Blog

Najbolje aplikacije za bilješke za Mac u 2021. godini

Iako Apple Notes označava većinu polja, možda se neće uklapati u svačije potrebe. Tu se pojavljuju najbolje alternative aplikacije Notes za Mac. Osim što zadatak bilježenja bilježaka čine prilično jednostavnim, ove se aplikacije nezavisnih proizvođača također ujedinjuju kao vrlo zgodan alat za bilješke i pisanje. Osim toga, omogućuju stvaranje projekata u mnogim formatima kao što su tekst, audio, video i slično. Iako App Store ima nekoliko dobrih opcija, samo su neki ušli na naš popis glavnih aplikacija za bilješke za Mac. Odabrali smo ih na temelju njihove učinkovitosti i koliko dobro rade. Zaronite odmah zajedno sa mnom da ih izbliza pogledam!

1. Evernote

Unatoč oštroj konkurenciji, "Evernote" ostaje jedna od najcjenjenijih aplikacija za bilježenje i za macOS i iOS. Vrhunac ove aplikacije je širok raspon alata koji pružaju veću fleksibilnost.

Mogućnost izrade bilješki u nekoliko formata, kao što su video, audio, web isječci, skice, osiguravaju da svojim mislima možete dati pravi oblik. Na raspolaganju vam je jednostavan formatiranje programa za obradu teksta, koji možete elegantno zapisivati.

Možete stvoriti dnevni red o kojem će se raspravljati na sastanku, napisati kratki dopis i prenijeti svoje Evernote bilješke u Apple bilješke.

Često zaboravite obaviti neke važne zadatke? Napravite popis svih stvari koje morate učiniti. Osim toga, također ćete stvoriti prezentacije kako biste izrazili svoje misli sa željenim učinkom.

Cijena: Besplatno

preuzimanje datoteka

2. Microsoft OneNote

"OneNote" je cjelovit paket. Aplikacija vam omogućuje snimanje vaših ideja u raznim formatima i nudi vam potrebnu slobodu da sve bude u savršenoj sinkronizaciji.

Bilješke možete označiti da biste ih brzo pronašli. Napravite popis zadataka i pratite ih kako biste na vrijeme mogli obaviti svoje zadatke.

Značajke suradnje djeluju besprijekorno, što vam omogućuje rad s kolegama. Za veću sigurnost svojim ćete projektima dodati i dodatni štit kako bi bili privatni.

Još bolje, OneNote za Mac kompatibilan je s mnoštvom međunarodnih jezika, uključujući francuski, njemački, grčki, pojednostavljeni kineski, slovački, španjolski i još mnogo toga. Dakle, jezik nikada ne bi trebao postati prepreka za vaše bilježenje.

Cijena: Besplatno

preuzimanje datoteka

3. Bilježnica

Zoho Corporation dobro je poznat po proizvodnji moćnih aplikacija. A Notebook ima sve kvalitete da bi bio vrlo učinkovit.

Iako se u ovoj aplikaciji može puno toga svidjeti, smatram da su „pametne kartice“ vrlo preslatke. Ono što u osnovi čini je automatsko formatiranje sadržaja na određene kartice poput recepta, videozapisa i veze.

Aplikacija nudi nekoliko unaprijed definiranih omota za bilješke koji vam omogućuju elegantno dizajniranje priča. Ako vam se ne sviđaju gotove opcije, možete stvoriti prilagođeni pokrov. Štoviše, postoji i mogućnost izrade javnih bilješki pomoću dijeljivih poveznica kako bi ih svatko mogao pregledati.

Uz noćni način rada s tamnom temom uživat ćete u radu do kasno u noć. Osim toga, podsjetnici neće dopustiti da bilo koji od vaših zadataka nestane izvan vaše obavijesti.

Cijena: Besplatno

preuzimanje datoteka

4. Medvjed

Ako želite imati vrhunsku aplikaciju za vođenje bilješki za vaš Mac, dobro proučite Bear. Dugo sam koristio ovu aplikaciju i uvijek mi je bilo prilično uredno.

Najbolja stvar u tome je jednostavno sučelje zajedno s alatima jednostavnim za upotrebu. Stoga možete pisati nevjerojatne priče i svojim najluđim mislima dati idealan oblik.

Bear ima dobru biblioteku s više od desetak tema koje uvelike olakšavaju dizajniranje priča. Značajke poput označavanja, arhiviranja i dodavanja zadataka bilješkama omogućuju preuzimanje vaših stvari. Nadalje, svoje projekte možete izvesti u više formata kao što su HTML, PDF, DOCX, MD, JPG i EPUB.

I na kraju, nakon jednog tjedna besplatnog probnog razdoblja, morat ćete nadograditi na Bear premium-ov 1,49 dolara mjesečno ili 14,99 dolara godišnje.

Cijena: Besplatno

preuzimanje datoteka

5. Dnevni red

Ako želite pojednostaviti sve svoje projekte i pripremiti ih prije isteka roka, odaberite "Dnevni red". Jedna od značajnih značajki ove aplikacije je napredni uređivač teksta.

Ovisno o određenoj temi, svojim bilješkama možete dati prikladan izgled. Omogućuje vam pretvaranje teksta u više formata kao što su Markdown i HTML. Segregirajte svoje datoteke u različite kategorije tako da će im odmah pristupiti.

Aplikacija vam omogućuje da svoje ljepljive bilješke povežete s događajima u vašem osobnom kalendaru. Kao rezultat, možete savršeno planirati sastanak.

Još bolje, ne morate platiti novac da biste koristili sve značajke Agende.

Cijena: Besplatno

preuzimanje datoteka

6. Značajnost

Za bilješke i izradu bogatih nota, "Značajnost" je jedna od boljih opcija. Uz široku paletu fontova, veličina, prilagođenih boja na raspolaganju, možete dizajnirati svoje priče s potpunim mirnim svijetom.

Moći ćete u svoje projekte uvesti PDF-ove, DOC-ove, PPT-ove, slike, GIF-ove i prilagoditi ih uz veću fleksibilnost. Jednostavno pretvorite svoje priče u PDF da biste ih podijelili s prijateljima i kolegama.

Iskoristite super praktične alate za elegantno bilježenje fotografija. Zahvaljujući automatskoj iCloud sinkronizaciji, vaši se zadaci automatski sinkroniziraju na svim vašim uređajima.

Uz to, Notability radi s više usluga u oblaku kao što su Dropbox, Google Drive, Box i OneDrive.

Cijena: $9.99

preuzimanje datoteka

7. Jednostavna bilješka

Postoji vrlo malo aplikacija za bilješke za Mac koje izgledaju poznato poput Simplenotea. Njegovo korisničko sučelje prilično je čisto i gotovo da ne morate trošiti vrijeme na savladavanje alata.

Jedna od mojih najdražih značajki ove aplikacije je način fokusiranja. Kad želite pisati maksimalno koncentrirano, ova značajka uđe u igru ​​jako dobro.

Za organiziranje bilješki možete koristiti pribadače i oznake. A s Markdownom idealno ćete oblikovati svoje projekte. Da biste osigurali da vam oči ne gori tijekom rada noću, aplikacija dolazi s tamnim načinom rada.

Cijena: Besplatno

preuzimanje datoteka

8. GoodNotes

Odabrao sam GoodNotes iz nekoliko glavnih razloga. Prvo, bilježenje dokumenata čini zaista zabavnim. A ako volite svojim dokumentima dati kreativan izgled, ovaj može biti vaša stvar.

Tekst u PDF dokumentima možete istaknuti ili precrtati. Jednostavno premještanje, skaliranje i idealno prilagodite boju predmeta. Postoji i mogućnost dodavanja oznaka u dokumente.

Uz uslugu brze iCloud sinkronizacije, bilješke ćete pronaći na svim svojim uređajima. Svoje bilješke možete podijeliti s drugima i također ih ispisati. Kompatibilnost s brojnim jezicima kao što su engleski, nizozemski, francuski, njemački, talijanski, japanski i drugi čine ga zimzelenim alatom.

Cijena: $7.99

preuzimanje datoteka

9. Quip

"Quip" je puno više od obične aplikacije za bilješke za macOS. Točnije, ovo je ono što biste trebali koristiti za suradnju sa suigračima. Zahvaljujući integraciji chata i razmjene poruka, pomaže vam u zabavnom radu s kolegama.

Aplikaciju možete koristiti za brže bilježenje svojih misli, izradu popisa obveza i uređivanje dokumenata. Također vam omogućuje izradu opsežnih proračunskih tablica.

Još jedna značajna značajka ove aplikacije je ta što vam omogućuje uvoz adresara s nekoliko usluga kao što su Gmail, Yahoo, Hotmail, Microsoft Outlook, Google i iCloud.

Stvorit ćete pronicljive grafikone koristeći podatke iz proračunskih tablica i zapisa Salesforcea. Pametni slajdovi ne bi samo učinili vašu prezentaciju impresivnijom, već i uštedjeli vrijeme.

Cijena: Besplatno

preuzimanje datoteka

10. BoostNote

Ako ste programer, "BoostNote" bi vam trebala biti najdraža opcija. Razlog zašto to kažem zato što aplikacija ima podršku za isticanje sintakse koda na više od stotinu jezika kao što su Javascript, Python, HTML, CSS i drugi.

Ovaj uređivač označavanja otvorenog koda nudi nekoliko alata koji omogućavaju razvojnim programerima brže bilježenje. Značajke formatiranja imaju preglede koji se uživo objavljuju, tako da možete brzo provjeriti svoje pisanje.

Osim toga, tekst se automatski formatira dok tipkate, što ubrzava vaš zadatak, a također štedi puno vremena. To nije sve, BoostNote radi i izvan mreže, tako da možete raditi bilo kad i bilo gdje.

Cijena: Besplatno

preuzimanje datoteka

11. Neurednost

"Unclutter" je stvarno pametan! Dizajniran je za multitaskere i omogućuje vam organiziranje podataka, datoteka i bilješki u međuspremniku. Ako ne možete preuzeti kontrolu nad njima, dajte mu priliku da sredi nered.

Možete pripaziti na povijest međuspremnika i s lakoćom upravljati njome. Spremite sve svoje datoteke odjednom i brzo im pristupite. I da, pravite ljepljive bilješke kako nikada ne biste zaboravili činiti bitne stvari.

Jednostavni alati za uređivanje omogućuju vam ugodno uvođenje promjena. Zahvaljujući značajci brzog pretraživanja, odmah ćete pronaći popis. Osim toga, aplikacija se može postaviti s Dropboxom za sinkronizaciju podataka na svim uređajima.

Cijena: $13.99

preuzimanje datoteka

To je poprilično to! Dakle, ovo sažima naš pregled glavnih aplikacija za Mac.

Koji je tvoj najdraži?

Sad kad znate naše omiljene aplikacije za bilješke, recite nam o onima koje mogu ući u vaš osobni pregled. Zaista bismo cijenili vašu kolekciju i dragocjene povratne informacije.

Bacite pogled i na sljedeće postove:

  • Aplikacije za upravljanje zadacima za Mac
  • Najbolje aplikacije za kalendar za Mac
  • Aplikacije za stvaranje GIF-a na Macu
  • Najbolje iTunes alternative za Mac