Blog

Najbolje aplikacije za audio knjige za iPhone i iPad u 2021. godini

Ako volite audioknjige, onda vrlo dobro znate da to može biti očaravajući način da vas zaokupite tijekom duljih putovanja ili dugih putovanja. Jednom kada prihvatite odgovarajuću aplikaciju za audioknjige, vaš iPhone može postati vaša mobilna biblioteka i više nikada ne morate propustiti uzbudljivu knjigu. Postoje različite vrste aplikacija za audioknjige. Teško je klasificirati jednu određenu aplikaciju kao najbolju, jer izbor uglavnom ovisi o tome što točno tražite. Pretplatne usluge imaju različite pristupe svom funkcioniranju. Neki nude neograničeno mrežno strujanje, dok vam drugi omogućuju ograničeni broj preuzimanja svaki mjesec i omogućuju vam posjedovanje preuzetih knjiga.

1. Zvučno

Aplikacija Audible vjerojatno je najveća i najpopularnija među aplikacijama za audioknjige dostupne na tržištu. Audible nudi fantastično upravljanje datotekama audio knjiga razdvajanjem audio knjiga na dvije vrste, zvučno izravno preuzimanje i sadržaj biblioteke iPod. Ova aplikacija također prevodi i prikazuje većinu iTunes-ovih metapodataka, poput poglavlja, sažetka i kategorija, što vam pomaže da učinkovitije organizirate svoju biblioteku.

Audible vam nudi uobičajene kontrole igrača kao što su pauza reprodukcije, R-F, navigacija poglavljem, opcije označavanja, ribanje i brzina pripovijedanja. Daleko najbolja značajka Audiblea je mogućnost izravnog preuzimanja audio knjiga s audioble.com za izvanmrežno slušanje.

Cijena: Besplatno

preuzimanje datoteka

2. Audio knjige

Audio knjige tvrtke audiobooks.com platforma je zasnovana na oblaku koja pruža dobru aplikaciju za audio knjige za korisnike iOS-a i Android-a. Kao pretplatnik možete birati iz kolekcije od oko 50 000 audio knjiga koje obuhvaćaju gotovo svaki žanr.

Značajku pretraživanja možete koristiti za otkrivanje novih audioknjiga, a zatim ih možete strujati ili preuzimati za izvanmrežno slušanje. Aplikacija vam daje potrebne kontrole kao što su brzina reprodukcije, automatsko označavanje i druge takve značajke. Omogućuje vam i sinkronizaciju između uređaja omogućujući vam da i dalje slušate audio knjigu na bilo kojem uređaju.

Cijena: Besplatno

preuzimanje datoteka

3. Prekomjerni pogon

Aplikacija Overdrive Media Console nudi vam mp3 audioknjige koje možete preuzeti u iDevice knjižnicu. Trenutno ova aplikacija omogućuje samo izravno preuzimanje biblioteke pomoću Safarija. Možda će vam postupak preuzimanja isprva biti malo neugodan.

Aplikaciji je također potrebna valjana knjižnična kartica za preuzimanja, jer djeluje kao prolaz do zbirki javnih knjižnica. Pomoću značajke "Nabavi knjige" u aplikaciji možete pronaći biblioteke u blizini i dodati ih u aplikaciju. Jedan ne toliko simpatičan aspekt ove aplikacije je ograničenje preuzimanja od 3 nametnuto korisniku. Aplikacija vam nudi standardni uređaj za reprodukciju audio knjiga sa svim uobičajenim značajkama i korisnim sustavom za upravljanje datotekama, uključujući selektivno preuzimanje datoteka i brzo brisanje datoteka.

Cijena: Besplatno

preuzimanje datoteka

4. Scribd Audio knjige

Scribd je popularna platforma koja ugošćuje tonu e-knjiga koje se mogu čitati na mreži. Sada nudi audio knjige kao dio svoje usluge na zahtjev koja korisnicima omogućuje strujanje ili preuzimanje neograničenog broja audio knjiga iz njegove 30.000 zbirki naslova. To možete dobiti za mjesečnu naknadu od 8,99 USD, zajedno s pristupom ogromnoj zbirci e-knjiga Scribd. Nakon što pronađete knjigu koju želite iz Scribdove biblioteke, možete je dodati u svoju knjižnicu, pa čak i preuzeti ako je želite čitati izvan mreže.

Po cijeni, koja se nudi na, Scribdova nova usluga audio knjiga zasigurno je dovoljno primamljiva za isprobavanje.

Cijena: Besplatno

preuzimanje datoteka

5. LibriVox audio knjige

Ako ste jedan od onih audio knjiških crva koji ne žele najnovije knjige najprodavanijih knjiga, tada LibriVox može biti prilično dobra aplikacija za audio knjige za vas. Ova aplikacija omogućuje vam pristup više od 15.000 besplatnih naslova pretežno ispunjenih radovima iz javne domene, uključujući klasike i knjige bez tiska.

Možete pretraživati ​​prema naslovu knjige, autoru ili žanru. Kada pronađete pravu knjigu, možete je spremiti i preslušati više knjiga kako želite. Možete imati i neograničene oznake zajedno s odbrojavanjem vremena spavanja. Standardi pripovijedanja možda će se kolebati, ali po cijenu ničega možete dobiti pristup sjajnim audio knjigama.

Cijena: Besplatno

preuzimanje datoteka

6. Audio knjige 15000+

Kao što i samo ime sugerira, ova vam aplikacija nudi izbor od preko 15 000 audio knjiga za vaše zadovoljstvo slušanja.

Jednom kada preuzmete aplikaciju, jednostavno pretražite različite naslove u različitim žanrovima poput klasike, fantazije, djece itd. Jednostavno odaberite onaj koji želite i preuzmite ga za preslušavanje bilo kad izvan mreže.

Sve knjige imaju odgovarajuće opise i mogućnost reprodukcije u podijeljenim zapisima. Dobivate uobičajene kontrole reprodukcije audioknjiga. Najbolje od svega je što je ova aplikacija potpuno besplatna, ali pruža vam pristojne kolekcije audio knjiga.

Cijena: Besplatno

preuzimanje datoteka

7. Bookmobile Audiobook i Player za podcast

Aplikacija Bookmobile posebno je dizajnirana za čitanje audio knjiga, što znači da je optimizirana za izgovoreni glas i stoga pruža čist izlaz. Ova aplikacija nudi izvrstan svirač audio knjiga koji je jednostavan za upotrebu dok je napunjen odgovarajućim značajkama za reprodukciju.

Ova aplikacija omogućuje vam uvoz sadržaja iz vaše iTunes biblioteke, Interneta, pa čak i iz RSS feedova. Aplikacija funkcionira vrlo glatko i sa sadržajem koji ima DRM i sa sadržajem koji nema DRM. U stvari, možete preuzeti audio bez DRM-a izravno u aplikaciju.

Cijena: Besplatno

preuzimanje datoteka

8. Audio knjige sada

Ono što mi je privuklo pažnju u ovoj aplikaciji je gigantska kolekcija od preko 85 000 audio knjiga. Možete pregledavati cijelu biblioteku i preuzimati svoje omiljene knjige za slušanje. I da, nakon što preuzmete knjige, nije vam potrebna internetska veza da biste ih slušali.

Aplikacija omogućuje kontrolu brzine reprodukcije zvuka, a tu je i značajka ručnog označavanja i označavanja. Moći ćete preskočiti knjige s popisa pjesama. Pomoću usluge u oblaku možete sinkronizirati knjige na svim uređajima.

Cijena: Besplatno

preuzimanje datoteka

9. SmartBook

"SmartBook" je potpuno opremljena aplikacija za audioknjige za iOS koja vam omogućava besplatno preuzimanje i preslušavanje do 11.000 knjiga! Možete uvesti i reproducirati bilo koju knjigu. Aplikacija se može sjetiti gdje ste prestali slušati, tako da možete započeti tamo gdje ste zadnji put otišli. Osim toga, omogućuje vam da i vi pratite svoj status.

Možete prilagoditi brzinu reprodukcije i također skratiti tišinu. Ima podršku za više datoteka, uključujući MP3 datoteke, M4B i M4A datoteke. Štoviše, pomoću odbrojavanja vremena možete postaviti aplikaciju da se automatski zaustavi nakon što noću preslušate omiljenu knjigu.

Cijena: Besplatno

preuzimanje datoteka

10. vBookz - Besplatne audioknjige

vBookz je sjajna aplikacija za audioknjige za djecu koja uče kako govoriti i čitati ili za ljude s oštećenjima vida. Nudi jedinstveni čitač uz muški ili ženski sintetizator glasa, koji se može omogućiti ili onemogućiti. Čak i ako ne volite sintetizatore glasa, aplikacija nudi sjajnu kolekciju e-knjiga koje će vas držati na vezi.

Aplikacija vam nudi mogućnosti označavanja, odabira i promjene veličine fontova, odabir između noćnog i dnevnog čitanja, prilično dobru značajku pretraživanja i animirano okretanje stranica. Ako govorite njemački, francuski ili španjolski, aplikacija nudi neke verzije knjiga na tim jezicima.

Cijena: $4.99

preuzimanje datoteka

To je sve narode!

Koji je tvoj najdraži?

Deset prema jedan, odabrali ste neke audio knjige s ovog popisa kako biste poboljšali svoje iskustvo slušanja. Mogu li znati njihova imena i značajke koje ste u njima cijenili?

Ne propustite:

  • Rječnik aplikacija za iPhone i iPad
  • iPhone i iPad Pisanje aplikacija
  • iPad Pro aplikacije za crtanje
  • Aplikacije za prijevod jezika za iPhone

Podijelite s nama svoje povratne informacije u odjeljku za komentare.