Blog

Kako spojiti kontakte između iClouda i drugih grupa na iPhoneu

Većini korisnika je vrlo lako sortirati i pronaći kontakte kada su kontakti odvojeni po skupinama. Međutim, to može zastrašiti kada želite spojiti kontakte u različitim kontaktnim skupinama ili kada želite spojiti cijelu grupu u drugu.

Prema zadanim postavkama to ne možete učiniti na iPhoneu. U stvari, uređivanje / brisanje / stvaranje grupa kontakata dosadan je posao (a često i nemogućnost) na vašem iPhoneu. Možete stvoriti grupe na iCloud.com, ali to je to. Na Macu možete koristiti adresar. Na računalu u pomoć dolazi softver treće strane.

Način spajanja kontakata među skupinama koristećitvoj Samo iPhone:

#1. U Postavke → Pošta, kontakti, kalendari, pod, ispod KONTAKTI odaberite Zadani račun tamo gdje želite da idu novi kontakti. Kada dodirnete zadani račun, prikazat će vam se grupe kontakata. Morat ćete odabrati pravu skupinu (vaš zadani izbor).

#2. Dalje, pošaljite si e-poštom kontakte iz druge grupe koje želite spojiti u zadanu grupu. To možete učiniti tako da otvorite kontakt (iz aplikacije Telefon) i dodirnete Podijelite kontakt i slanje sebi (putem e-pošte ili poruke).

#3. Nakon što kontakt dobijete e-poštom / porukom, dodajte ga na iPhone. Kada uvozite kontakt, on se sprema u zadanu grupu odabranu u koraku # 1.

Tvrdi da ovo nije najbolje rješenje, ali djeluje za onih pet ili deset kontakata koje imate u grupi. Najvažnije je napomenuti da će biti duplikata kontakata koje ste upravo dodali. Kontakte možete ukloniti iz stare grupe.

Bolje rješenje je korištenje softvera poput CopyTransa. Ova StackExchange nit zapravo ima više rješenja, ali mislim da je CopyTrans vjerojatno najbolji.

Kada koristite CopyTrans Contacts, zapravo možete povući i ispustiti kontakte između različitih grupa. Nećemo prolaziti kroz cijeli postupak, ali nakon što pokrenete CopyTrans i u njega uvezite svoje iPhone kontakte, i grupe će se odraziti.

Jednostavno možete odabrati kontakte iz određene grupe, a zatim ih sve povući u grupu u koju ih želite premjestiti. Po završetku sinkronizirajte iPhone s CopyTrans kontaktima i promjene se odmah odvijaju.

Većini korisnika rješenje treće strane savršeno funkcionira i puno je lakše. Također, kada imate puno kontakata između grupa, ovo je najbolje rješenje.