Blog

Kako komprimirati video na iPhoneu i iPadu

Svi volimo visokokvalitetni video i zahvaljujući iPhoneovoj kameri visoke razlučivosti; sada možemo snimati videozapise u 4K rezolucije 1080px i 720px. Koliko god vizualno bili dobri, ovi videozapisi pojedu pohranu vašeg iPhonea ili iPada.

Štoviše, dijeljenje ovih videozapisa putem Gmaila, Whatsappa, Instagrama ili bilo koje druge aplikacije predstavlja gnjavažu. Preostalo je samo smanjiti video datoteku na iPhoneu. U svom najnovijem ažuriranju za iOS 13, aplikacija Photos sadržavala je značajke za uređivanje videozapisa bez ikakvih aplikacija za uređivanje videozapisa.

Značajke kao što je dodavanje željenog filtra videozapisu na iPhoneu, pretvaranje fotografije uživo u videozapis, pa čak i zakretanje videozapisa. Međutim, još uvijek nedostaje značajka za komprimiranje video zapisa na iPhoneu. Stoga i mi ovisimo o aplikacijama trećih strana.

Kako smanjiti veličinu video zapisa na iPhoneu i iPadu

Kad god smanjite veličinu videozapisa ili fotografije, kompromitirate njegovu kvalitetu. Dakle, ovisno o vašem videozapisu i svrsi koja stoji iza njega, morat ćete uravnotežiti omjer veličine i kvalitete.

Naći ćete niz aplikacija dostupnih u App Storeu. Testirao sam nekoliko njih i uživao u jednostavnom sučelju Video Compressor. Nadalje, aplikacija vam omogućuje unaprijed postavljene i prilagođene opcije kompresije.

Kako komprimirati videozapise s iPhonea i iPada pomoću aplikacije Video Compressor

Korak 1. Idite na Trgovina aplikacijama na iPhoneu ili iPadu i potražite Video kompresor. Odaberite aplikaciju i preuzmite.

Korak 2. Jednom instaliran, otvorite Video kompresor aplikaciju i dodirnite Ikona ‘+’ za dodavanje video želite stisnuti.

Korak # 3. Aplikacija će tražiti dopuštenje za pristup svoje fotografije, dodirnite u redu.

Korak # 4. Aplikacija će vam pokazati sve Albumi, Izaberi Video odjeljak.

Korak # 5. Sada odaberite video želite stisnuti i tapkati Sizabrati u gornjem desnom kutu zaslona.

Korak # 6. Dodirnite Odaberite unaprijed postavljeno (HD 720p), i usmjerit će vas na Video unaprijed postavljeno mogućnosti. Odaberite željenu opciju.

Korak # 7. Sada odaberite iz glavnog izbornika Pregled, ovdje možete vidjeti i usporediti izvorni i komprimirani videozapis.

Korak # 8. Vratite se na glavni izbornik i odaberite Nastaviti.

Korak # 9. Odaberite Odredišni album tapkanjem po njemu ili Dodaj novi album s dna stranice.

Korak # 10. Aplikacija će se pokrenuti komprimiranje; trebat će neko vrijeme, ovisno o veličini izvornog videozapisa.

Korak # 11. Kada završite, aplikacija će vam pružiti mogućnosti za Izbriši izvornike ili Završi, odaberite prema vašem izboru.

Korak # 12. Izađite iz aplikacije i idite na Fotografije app

Komprimirani videozapis pohranit će se u album prema vašim uputama aplikaciji. Pogledajte video jednom i slobodno ga podijelite koliko god želite.

To je sve narode!!

Odjava

Sada ove aplikacije za komprimiranje videozapisa držite na oku problema s pohranom i dijeljenjem videozapisa na iPhoneu i iPadu. Izvorni videozapis čuvajte na sigurnosnoj kopiji, a komprimirane verzije na iPhoneu i iPadu.

Kao što je gore spomenuto, kada video datoteku smanjite na iPhoneu ili bilo kojem drugom uređaju, kvaliteta videozapisa također se smanjuje. U slučaju da ne želite kompromitirati iste, upotrijebite AirDrop u kojem možete prenijeti bilo koju datoteku unutar uređaja Appleovog ekosustava.

Možda će vam se svidjeti i ovi video hakovi:

  • WonderFox HD Video Converter Factory Pro za napajanje videozapisa i uštedu prostora
  • Kako preuzeti IGTV videozapise s iPhonea i Android telefona
  • Najbolje iPhone Panorama aplikacije za snimanje panoramskih fotografija i videozapisa od 360 stupnjeva
  • Kako poslati veliki video s iPhonea na e-poštu, Mac ili Windows PC

Jeste li isprobali neku aplikaciju za sažimanje video zapisa? Kakvo je bilo vaše iskustvo, je li vam se svidjela kvaliteta komprimiranog videozapisa? Podijelite svoje iskustvo i stavove u okviru za komentare.