Blog

Kako pretvoriti zaslon iPhonea u crno-bijelo s nijansama sive

Zahvaljujući načinu sive skale, svoj iPhone ili iPad zaslon možete pretvoriti u crno-bijele. Neki slabovidni i daltonisti nisu ugodni sa živopisnim shemama boja. Umjesto toga radije gledaju zaslon u sivim tonovima jer su ugodniji i prikladniji.

Također štedi trajanje baterije u teškim situacijama !! Ako koristite iPhone 10 ili noviji s OLED zaslonom, postavka bi vam zaista mogla dati dodatni sok. Uz to, stručnjaci tvrde da bi korištenje crno-bijelog zaslona moglo pomoći korisnicima da prevladaju svoju pametnu ovisnost. Izvrsno je to što kad jednom omogućite, trebate samo tri klika za prebacivanje između obojenog i sive skale.

Kako pretvoriti iPhone ili iPad zaslon u crno-bijelo

Kad je uključen način sivih tonova, zaslon se prikazuje crno-bijelo. Bilo da otvorite aplikaciju, videozapise ili fotografije, sve će izgledati sivo. Kako i kada isključite skale sive, zaslon će se vratiti u svoje prirodne boje.

Zanimljivo je da ako napravite snimku zaslona kad je postavka omogućena, izgledat će sivo, ali će biti obojena kada se prebaci na računalo ili prebaci na obojeni profil.

Korak 1. Pokrenite Postavke aplikaciju na vašem iOS uređaju.

Korak 2. Dodirnite Pristupačnost.

Korak # 3. Sada odaberite Veličina zaslona i teksta.

Korak # 4. Pomaknite se dolje do Filtri u boji.

Korak # 5. Prebaci Na prekidač za Filtri u boji.

Ako nije postavljeno na Sive nijanse prema zadanim postavkama odaberite je iz opcija. Slijepo boje korisnici mogu postaviti filtar ili nijansu prema svojoj udobnosti. U slučaju da vam se ne sviđa crno-bijeli efekt, onemogućite Grayscale slijedeći iste korake i isključite prekidač. Ili možete omogućiti prečac za pristupačnost za uključivanje ili isključivanje crno-bijelog zaslona po vašoj želji.

Kako omogućiti prečac za pristup za filtre u boji

Jednom konfiguriran, prečac pristupačnosti lako će omogućiti / onemogućiti filtre u boji. Sve što morate učiniti je da triput dodirnete bočni / početni gumb za uključivanje / isključivanje značajke.

Korak 1. Pokreni Postavke aplikacija →Pristupačnost na vašem iOS uređaju.

Korak 2. Pomaknite se dolje do Općenito odjeljak i odaberite Prečac za pristupačnost.

Korak # 3. Evo, dodirnite Filtri u boji. Oznaka će se pojaviti prije opcije, sada kliknite leđa i izađite iz aplikacije.

I gotovo! Jednostavno triput kliknite gumb sa strane / kuće da biste zaslon iOS uređaja pretvorili u crno-bijelu ili šarenu.

Ako vam se sviđa efekt, možete isprobati i drugu opciju, poput Invert Colors ili Dark Mode. U prvom, čitav zaslon postaje nešto tamniji od sivih tonova. Što se tiče mračnog načina rada, umjesto uobičajenog svjetla na tamnoj shemi boja, na svijetlom sučelju potamnite.

Kakav je vaš stav o načinu sivih tonova?

Iskreno, isprva mi se svidjelo sivo sučelje, ali nekoliko dana nakon toga osjetio sam potrebu da se vratim na neku živopisnost. Sad mi je pri ruci pristupni prečac i često se prebacujem između njih. Imam čak i jedinstvene pozadine koje dobro izgledaju u obje verzije; ako ih želite, pošaljite nas u odjeljak za komentare u nastavku.

Evo još nekoliko zabavnih članaka za vaše čitanje:

  • Kako poslati naljepnice Memoji u Snapchatu na iPhoneu
  • Najbolji recepti za iPhone
  • Kako postaviti i koristiti glasovnu kontrolu na iPhoneu
  • Najbolja VPN aplikacija za iPhone i iPad