Blog

Bežično punjenje ne radi na iPhoneu 11 Pro Max

Kao još jedan neporeciv dokaz da je iOS 13 ažuriranje s programskim pogreškama, nekoliko Appleovih kupaca prijavilo je probleme s bežičnim punjenjem iPhonea 11, 11 Pro i 11 Pro Max na Appleovom forumu za podršku. I prolazeći kroz mnoga izvješća, čini se da je iOS 13.1.3 (najnovija službena verzija) glavni olupač.

Ono što predstavlja ozbiljnu zabrinutost je to što problemi s bežičnim punjenjem nisu ograničeni samo na iOS 13.1.3, čak su i oni koji rade sa iOS 13.1.1 i iOS 13.2 (koji je trenutno još uvijek u beta verziji) naišli na probleme.

Iako su neki korisnici rekli da, iako se ikona punjenja baterije pojavljuje na iPhoneu 11 kada se stavi na bežični punjač, ​​ikona punjenja odmah nestaje i punjenje prestaje odmah nakon toga, drugi su izvijestili da se uređaji jednostavno neće početi puniti kad postavljeni na postolja / pločice za bežično punjenje.

“Večer prije nisam imao problema s punjenjem XS-a na istoj pločici za punjenje. Kad sam spustio 11, začuo se zvuk i zasvijetlio ikonicom punjenja, ali odmah nakon toga ikona je nestala, a telefon se nije punio. "

„Imam isti problem sa iOS 13.2. Slučajno se moj iPhone 11 Pro Max neće početi puniti kada se postavi na bežičnu podlogu za punjenje. "

Iako Apple još nije odgovorio, očekujemo da će tehnološki div doći do odgovora prije nego kasnije. U međuvremenu možete isprobati nekoliko privremenih rješenja za rješavanje problema s bežičnim punjenjem na uređajima iPhone 11 Series.

iPhone 11, 11 Pro i 11 Pro se neće puniti bežično? Isprobajte nekoliko mogućih rješenja

Privremena popravka

Neki vlasnici iPhonea 11 koji su naišli na probleme s bežičnim punjenjem izvijestili su da su mogli privremeno riješiti probleme ponovnim pokretanjem uređaja. Pokušajte riješiti ovaj trik kako biste mogli bežično puniti uređaj.

Jednostavno pritisnite i držite bilo koju tipku za glasnoću i bočnu tipku dok se na vašem iPhoneu ne pojavi klizač za isključivanje. Sada povucite klizač za isključivanje i pričekajte neko vrijeme (do 30 sekundi). Nakon toga ponovno pritisnite i držite bočni gumb da biste uključili uređaj.

Nakon što se uređaj ponovno pokrene, pokušajte ga ponovo bežično napuniti da biste provjerili je li problem nestao.

Slijedi nekoliko generičkih savjeta koji bi mogli biti korisni u rješavanju problema s bežičnim punjenjem na iPhone uređajima

Sada ćemo razgovarati o nekoliko generičkih rješenja koja bi mogla dobro doći u rješavanju problema s bežičnim punjenjem na vašim iPhoneima 2019 ili starijim iPhoneima kao što su iPhone X ili Xs.

Provjerite podržava li kućište koje koristite bežično punjenje

Prvo i najvažnije, morate osigurati da kućište koje koristite podržava bežično punjenje. Neke glomazne futrole i držači prstena možda nisu kompatibilne s Qi punjenjem. Uklonite kućište, a zatim postavite uređaj na bežični punjač da biste vidjeli hoće li punjenje započeti.

Zaokružili smo neke od najboljih kućišta kompatibilnih s bežičnim punjenjem za uređaje iPhone serije 11. Samo u slučaju da vam se čini da vaš slučaj ometa Qi punjenje, kupite kompatibilni poklopac kako biste pametno mogli napajati pametni telefon bez potrebe za uklanjanjem kućišta.

  • Najbolji slučajevi za iPhone 11 s kompatibilnošću bežičnog punjenja
  • Najbolji slučajevi iPhone 11 Pro sa kompatibilnošću bežičnog punjenja
  • Najbolji slučajevi iPhone 11 Pro Max s kompatibilnošću bežičnog punjenja

Budite sigurni da imate učinkovite punjače

Iako na tržištu postoji puno Qi omogućenih jastučića za punjenje i postolja. Ne mogu svi oni učinkovito napajati iPhone. Vidio sam mnoge Qi-punjače koji lako grije i puni uređaje puževim tempom unatoč visokim tvrdnjama. Dakle, budite sigurni da nemate posla s neispravnim punjačima koji ne mogu napuniti vaš uređaj potrebnom učinkovitošću.

  • Najbolji bežični punjači za iPhone

Iako možda zvuči previše smiješno, ali želio bih ponoviti da svakako postavite iPhone pravilno. Pazite da uređaj postavite savršeno u područje punjenja. U trenutku kada uređaj prepozna punjač, ​​na zaslonu će se pojaviti ikona punjenja baterije, potvrđujući da je bežično punjenje pokrenulo.

Pokušajte onemogućiti optimizirano punjenje baterije

iOS 13 dolazi sa značajkom nazvanom "Optimizirano punjenje baterije" dizajniranom za povećanje životnog vijeka baterije. Softver koristi strojno učenje kako bi pratio vašu naviku punjenja i čeka da punjenje završi preko 80%.

Štoviše, ako se iPhone baterija previše zagrije, iOS osigurava da se punjenje automatski zaustavi iznad 80%. Nakon što temperatura padne na normalnu razinu, uređaj će se početi ponovno puniti.

Iako je optimizirano punjenje baterije vrlo korisno, možda igra spoilsport. Dakle, pokušajte ga onemogućiti da biste vidjeli hoće li riješiti problem. Otvorite aplikaciju Postavke → Baterija → Stanje baterije → Optimizirano punjenje baterije.

Ažurirajte iOS na uređaju

Ovaj se nimalo ne trudi, zar ne? Bez obzira na to smatrate li da vaš iPhone radi usporenim tempom ili ste suočeni s raznim programskim pogreškama koje se pokazuju kao noćna mora, nikad ne propustite ažurirati softver na uređaju. Da biste nadogradili softver, skočite u Postavke → Općenito → Ažuriranje softvera.

Završavati…

Čekamo Appleov odgovor i ažurirat ćemo ovaj post spominjući trajno rješenje za probleme bežičnog punjenja koji izgleda da utječu na mnoge korisnike iPhonea. Zato, pratite nas.

Voljeli biste pročitati i ove postove:

  • Kako očistiti RAM na iPhoneu (svi modeli)
  • Face ID ne radi na iPhoneu? Riješite problem
  • Je li vaš iPhone zapeo na Appleovom logotipu? Kako to popraviti
  • Kako brzo napuniti iPhone i iPad (Ultimate Guide)