Blog

IPhone aplikacija senzora pokreta

Prije nekoliko dana dobio sam jeziv video na svom WhatsAppu; u tome je guvernanta koju su zaposleni roditelji unajmili da se brine o svom djetetu zlostavljala dijete. Ne mogu ovdje poslati taj videozapis, jer bi se onesvijestilo mnogo gledatelja slabog srca nakon gledanja užasa koji je ta žena oslobodila na jadnom djetetu.

Zbog toga shvaćam kako je teško prepustiti svoje najmilije u tuđim rukama. Ali ujedno pokazuje i našu nemoć jer nas profesionalna predanost udaljava od obitelji. U ovoj situaciji želite da imate treće oko da pazite na svoje najbliže i drage osobe.

IPhone senzor pokreta za iPhone: budno pazite na svoju djecu i kućne ljubimce

Srećom, vaš iPhone može vas spasiti. Sve što vam treba je Motion Sensor, aplikacija koju je razvio Sipan Davoian, na vašem iPhoneu ili iPadu.

Kao što i samo ime govori, Sensor pokreta otkriva svako kretanje koje se dogodi na sceni. Aplikacija je od velike pomoći da pripazite na svoje ljubimce; možete ga koristiti i iz sigurnosnih razloga. Ako aplikaciju upotrebljavate kao skrivenu kameru, može vas upozoriti postoji li kakva radnja; šalje zvučno upozorenje, bljeska svjetlo ili šalje e-poštu.

Aplikacija je prilično jednostavna za upotrebu s maksimalno zadanim postavkama. Sprema sve one otkrivene događaje u mapu; datoteke možete preimenovati prema događaju. Otkrivene događaje možete odmah pregledati u pristigloj pošti ili Dropboxu.

Samo osigurajte da ste unijeli odgovarajući ID i lozinku za svoj Dropbox. Jedna od najvećih prednosti aplikacije je ta da ako vaš iOS uređaj premjestite s fiksnog mjesta, aplikacija šalje upozorenja e-poštom.

Međutim, slika nije toliko ružičasta. Aplikacija ima i neke nedostatke. Prvo, brzo troši bateriju uređaja, pa ga korisnici moraju priključiti u izvor napajanja ili uređaj moraju držati u načinu rada s niskom potrošnjom energije.

Još jedan nedostatak je taj što su vaš iPhone ili iPad prilično zauzeti ako želite nekoga dugo gledati. Ovo je prilično nepristupačna ponuda jer lako možete koristiti jeftiniju opciju poput CCTV-a ako želite zadržati video nadzor na svojim kućnim ljubimcima ili djeci.

Aplikaciji je potrebno mnogo ažuriranja jer je ovo prva verzija. Nadajmo se da će programer smisliti neke stvarne razumne promjene u aplikaciji.