Blog

Kako daljinski onemogućiti uslugu Find My iPhone pomoću iClouda

Find My iPhone svojevrsni je sustav zaključavanja protiv krađe koji je razvio Apple. Ovo je blagodat kao i prokletstvo. U slučaju da ste zaboravili lozinku i želite iPhone resetirati pomoću iTunesa, morat ćete onemogućiti opciju Pronađi moj iPhone u Postavkama.

Kad nemate pristup iPhoneu, kako ćete ga onemogućiti. Postoji i zaobilazno rješenje za to. Pronađi iPhone možete daljinski onemogućiti putem web mjesta iCloud.com. Ova metoda također se pokazuje korisnom kada nekome prodajete ili poklanjate stari iPhone. Dali smo detaljni vodič da bismo objasnili postupak i slijedimo ga za sve detalje.

Kako onemogućiti daljinsko pronalaženje iPhonea pomoću iClouda

Korak 1. Uređaj koji želite onemogućiti treba okrenuti ISKLJUČENO ili barem nije povezan s Internetom.

Korak 2. Sada na vašem Macu ili bilo kojoj drugoj radnoj površini iCloud.com.

Korak # 3. Jednostavno se prijavite svojim Apple ID-om i lozinkom.

Korak # 4. Nakon što se prijavite, kliknite na “Pronađite iPhone”.

Korak # 5. Sada na vrhu stranice kliknite na “Svi uređaji“. Na padajućem izborniku kliknite uređaj koji želite onemogućiti.

Korak # 6. Sada ćete imati dvije mogućnosti: Uklonite iPhone sa svog računa ili ga izbrišite. Da biste ga uklonili, jednostavno s padajućeg popisa postavite kursor na uređaj koji se može otkriti klikom na „Svi uređaji" na vrhu. Vidjet ćete "x”Pored vašeg uređaja.

Kliknite "X" da biste uklonili uređaj sa popisa. Pojavit će se skočni prozor za potvrdu, samo kliknite na “Ukloniti“.

Korak # 7. U slučaju da želite izbrisati sadržaj sa svog iPhonea, kliknite na “Izbrišite iPhone"S desne strane zaslona.

Osim s web metodom, to možete učiniti i s drugog iOS uređaja. Samo preuzmite i instalirajte Pronađi moj iPhone aplikaciju na drugom iOS uređaju i prijavite se svojim Apple ID-om i lozinkom. Odaberite izvanmrežni uređaj i dodirnite "Izbriši iPhone" ili Ukloni. Ovo će obaviti isti posao kao i mi s web metodom.

Javite nam je li vam ovaj vodič pomogao da riješite svoj problem, bilo komentiranjem u nastavku ili na Facebooku, Twitteru i Googleu Plus.