Blog

Zašto Apple App Store naplaćuje 30% naknada i kako je to opravdano?

Mnogi potrošači izbjegavaju kupnju Appleovih proizvoda iz jednostavnog razloga zbog visokih cijena iPhonea, iPada i Maca. S druge strane, neki ljudi cijene Appleovu politiku privatnosti i sigurnosne značajke, pa su stoga spremni kupiti Apple proizvode po bilo kojoj cijeni.

Apple je sve svoje kanale prihoda tretirao svojom jednakošću potpisa. Budući da je App Store dio Appleovog ekosustava, tvrtka pruža isto iskustvo programerima i korisnicima kao i sa svojom linijom proizvoda / usluga.

Zašto je Appleov App Store 30% provizije pravičan?

Trenutno se vodi argument da bi Apple trebao smanjiti proviziju koju naplaćuje za aplikacije koje se plaćaju i kupnje u aplikaciji. Trenutna stopa provizije je 30%, a programeri aplikacija traže da je smanje na 15%.

Međutim, korisnik se oglasio u obranu ovog argumenta i čini se da je iznio valjane razloge kako bi opravdao 30% provizije u App Storeu koju naplaćuje Apple.

Na svom Twitteru, korisnik, grork objasnio je što Apple čini za programere aplikacija.

Obračun plaćanja, zaštita od prijevara, odšteta, osiguranje i opomena

Kredit za sliku: TheBlueDiamondGallery.com

Kako bi spasio korisnike od preuzimanja aplikacija za prevare, Apple vrši budnu provjeru aplikacija. Nije tako lako prenijeti iOS aplikacije u App Store. Za razliku od Play Store-a, Apple je stavio neka ograničenja tako da programeri ne mogu učiniti nikakve prijevare. Štoviše, Appleovo odobrenje za plaćanje je glatko.

Oni koji nisu upoznati sa zapanjujućim postupkom, to je komunikacija koju Apple radi s programerima i korisnicima aplikacija. Ozbiljniji oblik komunikacije (koji uključuje prijeteće pozive, pisma i e-poštu) može pozivati ​​na zakonite radnje protiv tvrtke jer svaka zemlja ima različite zakone u vezi s opominjanjem.

Provedba lokalnog poreznog zakona

Kredit za sliku: CPAPracticeAdvisor.com

Kao što je gore spomenuto, svaka zemlja ima različite propise o ePaymentsima. Apple se bavi više pravnih problema radi komunikacije s korisnicima u svim zemljama. Zapamtite, Apple mora prodavati aplikacije u različitim valutama na temelju provedbe poreznih zakona dotičnih zemalja. Primjerice, plaćena aplikacija u SAD-u dostupna je po cijeni od 0,99 USD, a ista u Kanadi po 1,29 USD.

Apple mora izračunati cijenu uključujući poreze zemalja u kojima je dostupan App Store.

Mreža za distribuciju sadržaja

Kredit za sliku: Creative-Artworks.eu

Apple mora upravljati CDN-om za geografske lokacije. Postoje proxy poslužitelji i podatkovni centri koji uključuju distribuciju aplikacija programera.

DRM

Kredit za sliku: PayLoadz.com

Vaša je aplikacija vaše djelo zaštićeno autorskim pravima i stoga se Apple brine o vašem radu svojim digitalnim upravljanjem autorskim pravima.

To je sve!

Sumirati…

Što se tiče sigurnosti i privatnosti, Apple ne čini nikakav kompromis, jer su ta dva mjesta postala prodajna mjesta za tvrtku koja prodaje svoje usluge i proizvode.

Da bi zadržao imidž boljeg dobavljača proizvoda i usluga, Apple mora napraviti neke troškove. Programer je u svom Tweetu opravdano opravdao proviziju Apple-ovih naknada za aplikacije.

Možda ćete voljeti istražiti i:

  • Deset zanimljivih činjenica o App Storeu

Slažete li se s tweetom koji je podijelio Grork? Podijelite svoje povratne informacije s nama u komentaru u nastavku.