite [ime kontakta]"

# 4. Ček AirPods ’Bsok od atterije

Uvijek želim vidjeti kako su moji AirPods uključeni i spremni za dugu glazbenu vožnju. Zato pazim na njihovu bateriju. Srećom, vrlo je jednostavno pratiti bateriju AirPodsa. A to možete učiniti ne samo sa svog iPhonea već i s Apple Watcha.

Pod pretpostavkom da su AirPods povezani s vašim iOS uređajem, a vi ste već dodali widget za bateriju u Today View. Ako nije dodan, prijeđite prstom udesno na iPhoneu da biste pristupili zaslonu Today View. Zatim se pomaknite prema dolje i dodirnite Uredi → Pronađite baterije i pritisnite “+” gumb s lijeve strane → dodirnite Gotovo potvrditi.

Sada pogledajte stranicu widgeta. Dodatak Baterije prikazat će snagu ne samo vašeg iOS uređaja već i vašeg Apple Watcha.

Na Apple Watchu prijeđite prstom prema gore za pristup Control Center-u. Sada dodirnite ikonu baterije. Trebali biste vidjeti zdravstveno stanje pametnog sata i slušalica.

I da, također možete zapaliti Siri da biste saznali trenutnu bateriju vaših slušalica. Jednostavno dvaput dodirnite AirPod da biste pozvali Siri i rekli: "Kako je baterija na mojim AirPodima?"

# 5. Provjerite verziju firmvera svog AirPodsa

Kako bi poboljšao performanse bežičnih slušalica, Apple često objavljuje ažuriranje softvera za njih. I kad god povežete slušalice s iPhoneom, one se automatski ažuriraju.

Verziju svojih AirPods možete provjeriti tako da odete u Postavke → Općenito → O meni → dodirnite ime slušalica → na sljedećem zaslonu trebali biste vidjeti verziju firmvera, zajedno s ostalim opcijama poput broja modela, serijskog broja i još mnogo toga.

# 6. Uparite AirPods s Apple Watchom, iPadom, Macom i Apple TV-om

Onog trenutka kada AirPods povežete s iPhoneom, oni se automatski uparuju s vašim Apple Watchom, iPadom i Macom sinkroniziranim s istim iCloud računom. Međutim, moći ćete ih upariti i ručno.

Za razliku od ostalih Appleovih uređaja, Apple TV ne povezuje se automatski s AirPodsom. Ali ne brinite; postupak je prilično jednostavan. Da biste to učinili, slijedite ovaj praktični vodič.

# 7. Fino podesite AirPods kontrole na Macu

Dok maksimalno koristite neke od svojih omiljenih pjesama na vašem Macu, odjednom poželite prilagoditi postavke po svom ukusu. Ne morate tražiti svoj iPhone ako to možete učiniti izravno sa svog Maca.

Da biste podesili postavke, otvorite Postavke sustavaBluetooth → kliknite na Opcije pored imena vaših slušalica.

Sada, konfigurirajte ga prema vašem zahtjevu.

# 8. Prebacivanje između zvuka

Da biste prebacili zvuk na iOS uređaju; Otvorite Control Center → dodirnite i zadržite zvučnu karticu → dodirnite malu ikonu za prebacivanje zvuka, a zatim odaberite željeni uređaj.

Na vašem Macu: Klikni na ikona zvuka → odaberite željeni izlazni uređaj.

# 9. Spojite Airpods na uređaje koji nisu Apple

Naravno, AirPods su dizajnirani za elegantan rad s Apple uređajima. Ali to ne znači da se ne mogu slagati s Android uređajima, Windows PC-om ili uređajima koji nisu Apple. Za svaki slučaj živite izvan Apple ekosustava; možete upariti bežične slušalice sa svojim uređajima gotovo kao bilo koji Bluetooth uređaj.

Da biste to učinili, provjerite jesu li slušalice u kućištu za punjenje. Zatim otvorite poklopac i pritisnite sićušni gumb na stražnjoj strani kućišta dok LED lampica ne počne treptati. Sada prijeđite na postavke Bluetootha i spojite slušalice kao i obično.

Ako vaš Android uređaj ljulja Oreo ili Pie, također možete koristiti iste kontrole dodira za reprodukciju / pauzu, preskakanje na sljedeću pjesmu ili povratak na prethodnu pjesmu. Nažalost, funkcija Siri neće aktivirati Google asistenta. To je rečeno, i dalje ćete moći uživati ​​u glazbi.

# 10. Dodijelite mikrofon određenom AirPodu

Iako oba AirPod-a dolaze s ugrađenim mikrofonom, istodobno drže aktivan samo jedan mikrofon. Na temelju vaše udobnosti, možete postaviti lijevi ili desni AirPod da koristi mikrofon.

Da biste to učinili, otvorite Aplikacija PostavkeBluetooth → dodirnite "Ja" gumb → dodirnite Mikrofon → odaberite Uvijek lijevo ili Desni AirPod.

# 11. Koristite Live Listen sa AirPods

iOS 12 dolazi s vrlo praktičnom značajkom nazvanom "Slušanje uživo" koja vam omogućuje da svoj upareni iPhone pretvorite u mikrofon. Bez obzira želite li potajno slušati razgovor svog malog djeteta ili želite udobno čuti zvučnik u velikoj dvorani, ova značajka Pristupačnosti zaista će dobro doći.

Za početak otvorite aplikaciju Postavke na iOS uređaju → Kontrolni centar → Prilagodi kontrole → dodirnite gumb “+” lijevo od Sluh.

Dalje, kada su vaši AirPods aktivni → otvorite CC → dodirnite ikonu Live Listen → dodirnite Live Listen i spremni ste za početak! Da biste saznali više o ovoj značajci, prijeđite na ovaj unaprijed vodič.

# 12. Pametan način uštede baterije AirPods

Iako to neću nazvati trikom, postoji način da vaše slušalice dulje traju. A to je da se istovremeno koristi samo jedan od njih. Dok koristite AirPod, stavite drugi u futrolu da se napijete. Znajući da slučaj punjenja može pružiti višestruka punjenja dulje od 24 sata, velika je vjerojatnost da se vaše vrijeme za glazbu teško zaustavlja.

# 13. Pronađite svoje izgubljene AirPod-ove

Često zamijenite AirPods? Možete jednostavno pronaći ne samo njihovo mjesto već i pustiti glasan zvuk na njima. Da biste saznali više o tome kako to funkcionira, preskočite ovdje.

# 14. Održavajte AirPods čistim pomoću meke krpe

Kao i bilo koji drugi uređaj, AirPods također zahtijeva potrebnu njegu. Stoga redovito čistite slušalice kako biste spriječili stvaranje mrlja ili prljavštine.

Pazite da za čišćenje slušalica ne upotrebljavate tvrdi ili abrazivni materijal. Preporučio bih vam da koristite prilično mekanu krpu od mikrovlakana, jer vam ne bi samo omogućila da se lako riješite mrlje, već i spriječila ogrebotine.

Ako želite kupiti visokokvalitetnu krpu od mikrovlakana, pogledajte MagicFiber i Elite Tech Gear.

# 15. Poboljšajte svoje iskustvo korištenjem najboljih dodataka

Bez obzira želite li nositi AirPods sigurno ili ih želite zaštititi od ogrebotina, prikladan dodatak može vam biti od velike pomoći. Napravili smo nekoliko pregleda AirPods dodataka poput najfinijih kožnih futrola, vrhunskih naramenica i futrola za bežično punjenje. Dobro ih pogledajte i odaberite boljeg pratitelja za vaše slušalice.

Izvoli!

Recite svoje…

Postoji nekoliko značajki poput duljeg trajanja baterije, vodootporne funkcionalnosti i ergonomskijeg dizajna koji mogu učiniti AirPods još boljim. Zbog toga držim palčeve za AirPods druge generacije. Prema izvješćima, vjeruje se da Apple ima mnoštvo uzbudljivih značajki u bežičnim slušalicama sljedeće generacije. Obavijestite me o onima koje biste željeli vidjeti u njima.

Možda biste voljeli pročitati:

  • Kućišta za bežično punjenje za AirPods
  • Najbolje kožne futrole za AirPods
  • AirPods mikrofon ne radi? Evo popravaka!