Blog

Zašto Apple nije usvojio USB-C za iPhone? Kuhanje alternative ...

Iako cijeli svijet ide preko USB-C-a, zašto Apple nije usvojio USB-C za iPhone? Unatoč suprotnim glasinama, Apple se drži vlastitog porta Lightning za svoju iPhone 11 seriju iz 2019. Kad je Apple predstavio tehnologiju u Macbookovima, iMac-u, Mac mini-u i iPadu Pro, očekivao se prijelaz u njegovom pametnom telefonu. Međutim, Apple nastavlja otuđivati ​​USB tip C što se tiče iPhone-a; tjerajući sve da pitaju, zašto?

Zašto se Apple još uvijek nije riješio porta za munje?

 • Rođenje porta za munje
 • Razlozi zašto bi Apple trebao prijeći sa Lightninga na USB-C
  • Vlast
  • Optimalna upotreba vašeg uređaja
  • Više od pukog punjenja
  • Jedan svijet, jedna žica
  • Konkurentnost
 • Što je zaustavljanje Applea od uvođenja USB-C na iPhone uređajima?
  • Treba li iPhone stvarno?
  • Lojalnost potrošača
  • Tehnička ograničenja
   • Estetika
   • Nije svaki USB-C super brz
  • Kontrola nad priborom
  • Monetarna ograničenja
  • Apple Želite li da postanemo bežični?
  • Zašto postoji USB-C na iPadu i Macu, a ne na iPhoneu?
  • Ne radi se samo o luci

Apple priznaje da iPhone 8 ili noviji podržava brzo punjenje, ali samo kada se koristi grom na USB-C konektor. Zapravo su to najnovije verzije modela iPhone 11 Pro i 11 Pro Max koji dolaze s punjačem od 18 W s USB priključkom Type-C i Lightning to USB Type-C kabelom. Prema Appleu, novi punjač omogućit će iPhoneu 11 Pro da napuni 50 posto za otprilike 30 minuta.

Ovo gore spomenuto uključivanje i obilje pretvarača Lightning to USB Type-C postavlja temeljno pitanje; Zašto Apple neće promijeniti iPhone iz Lightninga u USB-C? No, prije nego što pokušamo dokučiti razlog, shvatimo Appleovu predanost Lightning kabelu.

Rođenje munje

Kad je tehnološki svijet bio zauzet USB-A, Mini USB i Micro USB, Apple je 2012. predstavio Lightning; masivna nadogradnja svog 30-pinskog prethodnika. Puno ispred svog vremena, Apple je razvio manji, reverzibilni i brži kabel; koji može razumjeti i ispuniti zahtjeve za snagom i brzinom svojih budućih telefona.

Svaka iPhone kutija od tada ima originalni Lightning to USB Type-A kabel u svojoj kutiji. U to vrijeme USB-C je bio u fazi izrade i Appleovi inženjeri činili su značajan dio tima. Međutim, Apple se odlučio za Lightning jer USB-C još nije bio spreman. Značajno je da je tehnologiji trebalo oko šest godina da se izjednači sa Lightning kabelom.

Zašto bi se Apple trebao prebaciti sa Lightninga na USB-C?

Lightning kabel ima muški konektor, tj. Iglice i velika izbočina su na kabelu i ne ovise o priključku. Dok je pin-dio USB-C-a u priključku, a glava kabela ima utore u otvoru. U našoj potrazi za razumijevanjem ili pogađanjem Appleove ideologije koja stoji iza toga što nije ugrađen USB C u iPhone; neophodno je razumjeti žamor oko luke i zašto je svijet tehnologije obavijen oko sebe.

# 1. Vlast

Iako Apple ne otkriva ove specifikacije, dostupne su nezavisnim proizvođačima. S obzirom na snagu od 12W koju podržava Apple Charger, Lightning se lako može nositi s navedenim vatom. Iako USB-C može podnijeti do 100 vata i 20V / 5A brzinu punjenja s tehnologijom USB Power Delivery.

# 2. Optimalna upotreba vašeg uređaja

Punjač od 5 W glavni je sastojak iPhonea, premda se snaga i kapacitet baterije linearno povećali. Dakle, kada iPhone 8 i noviji mogu podržavati brzo punjenje, nepostojanje USB-C priključka za to nije fer. Na neki vas način ovo ograničava ili ograničava da istražite puni potencijal uređaja

# 3. Više nego samo brzo

USB-C podržava pune A / V performanse priključka zaslona, ​​do 8K razlučivosti na 60Hz. Uz to, ima povratnu kompatibilnost s VGA, DVI, USB 2.0 i HDMI, kada imate odgovarajući adapter.

# 4. Jedan svijet, jedna žica

Gledajući spektar prednosti koje nudi USB-C (USB 3.1), pomaže u stvaranju jedinstvenog stila konektora i porta koji mogu pokretati gotovo sve. Dakle, možete živjeti bez dongle-a i svugdje sa sobom nositi samo jednu žicu. Nije li to idealan scenarij !!

# 5. Konkurentnost

Što se tiče same ove tehnologije, Apple zaostaje za svojim konkurentima. Najistaknutiji vodeći Android uređaji nude preko 20 W brzog punjenja. Vodeća na ljestvicama je OnePlus s jednom od najbržih brzina punjenja s njihovim najnovijim punjačima. Ne, daleko iza Xiaomi i Oppo pokušavaju uključiti punjenje od 100 W u svoje buduće uređaje.

Na tržištu na kojem jedna značajka može smanjiti ili povećati vašu prodaju, Apple doista mora povećati brzinu punjenja. Napokon, Appleovi će odani strpljenje pokazati samo do određene točke.

Pa, zašto Apple nije usvojio USB-C za iPhone?

Apple zasigurno zna mogućnosti tehnologije, uostalom, 18 njegovih inženjera bilo je dio razvojnog tima USB-C-a. Zapravo je Apple bio među prvima koji su ugradili USB-C u svoju Macbook seriju 2015. godine. Kasnije je tehnološki div učvrstio svoje povjerenje, jer je najnoviji iPad Pro počeo imati USB-C priključak. Zašto onda iPhoneu još uvijek nedostaje USB-C?

Treba li iPhone stvarno USB C?

IPhone je namijenjen svakodnevnim potrošačima i njihova se upotreba, aplikacije i osnovni zahtjevi razlikuju. I USB-C i Lightning su mali i tanki, imaju reverzibilne utikače i mogu prenositi podatke i snagu velikom brzinom. Osim brzog punjenja, Lightning kabel uspijeva glatko podnijeti gotovo sve ostalo na vašem iPhoneu.

A što se tiče brzog punjenja, trebamo li stvarno 100w snage za punjenje naših iPhonea ??? Možda se zato Apple ne žuri s pomakom ili kompromisom u dolje spomenutim kategorijama.

Lojalnost potrošača

Prije otprilike sedam godina Apple je zamijenio svojih 30 pinova, jer je tehnologija bila glomazna i ne bi dobro surađivala s uređajima novog doba koje je Apple planirao. Iako su neki osjetili opekotine, većina nas dugoročno je imala koristi od odluke. Kao što je gore spomenuto, Lightning kabel gotovo je u rangu s USB-C.

Pa, bi li Apple trebao samo prebaciti jer svi na tržištu jesu? Ne bi li to bilo nepravedno prema kupcima i proizvođačima dodataka, ako se naprave promjene za novu tehnologiju, a zatim se opet mijenjaju kako nova i bolja tehnologija stižu? Nije li bolje da Apple inovira ili čeka pametniju i bržu tehnologiju i to izravno usvoji?

Tehnička ograničenja

# 1. Estetika

Iako je uvijek malo USB-C deblji od Lightning porta. Za marku koja estetiku dizajna i vitkost drži na razini svoje tehnologije, svaki milimetar prostora je važan. Na dijagramu koji je prikazao Josh Flowers, USB-C je debeo poput 3,5 mm priključka za slušalice.

Zaista mislite da bi Apple trebao ili bi ugrozio estetiku svog uređaja samo zbog USB-C-a kad može ponuditi pretvarač i riješiti problem?

# 2. Nije svaki USB-C super brz

Samo posjedovanje USB priključka tipa C ne garantira superbrzu brzinu. Prava čarolija koja stoji iza USB-C je ono što se nalazi ispod njega, tj. USB 3.1 ili USB 2.0. Kada se koristi tehnologija USB 3.1, kabel može imati 100w snage i sposoban je za brzinu prijenosa podataka SuperSpeed ​​10Gbps.

Primjerice, kada je OnePlus 3 lansirao jedan od prvih Android telefona s USB-C priključkom, imao je samo USB 2.0 brzine. Laički rečeno, možda nećete dobiti iste značajke kada koristite bilo koji kabel Type-C. Dakle, kada namjeravate koristiti USB-C kabel za brzo punjenje, ali svaki od njih nije superbrz, zašto bi Apple trebao napraviti kompromis?

Kontrola nad priborom

Apple voli kontrolirati i najsitnije detalje u svom ekosustavu. Bilo da se radi o davanju dozvola aplikacijama za upotrebu podataka ili dopuštanju popravaka trećih strana. Apple je oduvijek bio vrlo izbirljiv i oko opreme za svoje uređaje. Budući da je Appleov zaštićeni proizvod, Lightning daje tvrtki bolju kontrolu.

Pogotovo s certifikatima MFI (Made for iPod / iPhone / iPad), tehnološki div može zadržati provjeru kvalitete. Čak i ako postoji MFI, tržište ima lažne iPhone Lightning kabele. Dakle, zamislite nedostatak kontrole na USB-C jer nije registriran kod Apple Inc. Nadalje, posao s lažnom žicom eksponencijalno će se povećavati kako USB Type C stječe popularnost.

Monetarna ograničenja

Uz provjeru lažnih dodataka, MFi certifikat također tehnološkom divu donosi dodatni prihod od licenciranja za svaki ovlašteni Lightning uređaj. Uzimajući u obzir da iPhone i njegova dodatna oprema čine nešto manje od dvije trećine poslovanja tvrtke; oklijevanje prema smjeni je razumljivo.

Ne radi se samo o Appleu, već o nezavisnim proizvođačima dodatne opreme i vjernim kupcima koji imaju zalihe kompatibilnih dodataka Lightning kabela, kao što su dokovi za punjenje, Lightning slušalice. Iako je Apple i ranije riskirao, kada je 12. rujna 2012. Odbacio 30-pinski priključak za priključnu stanicu; Ili kad je uklonio priključak za slušalice.

Sve to je učinjeno kako bi se uvele neke revolucionarne tehnologije. Možda će se tehnološki div prebaciti s porta Lightning na bolju i veću tehnologiju kao što je Wireless.

Žice - koje su to?

Wireless je nesumnjivo tehnologija kojoj se raduje svaki proizvođač pametnih telefona; U samo posljednjih nekoliko godina, Apple je napredovao velikom brzinom s tehnologijom. AirPods, podrška za bežično punjenje Qi i olovka olovka za punjenje bez kabela na novom iPadu Pro.

Svi ovi primjeri mogu brzo dokazati da Apple ima različite planove za iPhone i bežičnu tehnologiju. Uopće nema luke !!! Potpuno bežični iPhone. Uz to, značajka vaš telefon također može učiniti potpuno vodootpornim i otpornim na prašinu. Zamislite magnetsku podlošku za bežično punjenje na javnim mjestima; nećete se morati brinuti zbog žice, samo zalijepite iPhone na ploču.

Uz to, ovo bi vjerojatno bilo puno brže od bilo kojeg USB-C brzog punjača. Iako ne možemo predvidjeti vremensku liniju da takav san postane stvarnost, zasigurno se ne čini jako dalekim. U takvom je scenariju razumljivo da Apple ako iPhone nije promijenio iz Lightninga u USB-C.

Zašto bi korisnike tjerao da kupuju novu dodatnu opremu ili pretvarače kompatibilne s USB-C-om, samo da bi svoje vrijeme potpuno odbacili, to bi definitivno bilo nepravedno.

Iako na iPhoneu još nema USB-C, zašto ga iPad Pro ili Macbook imaju?

Gledajući gore navedena ograničenja, mnogi bi mogli dovesti u pitanje Appleovu odluku da se prebaci na USB tip C za iPad ili Mac. Potpuno razumijem njihovo pitanje, ali ono što oni ne razumiju jest da postoji ogromna razlika između Macbooka, iPad Pro-a i iPhonea.

Prva dva su uređaji razvijeni za korisnike za obavljanje širokog spektra profesionalnih zadataka. Od Photoshopa do uređivanja video zapisa, USB-C omogućio je nekoliko slučajeva korištenja; kao što su nadzor, zrcaljenje, prijenos podataka i vanjske periferne veze.

Apple razvija iPad Pro kao samostalni uređaj koji može zamijeniti ili zamijeniti kao prijenosno računalo. Može izvoditi multitasking na drugu razinu; zapravo, tvrtka je ove godine posebno lansirala iPadOS sa posebnim značajkama i aplikacijama uglavnom pogodnim za uređaj. Da bi iPadu omogućio brzu i efikasnu izvedbu raznih funkcija, USB-C bio je očiti dodatak.

Međutim, iako je vrlo svestran i multitasking uređaj, vaš iPhone je u osnovi vrlo - vrlo pametni telefon; za to nije nužno potreban pomak.

Što se tiče cjelovitog razvoja nove tehnologije, čineći iPhone potpuno bežičnim lakšim je zadatkom i vjerojatno ostvarivim u roku od nekoliko godina. Iako je ugrađivanje slične tehnologije iPadu ili Macu naporan proces, koji bi potrajao svoje slatko vrijeme. Što se mene tiče, potpuno preskakanje USB-C-a u korist bežične veze ima smisla za iPhone, ali nije pametna ideja za ostala dva uređaja.

To nije samo luka !!!

Uvijek možete ispitati Apple da li svaki drugi proizvođač pametnih telefona pretvara u USB-C, pa zašto ne bi i oni? Ali onda ako poznajete Apple, vidjet ćete i odgovor na njega. Apple ne radi stvari kako bi se svidio ljudima; inovira tehnologiju koja ih iznenađuje.

Vjerujem da Apple sprema oluju zbog koje će se svi zaljubljenici zaljubiti u brend. Ne mogu se suzdržati, samo se nadam da Apple što prije otkrije iznenađenje.

Tvoj red…

Čekam sljedeći korak Applea, što je s vama? Mislite li da bi bilo koja od ovih točaka mogla stajati iza Appleovog otuđujućeg USB-C-a u njegovom iPhoneu? Podijelite s nama povratne informacije u komentaru u nastavku.