Blog

Sive pjesme na iPhoneu ili iPodu? Evo kako ih popraviti

Pjesme u aplikaciji Music ponekad postanu sive i ne možete ih pustiti. Jeste li se ikad suočili s tim? To je obično problem sa sinkronizacijom i nema razloga za brigu kad pjesme postanu sive na vašem iPhoneu.

Prije nego što pokušamo to popraviti, bolje je da shvatite zašto se to događa. U većini slučajeva to je problem sa sinkronizacijom. Ali mogli bi postojati i drugi razlozi. Možda datoteka nedostaje na vašem računalu (ali je i dalje navedena na iTunesu i sinhronizirali ste je) ili je datoteka oštećena ili modificirana na neki način što je čini nečitljivom na iTunes / iPhoneu. Pjesme također mogu biti zaštićene DRM-om ili u nepodržanom formatu. Što bi mogao biti uzrok problema, isprobajte ova provjerena rješenja da biste se riješili problema!

Kako popraviti sive pjesme na iPhoneu / iPodu

Srećom, rješavanje ovog problema je jednostavno (daleko jednostavnije od potrebe za rješavanjem problema s iMessages ili Wifi). Ali jedina stvar je da ćete možda morati isprobati različite stvari prije nego što riješite sivinu.

Rješenje # 1. Ponovno sinkronizirajte

Jedna od prvih stvari koju biste trebali isprobati je pažljiva ponovna sinkronizacija iPhonea s iTunes kopijom. Ako isprobate Wi-Fi sinkronizaciju, možda je došlo do pogreške s mrežom kad su se pjesme sinkronizirale - a to je dovelo do zamućenja problema.

Kad ponovno sinkronizirate, umjesto WiFi-a upotrijebite USB kabel.

(Možda ćete trebati provjeriti kako sinkronizirati iPhone s računalom)

Rješenje # 2. Ponovo dodajte iTunes knjižnicu

Problemi ili problemi s datotekama pjesama na vašem računalu često su glavni razlog zbog kojeg pjesme postaju sive. Ako ste datoteku / mapu pjesme premjestili ili je izbrisali neposredno prije sinkronizacije, a to zauzvrat nije bilo izvršeno u iTunesu (sinkronizacija i dalje traje), tada će to uzrokovati sive pjesme.

Da biste to popravili, sve što trebate jest provjeriti svoju iTunes knjižnicu i tamo popraviti stvari. Osvježite svoje iTunes biblioteke i popise pjesama i provjerite jesu li sve pjesme dostupne. Pogotovo pjesme koje su sive na vašem iPhoneu.

Nakon što provjerite sve stvari u svojoj iTunes biblioteci, ponovo sinkronizirajte. To bi trebalo ispraviti pogreške.

Rješenje # 3. Obavezno provjerite postavke iTunesa

Provjerite postavku u iTunesu koja se možda uključila i nije dopuštala reprodukciju nekih pjesama.

Jednostavno kliknite desnu tipku miša na dotičnu pjesmu → i zatim prijeđite napotvrdite (ili poništite) odabir (e) koji se nalaze na dnu izbornika.

Dalje, trebate kliknuti na ovu opciju. Sada možete reproducirati svoju pjesmu, pa čak i dodati je na svoj popis pjesama.

Rješenje # 4. Pogledajte audio format

Provjerite jesu li te pjesme u nepodržanim formatima ili zaštićene DRM-om.

Idite na iTunes i odaberite pjesmu koja je zasivljena. Zatim morate kliknuti desnom tipkom miša i odabrati Dobiti informacije.

Na kartici Datoteka provjerite Kind.

Ako vidiš "Zaštićen" pored Kind, znači da je pjesma zaštićena DRM ili nije podržana.

Da biste se riješili ovog problema, imate nekoliko rješenja - ili nadogradite na iTunes Match ili se pretplatite na Apple Music. Prvi vam omogućuje pohranjivanje glazbe zaštićene DRM (upravljanje digitalnim pravima) u iCloud, uključujući onu koju ste kupili s iTunesa ili uvezli s CD-a. S ovim posljednjim imate pristup velikom katalogu glazbe. Budući da je sva glazba Apple Music zaštićena DRM-om, uživat ćete u reprodukciji pjesama bez ikakvih ograničenja.

Iako obje usluge koriste iCloud glazbenu biblioteku, postoji jedna glavna razlika. Iako je iTunes bez DRM-a, svu preuzetu glazbu možete reproducirati čak i nakon završetka pretplate. Ali svoje pjesme zaštićene DRM-om možete reproducirati samo dok ste pretplaćeni na Apple Music.

Rješenje br. 5. Ponovno autorizirajte svoje računalo

Pokušajte ponovno autorizirati svoje računalo da biste vidjeli funkcionira li to u rješavanju problema. Iako zvuči pomalo čudno, može uspjeti. iTunes je možda zaboravio da je vaša glazba autorizirana.

Otvorite iTunes → Kliknite Trgovina → Kliknite Deautorizacija ovog računala → Odjava iz iTunesa → Ponovo pokrenite računalo / Mac.

Zatim se prijavite na svoj iTunes račun → Ponovno autorizirajte ovo računalo.

Rješenje br. 6. Pokušajte ponovo preuzeti pjesme

Ako ste te problematične pjesme kupili s iTunesa, izbrišite ih sve i ponovo ih preuzmite.

Otvorite iTunes → Kliknite iTunes Store u gornjem desnom kutu Račun → Kupljeno → prijeđite na pjesme koje su zasivljene i izbrišite ih. Zatim ponovo preuzmite te pjesme.

Na iOS uređaju otvorite aplikaciju Postavke → Općenito → Pohrana iPhone / iPad → Glazba → Preuzeta glazba → dodirnite Uredi u gornjem desnom kutu → dodirnite crveni gumb s lijeve strane izvođača, a zatim dodirnite gumb Izbriši → dodirnite Sastavljeno u gornjem desnom dijelu za potvrdu. Sada ponovo preuzmite te pjesme.

Rješenje # 7. Ažurirajte iTunes na najnoviju verziju

Stara inačica iTunesa možda igra negativnu ulogu. Stoga ga svakako ažurirajte na najnoviju verziju.

  • Na Macu otvorite iTunes na Macu → kliknite izbornik iTunes → Provjeri ažuriranja → Nastavite s uputama za instaliranje najnovije verzije iTunesa na svoj uređaj
  • Na računalu sa sustavom Windows otvorite iTunes → kliknite izbornik Pomoć → Provjeri ažuriranja → sada slijedite upute za instaliranje najnovije verzije

Rješenje br. 8. Ažurirajte svoj iOS uređaj

Idite na aplikaciju Postavke → Općenito → Ažuriranje softvera da biste vidjeli postoji li dostupno ažuriranje. Ako je odgovor da, preuzmite i instalirajte najnoviju verziju iOS-a na svoj uređaj.

Rješenje # 9. Koristite iTunes alternative za jednostavno upravljanje medijima

Aplikacije trećih strana poput CopyTrans (dostupne za Mac i Windows) mogu vam pomoći u upravljanju glazbom na iPhoneu. Možete jednostavno povući i ispustiti glazbene datoteke na svoj iPhone, a on se temeljito sinkronizira, rješavajući probleme s zasijavanjem.

WinX MediaTrans smatra se jednom od najboljih alternativa iTunesu. Omogućuje vam lako upravljanje iPhone medijima i dostupan je za Windows i Mac. Možete isprobati besplatnu verziju softvera prije nego što se prebacite na premium verziju softvera.

Završavati…

Nadamo se da su vam ova rješenja pomogla u rješavanju problema. Obavijestite nas u komentarima ispod. Ako znate bilo koji trik kojim se možete brzo riješiti ovog problema, podijelite ga s nama u komentarima u nastavku.

Možda biste htjeli pogledati:

  • Kako uštedjeti bateriju na iPhoneu
  • Najbolje Apple Music alternative za iPhone i iPad
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found