Blog

Kako prenijeti fotografije s Maca ili Windows računala na iPhone ili iPad

Postoji nekoliko načina za prenijeti fotografije s Maca i Windows računala na iOS uređaj. I da, čak možete i slike s računala premjestiti na iPhone bez iTunesa. Alati i usluge poput AirDrop, iCloud, Finder, Google Photos, Dropbox olakšavaju izvoz i sinkronizaciju sadržaja na više uređaja. Dakle, zaronimo i pogledajte sve jednostavne metode kopirajte fotografije i videozapise s Maca ili računala na iPhone i iPad.

 • Prenesite fotografije s Maca na iOS uređaj putem AirDropa
 • Premjestite fotografije s Maca na iOS uređaje putem iCloud Photos
 • Upotrijebite iCloud Drive za prijenos fotografija s Maca ili Windows računala na iPhone i iPad
 • Kako prenijeti fotografije s Maca ili Windows računala na iPhone i iPad pomoću programa Finder ili iTunes
 • Kako prenijeti fotografije s računala na iPhone bez iTunesa ili programa Finder

Prenesite fotografije s Maca na iOS uređaj putem AirDropa

AirDrop je vlasnički alat na Apple uređajima koji je brz, siguran i jednostavan način za prijenos fotografija, videozapisa i datoteka između istog ili različitih Appleovih operativnih sustava.

Prije nego što počneš:

 • Na iPhoneu: Otvoren Postavljanje aplikaciju i UKLJUČITE Wi-Fi i Bluetooth. Također, osigurajte da je Personal Hotspot ISKLJUČEN. Dalje, u aplikaciji Postavke dodirnite Općenito → AirDrop → odaberite Svi
 • Na Macu: Uključite Wi-Fi i Bluetooth da biste omogućili AirDrop
 1. Otvorite mapu na Macu, gdje imate fotografije.

  Savjet: Ako su vaše slike u Macovoj aplikaciji Fotografije, povucite ih na radnu površinu ili u mapu

 2. Odaberite fotografije. Držite Naredba tipka za odabir više slika
 3. Sada, Desni klikUdioAirDrop.
 4. Klikni na iPhone ili iPad ime kad to vidiš.
 5. Dodirnite Prihvatiti na iPhoneu ili iPadu ako se to zatraži
 6. Odabrane fotografije i videozapisi bit će bežično i brzo poslani na vaš iOS uređaj. Pronaći ćete ih u aplikaciji Fotografije

Premjestite fotografije s Maca na iOS uređaje putem iCloud Photos

iCloud Photos ugrađeni je način za sinkronizaciju svih vaših slika i videozapisa između Apple uređaja. Jednom ga uključite, a slike se prenose, pohranjuju i sinkroniziraju na uređajima koji imaju vaš Apple ID. Možete mu pristupiti i s Windows računala ili s weba na iCloud.com. Slike su organizirane u godine, mjesece, dane, a promjene (uređivanja) koje napravite na slici na jednom uređaju sinkroniziraju se svugdje. Baš super!

 1. Otvoren Aplikacija Fotografije na Macu
 2. Kliknite na Fotografije s gornje trake izbornika i odaberite Postavke.
 3. Izaberi iCloud Kartica i potvrdite okvir za iCloud fotografije. Neka aplikacija Fotografije ostane otvorena.
 4. Na vašem iOS uređaju:Otvoren Postavke aplikacija → dodirnite svoju imensku karticu → iCloud.Sada dodirnite Fotografije a zatim se uključi iCloud fotografije.

Sada biste morali pričekati dok se sve vaše slike i videozapisi ne sinkroniziraju između vaših uređaja.

Povezano: Kako preuzeti fotografije s iClouda na iPhone, Mac, PC

Prenesite fotografije s Maca ili Windows računala na iPhone i iPad pomoću iCloud Drivea

iCloud Drive je Appleova verzija Google pogona. ICloud Driveu možete pristupiti unutar Aplikacija Datoteke na iPhoneu i iPadu. Kada ga omogućite na Macu, pronaći ćete ga na lijevoj bočnoj traci programa Finder. I da, dobro ste pogodili. Dostupna je i za Windows i web. Pogledajmo kako koristiti iCloud Drive za prijenos fotografija s računala na iOS uređaje.

Napomena: Koristim iCloud Drive na webu.

 1. Idite na iCloud.com na Macu ili PC-u i prijavite se pomoću svog Apple ID-a
 2. Kliknite na iCloud Drive.
 3. Smanjite veličinu prozora preglednika. Sada povucite i ispustite fotografije s radne površine ili mapu u nju. Ili kliknite ikonu za prijenos na gornjoj traci.
 4. Otvori Aplikacija Datoteke na vašem iPhoneu ili iPadu. Pričekajte da se ovdje prikažu slike

Savjet: Fotografije možete preuzeti u aplikaciji Datoteke, odabrati ih, dodirnuti ikonu dijeljenja, a zatim dodirnuti Spremiti sliku da ih imate u aplikaciji Fotografije.

Prenesite fotografije s Maca ili Windows računala na iPhone i iPad pomoću iTunes ili Finder

Finder za Macove koji izvode macOS Catalina i iTunes za ranije Macove i Windows PC je održiv medij za prijenos fotografija i videozapisa s računala na vaše iOS uređaje. Koraci za Finder i iTunes gotovo su identični. Pogledaj.

 1. Otključajte svoj iPhone ili iPad i spojite ga na Mac / PC pomoću kabla za munje. Dodirnite Povjerenje na vašem iOS uređaju ako se to zatraži
 2. U Finderu kliknite na Naziv uređaja. U iTunesu kliknite na ikona uređaja.
 3. Kliknite na Fotografije.
 4. Označite okvir za Sinkronizirajte fotografije na vaš uređaj iz:
 5. Izaberi Slike aplikacija ili Odaberite mapu.

  Bilješka: Možete odabrati samo mapu, a ne pojedinačne slike

 6. Pogledajte druge opcije poput ‘Sinkroniziraj sve fotografije i videozapise’ ili „samo odabrani albumi.“ Kada završite, kliknite na Prijavite se od dolje desno.

  Bilješka: Možete odabrati favorite, cijele albume ili osobe. Ne možete odabrati pojedinačne slike.

Slike će se sinkronizirati s aplikacijom Fotografije na vašem iPhoneu ili iPadu.

Ne možete ih izbrisati sa samog iOS uređaja. Da biste uklonili ove fotografije, morate slijediti točnu metodu gore. U 4. koraku možete odabrati sinhronizaciju svih fotografija ili u 5. koraku možete poništiti albume / osobe koje želite ukloniti s iPhonea ili iPada. Na kraju, kliknite na Prijavite se kako bi promjene mogle stupiti na snagu.

Prijenos fotografija s Maca ili Windows računala na iPhone i iPad bez iTunesa

Postoji nekoliko drugih načina za prijenos fotografija s računala Mac ili Windows za koje nije potreban iTunes. Ovdje su neke od najjednostavnijih i najjednostavnijih metoda.

 • Prenesite fotografije s Maca na iPhone ili iPad pomoću Google Photos
 • Premjestite fotografije s Maca na iPhone i iPad putem Dropboxa
 • Izvezite fotografije s Maca na iPhone i iPad pomoću e-pošte
 • Ostale metode kopiranja fotografija s Maca na iPhone

# 1. Prenesite fotografije s Maca na iPhone ili iPad pomoću Google Photos

Google Fotografije nesumnjivo je jedna od najboljih i najpametnijih usluga za pohranu i upravljanje vašim slikama i videozapisima. Možete spremiti do 15 GB fotografija u punoj izvornoj kvaliteti. Dobivate neograničenu pohranu ako se odlučite za visoku razlučivost. Ja biram ovo drugo. Da bismo koristili Google fotografije, prvo ćemo na nju prenijeti slike s računala, a zatim pomoću njegove iOS (ili Android) aplikacije dobiti sve slike na pametnom telefonu.

 1. Idite na Google fotografije i prijavite se koristeći svoj Gmail ID
 2. Povucite i ispustite slike ovdje. Ili kliknite na UčitajRačunalo i odaberite fotografije ili mape.
 3. Kliknite na Otvoren. Datoteke će se početi prenositi. Pričekajte da se postupak završi.
 4. Preuzmite aplikaciju Google fotografije na svoj iPhone ili iPad
 5. Prijavite se koristeći isti Gmail ID i eto ga! Sve fotografije i videozapisi koje ste prenijeli s računala su ovdje

Ako želite spremiti slike iz Google fotografija u iPhoneovu aplikaciju Fotografije, odaberite slike, dodirnite gumb Dijeli i dodirnite Spremiti sliku.

# 2. Premjestite fotografije s Maca na iPhone i iPad putem Dropboxa

Dropbox je još jedna korisna usluga za pohranu i prijenos fotografija i videozapisa s računala na iPhone i iPad. Ali blijedi u usporedbi s Google fotografijama. Prvo, nudi samo 2 GB besplatne pohrane. Dakle, ako tada imate nekoliko fotografija, ovo je dovoljno.

Drugo, Dropbox je sada više usredotočen na posao. Nakon što se prijavite (to sam učinio na Macu), odvest će vas na stranicu na kojoj vas nekako prisiljava da instalirate njegovu aplikaciju (Ne, ne želim je sada instalirati!).

U svakom slučaju, nakon što prođete kroz registraciju i sve drugo, fotografije i videozapise možete prenijeti na Dropbox s računala pomoću preglednika ili njegove aplikacije. Nakon tog preuzimanja, aplikacija Dropbox iz App Storea i sve svoje slike imate na iPhoneu i iPadu. Dalje možete odabrati spremanje tih slika u aplikaciju iPhone Photos odakle ih možete jednostavno uređivati.

Neke od izvrsnih alternativa Dropboxu su Google vožnja, Microsoft One Drive, Kutija, i Mega.

# 3. Izvezite fotografije s Maca na iPhone i iPad pomoću e-pošte

Pretpostavljam da to već znate. Ali dopustite da vam ga osvježim. E-pošta je zgodan način brzog prijenosa jedne ili nekoliko slika s računala na iPhone ili iPad. Za to otvorite uslugu pošte po vašem izboru, kao što su Gmail, iCloud, Hotmail, Yahoo, i pošaljite e-poštu sebi ili jednom od računa koje upotrebljavate na iOS uređaju.

Pro savjet za više slika: Stvorite mapu na računalu i dodajte fotografije koje želite u svoj iPhone; komprimirati (zip) sve slike. Sada pošaljite sebi mail sa zip datotekom kao privitkom. Na kraju, raspakirajte datoteku na iPhoneu ili iPadu.

# 4. Ostale metode kopiranja fotografija s Maca na iPhone

Uz gore navedene metode, postoje i druge platforme ili trikovi za premještanje fotografija s računala na iOS uređaj.

A. Usluge društvenih medija: Možete čak koristiti usluge društvenih medija kao što su Facebook, Flicker za prijenos fotografija s računala, a zatim ih pregledajte ili spremite na iPhone ili iPad pomoću odgovarajuće aplikacije.

B. Aplikacije za chat: Možete čak koristiti i usluge chata kao što su iMessage, WhatsApp, Telegram, Hike itd. Otvorite jednu od njih na Macu ili PC-u, a zatim si pošaljite fotografiju ili video. Većina aplikacija za chat smanjuje kvalitetu slike, ali za brzo dijeljenje mogle bi biti korisne.

C. Aplikacije za prijenos treće strane: Još jedan pametan način uvoza fotografija s računala na iOS uređaj je korištenje alata poput softvera AnyTrans ili WinX MediaTrans.

To je sve narode!

Nadam se da je ovaj detaljni vodič bio koristan i riješio vaše potrebe za prijenosom fotografija. Ako imate daljnje pitanje ili zbunjenost, postavite ga u komentarima dolje.

Možda će vas zanimati i ovi postovi:

 • Najbolje aplikacije Photo Vault za iPhone
 • Kako spremiti fotografije u PDF-u na iPhone i iPad
 • Najbolje iPhone aplikacije za dodavanje teksta fotografijama
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found