Blog

Kako očistiti predmemoriju izvanmrežnog popisa za čitanje Safari na iPhoneu u iOS-u 14/13

Safari preglednik ima zgodnu značajku poznatu kao Popis za čitanje. Pomoću toga možete web stranice spremati za kasnije čitanje izvan mreže. Ali trebali biste imati naviku rutinski brisati predmemoriju izvanmrežnog popisa za čitanje Safarija na iPhoneu ili iPadu. To je zato što se Popis za čitanje razlikuje od oznaka koje su samo spremljene poveznice. Sve web stranice koje dodate na popis za čitanje predmemoriraju se i pohranjuju lokalno na vašem iOS uređaju. Stoga može trošiti značajnu internu pohranu. Pa pogledajmo kako možete osloboditi ovaj prostor.

Kako izbrisati predmemoriju izvanmrežnog popisa za čitanje Safari na iPhoneu

  1. Otvori Postavke aplikaciju na vašem iPhoneu
  2. Dodirnite Općenito.
  3. Sada dodirnite Pohrana za iPhone.
  4. Pronađite i dodirnite Safari.
  5. Prijeđite prstom udesno ulijevo Izvanmrežni popis za čitanje i dodirnite Izbrisati.

Ovo će izbrisati sve safari predmemorirane izvanmrežne popise za čitanje i osloboditi lokalnu pohranu vašeg iOS uređaja. Međutim, ovo neće izbrisati same unose s popisa za čitanje. Još uvijek ih možete pronaći u Safari → dodirnite Ikona knjige s donje trake. Sada dodirnite naočaleikona. Ovdje možete prijeći prstom udesno ulijevo i dodirnuti ‘Spremi izvan mreže.’ Ako želite izbrisati stavku popisa, dodirnite izbrisati. Imajte na umu da iznad nećete vidjeti "Spremi izvan mreže" ako "Automatski spremi izvanmrežno je omogućen pod Postavke aplikacija → Safari.

To je sve, prijatelju!

Budući da se Popis za čitanje sinkronizira na iOS i macOS uređajima, ti će se unosi izbrisati i s iPhonea, iPada i Maca, ako imaju isti Apple ID, a Safari sinkronizacija omogućena je u iCloudu.

Možete pogledati i povezane postove:

  • Najbolje Safari alternative za iPhone i iPad
  • Pad Safarija na iPhoneu ili iPadu? Evo kako to popraviti
  • Kako zatražiti web mjesto za radnu površinu u Safariju na iPhoneu ili iPadu
  • Kako istovremeno zatvoriti sve Safari kartice na iPhoneu i iPadu

Ako imate dodatnih pitanja, slobodno pitajte u komentarima dolje.